O analiză a părții vizibile din cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos 2023

0
1551

Forumul Economic Mondial (WEF) de la Davos, care este în plină desfășurare în această săptămână constituie cea de-a 53-a ediție a reuniunii sale anuale. Având o participare record a liderilor politici și reprezentanților mediului de afaceri, se abordează teme precum încetinirea economică globală sau provocările de mediu, dar și războiul din Ucraina, într-un context de crize multiple și mutații geopolitice, așa cum au consemnat agențiile Reuters și EFE, citate de Agerpres.

Ce este Forumul Economic Mondial

Forumul Economic Mondial a fost fondat în 1971 de către Klaus Schwab, un economist, în încercarea de a promova cooperarea globală în probleme politice, sociale și economice, potrivit Euronews.

Scopul organizației internaționale, al cărei sediu se află în prezent în apropiere de Geneva, a fost acela de a reuni sectorul public și cel privat pentru a găsi soluții la aceste probleme globale.

Prima reuniune a Forumului a avut loc în urmă cu cinci decenii la Davos, iar numele stațiunii a devenit chiar prescurtarea obișnuită a evenimentului.

Cine participă la Davos?

În mod obișnuit, sunt prezenți lideri mondiali – de obicei președintele în exercițiu al SUA, conducerea UE și a ONU și așa mai departe – dar și lideri de afaceri și antreprenori, gânditori și academicieni proeminenți, șefi de ONG-uri și din sectorul caritabil, inovatori, mass-media, societatea civilă, activiști și alții.

Deși este adesea criticat ca fiind un loc de discuții pentru cei unu la sută din privilegiații acestei lumi, Davos este locul unde oamenii vin să încerce să facă multă publicitate și chiar propagandă anumitor idei și direcții venite să influențeze omenirea din cadrul restrâns al unei elite necunoscute dar puternice  pentru a susține diverse cauze sau mișcări.

Lista oficială de invitați este adesea foarte exclusivistă, fiind alcătuită din aproximativ 2.000-3.000 de participanți și vorbitori, dar reuniunea în sine atrage alte mii de persoane la evenimentele sale marginale.

Este, de asemenea, locul în care companiile, țările și regiunile își instalează standurile pentru a-și vinde conceptele și serviciile sau pentru a atrage investiții.

Lista completă de la Davos 2023

Conform surselor citate, celebra și costisitoarea stațiune elvețiană de ski găzduiește una dintre cele mai substanțiale participări a reprezentanților mediului de afaceri consemnată până în prezent la acest forum, în total circa o mie cinci sute, dintre care aproximativ șase sute de directori executivi, conform datelor oficiale furnizate.

