Amazon va elimina 18.000 de locuri de muncă, invocând incertitudinea economică

0
236

 

Șeful companiei americane Amazon Andy Jassy a anunțat schimbări majore. În ultima sa intervenție, a subliniat aspecte legate de angajarea rapidă a companiei din ultimii ani, în timp ce a afirmat că disponibilizările au ca rezultat în principal magazinele sale en-detail.

Averea șefului de la Amazon

Actualul șef al Amazon Cloud Web Computing (AWC), Andy Jassy a primit acţiuni suplimentare la Amazon de peste 200 milioane de dolari, care vor fi plătite într-un termen de 10 ani.Remuneraţia de bază a lui Jassy se cifrează la suma de 175.000 de dolari. Pe lângă această sumă, el mai deține 45,3 milioane de dolari în acţiuni acordate anterior, pe care le-a dobândit în 2021, şi 41,5 milioane de dolari în acţiuni pe care le-a obţinut în 2020.De remarcat este că sumele sunt mai reduse decât cele primite de directorii generali rivali din industria tehnologiei, menționează prestigiosul cotidian britanic The Guardian.Capitalizarea bursieră a Amazon se ridică în prezent la 1.770 miliarde de dolari.

Planul unei restructurări propriu-zise

Amazon a anunțat că va reduce un număr de peste 18.000 de locuri de muncă din forța de muncă. Acesta reprezintă cel mai mare set de disponibilizări din istoria companiei americane, în timp ce producătorul de software de afaceri Salesforce va reduce schema financiară cu 8.000 de angajați, în cea mai surprinzătoare și recentă eliminare a locurilor de muncă din domeniul tehnologic.

Amazon a invocat motive precum „economia incertă” și a spus că, din postura sa de gigant al comerțului electronic „a angajat rapid în ultimii câțiva ani”. Directorul executiv, Andy Jassy, ​​a declarat într-o notă internă adresată angajaților următoarele :„Între reducerile pe care le-am făcut în luna noiembrie și cele pe care le împărțim astăzi, intenționăm să eliminăm puțin peste 18.000 de roluri”.De asemenea, a mai spus că Amazon a rezistat „economiilor dificile” în trecut și va continua să facă acest lucru. „Aceste schimbări ne vor ajuta să ne urmărim oportunitățile pe termen lung cu o structură de costuri mai puternică.”

Se pare că Andy Jassy a ajuns la concluzia conform căreia disponibilizările ar avea un impact în mare parte asupra magazinelor fizice ale companiei, care includ Amazon Fresh și Amazon Go, și a organizațiilor sale PXT, care se ocupă de resurse umane și alte funcții.

El nu a precizat unde sunt localizate posturile afectate, dar a amintit că Amazon va comunica cu angajații afectați „sau, acolo unde este cazul, în Europa, cu organele reprezentative ale angajaților” începând cu data de 18 ianuarie.

Reducerile de locuri de muncă reprezintă o întorsătură rapidă pentru retailerul care și-a dublat recent plafonul salarial de bază pentru a concura mai agresiv pe piață.

Concedierile se ridică la un procent de 6% din forța de muncă corporativă de aproximativ 300.000 de persoane a Amazon. Compania înglobează o forță de muncă globală de peste un milion și jumătate de oameni.

În luna noiembrie a anului trecut, Jassy le-a spus personalului că a venit timpul pentru disponibilizări din cauza peisajului economic și a angajării rapide a companiei în ultimii ani. Recentul anunțul includea reducerile anterioare de locuri de muncă, care nu au fost numerotate. Compania cu sediul în Seattle a oferit și achiziții voluntare și a redus costurile în alte domenii ale afacerii sale extinse.

Mesajul integral al șefului Amazon Andy Jassy

Mesajul de mai jos a fost distribuit în data de 5 Ianuarie 2023 tuturor angajaților Amazon.

