„Cu toții suntem vinovați…”

0
790
„Cu toții suntem vinovați… Poate că unii mai puțin iar alții mai mult. Dar, din capul locului vă spun și vă voi demonstra că nu există om, cetățean în țara aceasta, ca să nu fie vinovat pentru jefuirea și subjugarea neamului și a țării.
Că unii au făcut-o în mod direct, premeditat iar alții într-un mod indirect și inconștient, asta este altceva, dar vinovați… suntem doar noi cetățenii! Clasa politica face ceea ce face întrucât numai noi îi lăsăm la putere! Noi le dăm acordul pentru jefuire, înrobire, vânzarea a toate..Dacă nu am fi de acord am ieși și i-am opri. Sau chiar i-am lega și i-am judeca!
De ce nu o facem? Simplu și totodată dureros răspunsul-„întrucât nu vrem!” De ce nu vrem? Suntem legați de calorifer? Suntem încătușați? Suntem paralizați și nu putem merge?
Nicidecum! Pur și simplu nu vrem, întrucât nu ne este chiar așa de rău! Dacă ne-ar durea cu adevărat, nu doar ne-am plânge, ne-am și strădui să ne îndepărtăm de sursa care provoacă durerea, ne-am trata! De exemplu, dacă pierzi sânge într-un context anume, stai doar și plângi privind cum efectiv îți iese sângele știind că dintr-o clipă în alta, vei muri?! Nu cred! Soluția e aceea să cauți cu toată stăruința să-ți menții viața, să-ți oprești sângerarea, cu alte cuvinte să faci ABSOLUT orice!
Dar noi ca cetățeni nu vrem să facem ABSOLUT nimic, întrucât nu mai avem acea forță interioară pe care o aveau bunicii noștri, până în cele Două Războaie Mondiale! Ei erau conectați în Hristos, ei înțelegeau că dacă vor muri pentru țară, pământ, identitate, știau că mor pentru a reînvia întru trăirea eternității a adevăratei vieți!
Dar astăzi ce spunem noi de Hristos? Că e concept vechi, că e teorie, că „acea Carte” …trebuie actualizată și nu mai trăim în acea epocă…Dacă am crede cu adevărat întru Hristos, am merge către un eventual sacrificiu al vieții zâmbind cu adevărat. Numai că, din păcate noi credem într-un Hristos comercial! Nu mai recunoaștem oamenii adevărați, nu mai avem această putere. Sfinţii Părinți ne-au spus doar, că în vremurile de pe urmă vom putea deosebi Adevărul de minciună, doar prin Puterea Sfântului Duh.
Azi mulți se încred în toate marionetele (opoziția controlată) lansate pe „piață” de același sistem. Oameni cu discursuri frumoase doar pentru a ne înșela, moraliști de fațadă, iar în spatele lor e o cu totul altă realitate a celor în cauză. Patrioți conservatori lansați de lup… din moment ce oamenii adevărați nu sunt promovați și arătați de sistem, n-au niciun acces la presa lor.
Perfect și totodată emblematic a explicat marele nostru filosof și om de cultură Mircea Eliade: “Ce oameni excepţionali trec pe lângă noi, anonimi, şi noi admirăm prosteşte atâţia neghiobi, numai pentru că au vorbit de ei presa şi „opinia publică”, numai pentru că le-a popularizat numele politica şi literatura.”
 
