De ce dansul este cu siguranta un sport

0
60

Dezbaterea daca dansul este un sport sau o arta dureaza de mult timp. Exista multi oameni, de ambele parti ale baricadei, si fiecare are o parte echitabila de puncte valide. Deci, dansul este un sport?

Dansul este cu siguranta un sport pentru ca necesita un nivel ridicat de coordonare si efort fizic. Dansul, ca orice alt sport, ii recompenseaza pe cei care sunt dispusi sa investeasca timp și sa faca sacrificii pentru a se perfectiona. Sportul este, de asemenea, intens din punct de vedere mental, ceea ce adesea este trecut cu vederea.

Odata ce te uiti mai atent la ce este dansul si la tot ceea ce implica, devine clar ca se potriveste definitiei generale a unui sport. Daca vrei sa dansezi, poti face cursuri de dans modern sau cursuri dans sportiv in Bucuresti, la Dancevision. In sectiunile urmatoare, vom vedea cateva dintre motivele pentru care dansul este un sport.

Dansul necesita multa indemanare

La fel ca majoritatea sporturilor, dansul necesita participantilor sa aiba un anumit nivel de abilitate pentru a o face bine. Nu poti dezvolta aceste tipuri de abilitati peste noapte. De multe ori, sunt necesari multi ani de munca si multe sute de ore pentru a deveni buni la dans.

Diferenta dintre un dansator cu experienta si cineva care tocmai a inceput este uluitoare. De-a lungul timpului, dansatorii exerseaza si isi dezvolta setul de abilitati.

Nimeni nu poate sa urce pe scena si sa danseze impecabil prima data. Este nevoie de mult timp pentru a dezvolta abilitatile necesare pentru a-ti aminti dansurile, pentru a efectua diferitele miscari si pentru a lucra alaturi de alti dansatori sau regizori.

Dansul frumos si gratios nu este niciodata un accident. Dansatorii trebuie sa depuna multa munca si timp in crearea, invatarea si interpretarea dansurilor.

Dansatorii trebuie sa se exerseze in mod regulat

Fiecare mare atlet nu a devenit bun in sportul sau peste noapte. De multe ori trebuia sa petreaca mult timp exersand si trebuia sa o faca in mod constant si regulat. Acest principiu al practicii regulate se aplica si dansului.

Pentru a dansa si a deveni bun la asta, trebuie sa exersezi foarte des.

In functie de tipul de dans pe care il faci si in ce scop, uneori trebuie sa exersezi sase sau sapte zile pe saptamana. Si nici aceste practici nu sunt usoare, deoarece unele dintre ele dureaza multe ore si sunt foarte intense.

Dansul necesita mult angajament pe o perioada lunga de timp. Ca orice sport, daca renunti la antrenament pentru o perioada de timp, pierzi o parte din abilitatile pe care le-ai acumulat si trebuie sa incepi poate chiar de la zero.

Dansul este dificil din punct de vedere fizic

Unul dintre principalele lucruri mentionate in definitia unui sport este ca acesta necesita efort fizic. Daca a existat vreodata un sport care a necesitat un efort fizic, dansul este unul dintre ele.

Toate antrenamentele si spectacolele obisnuite prin care trebuie sa treaca dansatorii sunt foarte dificile din punct de vedere fizic. Pe langa faptul ca trebuie sa dansezi in mod regulat pentru perioade lungi de timp, majoritatea miscarilor si tehnicilor necesare sunt dificil de realizat. Este nevoie de multa abilitate fizica si efort pentru a mentine anumite pozitii si a efectua majoritatea miscarilor de dans necesare. Multi dansatori fac sa para ca nu depun efort atunci cand danseaza, ca si cum ar aluneca prin aer. In realitate, cantitatea de efort fizic pentru a realiza miscarile provocatoare este incredibila.

Dansatorii trebuie sa aiba o rezistenta buna

Una dintre cele mai importante piese de dans este rezistenta. Jucatorii de fotbal au nevoie sa joace destul de mult timp si adesea alerga pe distante lungi. Pe parcursul meciurilor de tenis, jucatorii trebuie sa se miste mult si sa balanseze racheta in mod repetat. Dansul necesita aceiasi rezistenta și practica pentru a performa bine pe scena. Rezistenta este unul dintre lucrurile esentiale care separa dansatorii excelenti de cei care incep.

Dansul poate fi foarte competitiv

La fel ca aproape orice sport, dansul are un element competitiv urias. Sigur, nu toate formele de dans organizeaza competitii masive in care dansatorii concureaza pentru trofee. Cu toate acestea, chiar si cei care nu fac asta sunt inca foarte competitivi. La fel ca majoritatea sporturilor fizice, exista intotdeauna dorinta de a fi cel mai bun. Multe stiluri de dans, cum ar fi baletul, hip-hop si tap, organizeaza competitii de dans in care dansatorii concureaza in fata unui grup de arbitri pentru a castiga trofee si medalii. Atmosfera  la astfel de evenimente este adesea foarte competitiva si exista un nivel ridicat de presiune pentru a da tot ce este mai bun.

Dansatorii trebuie sa fie flexibili

Flexibilitatea si atletismul sunt cruciale pentru multe sporturi. Sportul cere sa te misti mult si sa depui efort fizic. Daca nu esti flexibil, sportul va deveni din ce in ce mai provocator. Pentru dansatori mai ales, flexibilitatea este o calitate esentiala. Multe stiluri de dans includ multe miscari care ar fi foarte dificile daca nu ai fi flexibil.

O parte semnificativa a dansului este incercarea de a-l face sa para cat mai usor posibil pentru publicul care urmareste. Realizarea unei rutine de dans pentru asta este un aspect al dansului pe care oamenii il ignora adesea.

Unul dintre elementele esentiale pentru a permite unui dansator sa para mai elegant si mai fara efort pe scena este flexibilitatea. Flexibilitatea le va permite dansatorilor sa se miste cu mai multa gratie si sa realizeze cateva miscari destul de complicate pe care altfel nu le-ar putea executa.

Dansul necesita multa disciplina

Ca orice alt sport, dansatorii lucreaza mereu pentru a deveni mai buni in ceea ce fac si pentru a-si imbunatati abilitatile. A deveni mai bun necesita mult timp, efort si disciplina, iar dansatorii trebuie sa depuna o doza masiva din toate cele trei lucruri pentru a-si atinge obiectivele.

Dansul este unic in sensul ca este un sport destul de fizic, dar sportivii in general nu sunt si nu trebuie sa fie prea musculosi. Deci, dansul este un sport complex, combinat cu arta, ceea ce il face si mai frumos!

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here