„După cum am spus în noiembrie, ca parte a procesului nostru anual de planificare pentru 2023, liderii din întreaga companie au lucrat cu echipele lor și au analizat nivelul forței de muncă, investițiile pe care doresc să le facă în viitor și au dat prioritate a ceea ce contează cel mai mult pentru clienți. și sănătatea pe termen lung a afacerilor noastre. Revizuirea din acest an a fost mai dificilă, având în vedere economia incertă și faptul că ne-am angajat rapid în ultimii câțiva ani. În noiembrie, am comunicat decizia grea de a elimina o serie de posturi în cadrul afacerilor noastre Dispozitive și Cărți și, de asemenea, am anunțat o ofertă de reducere voluntară pentru unii angajați din organizația noastră Oameni, experiență și tehnologie (PXT). De asemenea, am spus că nu am terminat cu procesul nostru anual de planificare și că mă așteptam la mai multe reduceri de rol la începutul lui 2023.

Astăzi, am vrut să împărtășesc rezultatul acestor recenzii suplimentare, care este decizia dificilă de a elimina roluri suplimentare. Între reducerile pe care le-am făcut în noiembrie și cele pe care le împărțim astăzi, intenționăm să eliminăm puțin peste 18.000 de roluri. Mai multe echipe sunt afectate; cu toate acestea, majoritatea eliminărilor de rol sunt în magazinele noastre Amazon și organizațiile PXT.

S-team și cu mine suntem profund conștienți de faptul că aceste eliminări de rol sunt dificile pentru oameni și nu luăm aceste decizii cu ușurință și nu subestimăm cât de mult ar putea afecta viața celor care sunt afectați. Lucrăm pentru a-i sprijini pe cei care sunt afectați și oferim pachete care includ o plată de separare, beneficii tranzitorii de asigurări de sănătate și sprijin extern pentru plasarea unui loc de muncă.

De obicei așteptăm să comunicăm despre aceste rezultate până când putem vorbi cu persoanele care sunt direct afectate. Cu toate acestea, pentru că unul dintre colegii noștri a scurs aceste informații în exterior, am decis că este mai bine să împărtășim această știre mai devreme, astfel încât să puteți auzi detaliile direct de la mine. Intenționăm să comunicăm cu angajații afectați (sau, după caz, în Europa, cu organele de reprezentare a angajaților) începând cu 18 ianuarie.

Amazon a suportat economii incerte și dificile în trecut și vom continua să facem acest lucru. Aceste schimbări ne vor ajuta să urmărim oportunitățile noastre pe termen lung cu o structură de costuri mai puternică; cu toate acestea, sunt, de asemenea, optimist că vom fi inventivi, plini de resurse și slăbiți în această perioadă în care nu angajăm în mod expansiv și eliminăm unele roluri. Companiile care durează mult timp trec prin diferite faze. Nu sunt în modul de expansiune pentru oameni grei în fiecare an. Adesea vorbim despre principiul nostru de conducere Invent and Simplify în contextul creării de noi produse și caracteristici. Vor continua să existe o mulțime de acest lucru în toate afacerile pe care le urmărim. Dar, uneori, trecem cu vederea importanța invenției critice, a rezolvării problemelor și a simplificării care sunt necesare pentru a afla ce contează cel mai mult pentru clienți (și afacere), ajustarea unde ne petrecem resursele și timpul și găsirea unei modalități de a face mai mult pentru clienți la un cost mai mic (transferând economiile clienților în acest proces). Ambele tipuri de Invent și Simplify contează cu adevărat.

Pentru cei afectați de aceste reduceri, vreau să știți cât de recunoscător sunt pentru contribuțiile dvs. la Amazon și pentru munca pe care ați făcut-o în numele clienților. Ați făcut o diferență semnificativă în viața multor clienți. Pentru cei care vor continua călătoria cu noi, le aștept cu nerăbdare să colaborez cu voi pentru a face viața mai bună și mai ușoară pentru clienți în fiecare zi și pentru a inventa neîncetat să facă acest lucru.

Andy”

 Sursa foto :https://google.com
Sinteza acestei știri a fost realizată de către Daniel Mihai redactor-șef al platformei media independente Criteriul National și jurnalist al Ziarului Nationalul.ro 

 

 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here