Și acum, nu încerc să vă conving pe dumneavoastră pubicul în legătură cu ceva. Poate părea paradoxal, dar nu încerc să conving pe ABSOLUT nimeni, eu scriu și vorbesc pentru Dumnezeu, întrucât El vede, aude și notează, ca mai apoi când o să mă găsesc în Fața Lui, vor conta la cântar aceste adevăruri spuse, chiar dacă acum, așa cum sunt de câțiva anișori, m-au marginalizat…Sunt conștient că nimic nu poate fi dobândit fără un preț anume, deoarece ar fi și incorect.
Oamenii ascultă, dar chiar nu aud. Păi ce nu am fost avertizați? Ba da! „Li se va vorbi și nu vor auzi,li se va arăta și nu vor vedea”.
Așadar nimeni nu poate atribui relele Lui Dumnezeu, că nu ni le dă Dumnezeu niciodată, sunt doar rezultatele corecte ale acțiunilor noastre, a fiecăruia în parte și a acestui „popor”.
Vorbim despre Adevăr, adică despre Ortodoxie?! Păi da, dar Ortodoxia înseamnă și se definește prin virtuți precum Verticalitate, Onoare, Demnitate, Curaj! Noi suntem Ortodocși!? Să fim realiști, suntem la ani lumină îndepărtați de Dumnezeu. Dacă numai ne gândim la ultimii mari titani ortodocși (Sfinții închisorilor) ne cutremurăm din toate încheieturile. Și acum, vă abordez informal și vă reamintesc ceva. Păi au tăcut aceia, au stat ceilalți și-au behăit pe la colțuri?! S-au luat aceia la luptă direct cu satana prin oamenii lui(agenții de-ai satanei) și-au spus Adevărul cu prețul vieții! Că asta înseamnă să fii ortodox, să spui adevărul, oricând, oriunde și mai ales cu orice preț! Au dat dovadă de patriotism până în măduva oaselor!
Că apoi, n-ai cum să fii patriot fără a dovedi că ești un adevărat ortodox! Dacă ești un adevărat ortodox ești în mod natural și patriot! Fără Ortodoxie nu există mărturisire (patriotism). Ortodoxia înseamnă Curaj, Puterea Cuvântului, înseamnă Loialitate față de camarazi, spirit de sacrificiu pentru luptătorul (camaradul) de lângă tine!
„Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți” Că cine va îmbrăca, ajuta, hrăni, pe aprapele său, pentru Hristos a făcut-o.
Putem vorbi de patriotism ore întregi și nu facem altceva decât să le cităm din Scriptură…În patriotism nu trebuie să ne ajutăm aproapele? Exact! Asta ne spune în Scriptură! Vreți să fim patrioți, atunci haideți să fim mai înainte de orice orto-docși, în dreapta credință strămoșească.
„Se vor ridica mulți Hristosi mincinoși și profeți mincinoși” Și n-avem? Oho! Câți profeți din civism și mai ales din politică, avem la ora actuală…Suntem săturați de cum ne spun ei cât sunt de corecți și cât luptă pentru noi poporul. „Căci se vor scula hristoși mincinoși și proroci mincinoși, vor face semne mari și minuni, până acolo încât să înșele, dacă va fi cu putință, chiar și pe cei aleși.”
N-avem cum să-i recunoaștem să îi deosebim dacă nu ținem aproape de Duhul Sfânt, spuneau Sfinții Părinți. Și pentru a fi aproape de Duhul Sfânt, spuneau marii dascăli și învățători ai Ortodoxiei, trebuie să ne rugăm constant, să ne spovedim să ne împărtășim.
De aceea spun, contribuția trebuie dată din partea fiecăruia dintre noi, iar împreună „scoatem carul din mocirlă”.
A propos, ca să răspund celor care vor veni cu scuzele, că nu toți au știut că nu toți au avut internet că nu toți au avut televizor, etc etc.
Dumnezeu ne-a spus limpede :”caută…și vei găsi, bate…și ți se va deschide, cercetați…”
„Nicăieri niciunde, nu ne-a cerut Hristos să fim proști. El ne-a cerut să fim buni și umili dar niciodată proști” , a lăsat  scris vrednicul de pomenire Părintele Nicolae Steinhardt.
Până și în lumea aceasta, dacă nu știți legile și le încalcăm, nu vom fi scutiți de judecată.
Din păcate unii dintre noi sunt atât de leneși încât ar fi capabili să găsească motive și scuze până și în Fața Lui Hristos Dumnezeu, la judecata de apoi. Atât de leneși sunt unii dintre noi.
Altfel nu există, altfel…”
 Cetățeanul Gabriel Apreutesei
Sursa foto :https://google.ro

Redacția Ziarului Naționalul.ro mulțumește domnului Gabriel M Apreutesei pentru acest material pe deplin relevant, trimis și oferit în exclusivitate, astăzi 15 Decembrie 2022

Pentru a susține jurnalismul independent, aveți linkul de donații mai jos:

 DONEAZĂ PENTRU JURNALISMUL INDEPENDENT

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here