Care sunt cei mai cunoscuți pictori din istorie?

0
553

Vincent Van Gogh, Leonardo da Vinci și Pablo Picasso sunt doar trei dintre pictorii care au marcat istoria artei și care atrag în continuare mulți oameni pentru a le admira operele. În plus, câteva dintre acestea au fost vândute pentru sume impresionante. Te invităm astfel să descoperi care sunt cinci dintre cei mai cunoscuți pictori din istorie.

  1. Vincent Van Gogh

Născut în 1853, Van Gogh a marcat istoria artei. Lucrările sale au fost întotdeauna apreciate de critici, prin prisma culorilor vii folosite și a impactului emoțional puternic. Van Gogh este unul dintre oamenii care au marcat arta în secolul al XIX-lea. A avut în total peste 2.000 de opere de artă, dintre care în jur de 900 au fost picturi. „Mâncătorii de cartofi” a fost prima operă care i-a adus faima la nivel mondial, însă în prezent este mai degrabă cunoscut pentru „Noapte înstelată”. Printre alte opere semnate de Van Gogh amintim „Portretul doctorului Gachet”, „Iriși” și „Camera din Arles”. Nu totul a decurs cum trebuie pentru Van Gogh, care a suferit și de boli mintale. Din cauza acestora, el l-a atacat la un moment dat pe pictorul Paul Gauguin, un alt nume care a marcat istoria. În cele din urmă, Van Gogh s-a sinucis la vârsta de 37 de ani, după ce s-a împușcat în piept într-un moment în care ieșise să picteze pe un câmp.

Leonardo da Vinci

Are un mare merit în perioada Renașterii, iar de numele său sunt legate câteva dintre cele mai cunoscute opere din istorie. Da Vinci a trăit între 1452 și 1519 și, pe lângă faptul că a fost un pictor de succes, a mai excelat și ca sculptor, arhitect, muzician, inginer, inventator, cartograf și scriitor. Cel mai scump tablou din istorie, Mona Lisa (La Gioconda) îi aparține și poate fi văzut în prezent în Muzeul Luvru din Paris. O altă operă de artă cu care s-a consacrat este Cina cea de Taină. În prezent, tablourile semnate de Da Vinci pot fi văzute la Luvru, National Gallery din Londra și Santa Maria delle Grazie din Milano. Tabloul Mona Lisa a fost replicat în milioane de exemplare și inclusiv Ikea a lansat o serie inspirată din această operă de artă. În plus, suvenirurile cu chipul Mona Lisei sunt vândute și ele în sute de mii de exemplare la Luvru. Această operă de artă este și un simbol într-un joc de pe casino.netbet.ro, denumit Da Vinci’s Vault. Lansat de compania Playtech, jocul conține și alte opere de arta ale lui Da Vinci, precum Omul Vitruvian și Elicopterul de lemn.

Michelangelo

Unul dintre cei mai longevivi artiști din istorie. S-a născut în 1475 și a murit în 1564, fiind un alt nume important din istoria Renașterii Italiene. A impresionat prin picturile, desenele și sculpturile realizate. Una dintre cele mai apreciate este La Sacra Famiglia. În prezent, operele lui Michelangelo pot fi admirate la Muzeul Vatican și la Galeriile Uffizi din Florența.

Rembrandt

Născut în 1606 și decedat în 1669, Rembrandt a rămas în istorie datorită desenelor și a gravurilor realizate. Are peste 600 de picturi, în jur de 300 de gravuri și peste 2.000 de desene. Avea o tehnică clar-obscură, un lucru unic la acel moment. De Nachtwacht, De Staalmeesters, The Jewish Bride și Beshazzar’s Feat sunt câteva dintre cele mai cunoscute opere realizate de el. În prezent, operele lui Rembrandt sunt expuse la Metropolitan Museum of Art din New York, National Gallery din Londra și Rijksmuseum din Amsterdam.

Pablo Picasso

S-a stins din viață în 1973, la vârsta de 91 de ani. Printre operele sale de top se află Guernica, Les Demoiselles d’Avignon, Chicago Picasso, Three Musicians, Garcon a la pippe și Massacre in Korea. Operele sale pot fi văzute și în Barcelona, unde se află și muzeul său.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here