Ce trebuie sa stiti despre sindromul de Tunel Carpian?

0
198

Este important sa aveti in vedere beneficiile oferite de o operatie tunel carpian, aceasta fiind o solutie pe care medicii o propun, astfel incat sa treceti peste problemele cu care va confruntati. Multe persoane nu cunosc exact de ce a aparut acest sindrom, de aceea ajung tarziu la doctor pentru a afla care este motivul aparitiei sale. Acest sindrom apare cel mai des din cauza miscarilor repetitive cum ar fi tastarea sau o miscare a incheieturii mainii. Un medic este cel mai in masura sa va zica motivele pentru care apare aceasta problema.

Trebuie sa stiti cateva lucruri despre aceasta operatie tunel carpian. Optand pentru o operatie de acest fel, veti lua o decizie buna. In ziua de azi, din ce in ce mai multe persoane au in vedere o astfel de operatie pentru ca procedura este simplu de realizat. Ea este asadar una destul de comuna azi. Persoanele care au aceasta problema si anume ca se confrunta cu sindromul de tunel carpian mai au de-a face si cu alte conditii. Printre aceste conditii se numara obezitatea, hipotiroidismul, dar si diabetul. De asemenea, artrita reumatoida, precum si alte conditii pot favoriza aparitia acestei probleme.

Femeile au mai multe sanse de a se confrunta cu sindromul de tunel carpian. Acest lucru se datoreaza faptului ca acestea au tendinat de a avea tuneluri carpiene mai mici. De asemenea, sindromul acesta mai apare si in familie. Atunci cand un membrui al familiei are tuneluri carpiene mici, aceasta problema se poate transmite mai departe si in familie. De asemenea, daca obisnuiti sa faceti miscari cu bratul sau cu incheietura mainii, atunci e posibil sa aveti de-a face cu o astfel de problema. Ea mai poate aparea si in situatia in care va fracturati incheietura mainii.

In cazul in care va confruntati cu aceasta problema, va trebui sa faceti o radiografie. In functie de rezultatele acestei radiografii, medicul va putea sa va dea sfaturile de care aveti nevoie. Aceasta va observa oasele, dar si tesuturile. El stabileste in acest fel daca se impune o astfel de operatie tunel carpian. In situatia in care se impune acest lucru, el va lua masurile cele mai potrivite.

O modalitate de a preveni aparitia acestor probleme, este sa va relaxati si sa nu mai faceti msicari ferme. Daca munca voastra implica tastatul, atunci cel mai bine este sa faceti unele pazue. Pauzele scurte, dar si frecvente sunt importante de luat. In acest fel, nu veti avea probleme cauzate de incheieturi si degete. Alegeti un mouse cat mai confortabil, astfel incat sa nu apara dificultati atunci cand va folositi de acesta. Daca nu puteti lucra intr-un mediu cu o temperatura potrivita, atunci luati masurile cele mai bune, astfel incat sa va puteti proteja. De exemplu, daca lucrati intr-un mediu mai rece, atunci este o idee buna sa purtati manusi, astfel incat sa va mentineti incheieturile calde. Tineti cont de toate aceste lucruri, astfel incat sa evitati mereu aparitia problemelor de orice fel.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here