Forumul Economic Mondial – WEF este considerat principalul think-tank din lume cât și promotorul noțiunii de „Mare Resetare” a lumii, care implică trecerea omenirii la stadiul de a fi sclavii unei elite oculte prin intermediul dictaturii biometrice, a identitații digitale coordonate de către internetului obiectelor și domeniul inteligenței artificiale.
De-a lungul anilor, acest organism planetar al elitelor s-a asociat cu unele dintre cele mai influente persoane ale mediului de afaceri, alături de bancheri centrali, șefi guvernamentali și organizații internaționale, cu scopul declarat și precis de a facilita viziunea lor de sus în jos asupra tiraniei tehnocratice, sau ceea ce ei denumesc a fi „capitalismul părților interesate”.
World Economic Forum urmărește să realizeze în mod deliberat un plan de întoarcere înapoi a ceea ce definește noțiuni precum progresul uman, inovația și înflorirea personală, sub pretextul salvării planetei de o așa-zisă și iminentă urgență climatică.
Lista participanților cuprinde nume sonore  ale unora dintre cele mai influente și diabolice forțe din lumea corporatistă, guvernamentală și „non-profit”. De exemplu, din partea Statelor Unite, aceasta include persoane precum directorul FBI, Chris Wray, directorii executivi ai multinaționalelor și companiilor private cu excedent al profitului precum Amazon, BlackRock și Pfizer,dar și oficiali de top de la Fundația Gates și din rețeaua Soros, precum și editorul cotidianului The New York Times, informează LifeSiteNews.
Publicația conservatoare canadiană a preluat de la site-ul de media alternativă Dossier și a oferit fintegral în format PDF LISTA TUTUROR PARTICIPANȚILOR – pe care o puteți consulta AICI.
Din România apare pe lista Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, Adina Vălean în calitatea sa de comisar european, iar Maia Sandu ca președintă a Rpublicii Moldova.
Ce se discută oficial și cine reprezintă Davos 2023
Publicația independentă The Dossier a obținut în exclusivitate o listă parțială, atât a evenimentelor, cât și a „speakerilor” confirmați pentru Davos 2023.
Programul pentru Davos 2023 include evenimente cu teme precum:
1.„De ce avem nevoie de pașapoarte cu baterii” (portofelul digital)
2.„Îndrumând atacul prin noua normalitate a Pământului” (cu Al Gore)
3.„Un salariu de subzistență pentru toți”
4.„Facilitarea unei tranziții echitabile”
5.„Dincolo de curcubeu: Promovarea drepturilor LGBTQ+”
6.„Promovarea echității rasiale și etnice” (moderat de CNN)
7.„Decarbonizarea lanțurilor de aprovizionare” (moderat de televiziunea de stat chineză)
8.„Găsirea echilibrului corect pentru cripto”
9.„Combaterea prejudiciilor în era digitală”
Printre vorbitorii de la Davos 2023 se numără: directorul OMS, Tedros Adhanom Gebreyesus,președintele și directorul executiv, BlackRock Inc.Laurence D. Fink,
Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, Shou Zi Chew, director executiv, TikTok, Shamina Singh, președinte, Centrul Mastercard pentru creștere favorabilă incluziunii, Mastercard. De asemenea vor dezbate aceste teme și fostul vicepreședinte al SUA Al Gore, Hilde Schwab, soția creatorului acestui forum- Klaus Schwab, Tian Wei, gazda rețelei globale de televiziune din Republica Populară China, Elena Cherney, redactor-șef de știri la The Wall Street Journal, Ina Fried, corespondent principal de tehnologie Axios, Brad Smith, președinte și vicepreședinte, Microsoft Corp, Hadley Gamble, prezentatorul celor de la CNBC, Mark Rutte, prim-ministrul în exercițiu al Țărilor de Jos, Stacy-Marie Ishmael, redactorul-șefa al Crypto și Bloomberg News, Larry Madowo, corespondentul CNN, Jeremy Allaire, directorul executiv al Circle, Brad Garlinghouse, CEO al Ripple etc
Tema centrală dată publicității și evidențiată de Klaus Schwab 
Evenimentul din acest an a fost intitulat „Istoria într-un moment de cotitură”.
De altfel, umanitatea trebuie să-și reîmprospătează informațiile și să-și reamintească cum anume armata elvețiană a primit ordin să îl protejeze pe Schwab și elitele globaliste cu un număr record de 5.000 de soldați.
Interesant rămâne și un alt aspect în care mișcări precum Great Reset (Marea Resetare), Build Back Better și Agenda 2030 au fost puse la comun de părțile interesate ale World Economic Forum în cadrul unor conferințe anterioare celor din prezent de la Davos.
 Discursul lui Schwab s-a axat pe avertismentul lansat celor care au minimalizat mesajele-cheie ale evenimentului – precum cel referitor la Marea Resetare – „că vor fi tratați cu dispreț.”
În discursul său ante-eveniment Davos 2023, Klaus Schwab a subliniat următoarele
„Acest război este într-adevăr un punct de cotitură în istorie și va «remodela» peisajul nostru politic și economic în următorii ani.”
Cooperarea într-o lume fragmentată” va fi tema reuniunii anuale din 2023 de la Davos, care va avea loc în perioada 16-20 ianuarie 2023. Vor participa peste 2.500 de lideri din zona guvernamentală, a afacerilor și din societatea civilă.(…)Având loc într-un moment crucial pentru omenire, Reuniunea anuală 2023 va aduna la un loc peste 2.500 de lideri din plan guvernamental, de afaceri și din societatea civilă. Pandemia de Covid-19 și războiul din Ucraina au declanșat mari schimbări. Promisiunea unui «deceniu de acțiune» s-ar putea transforma într-un deceniu de incertitudine și fragilitate dacă riscurile sistemice nu sunt abordate.”
În loc… de concluzie
În obscuritatea ușilor închise, departe de microfoanele și flash-urile aparatelor mass-mediei, este greu și totodată dificil de pronosticat ce turnură vor lua discuțiile și de asemenea ce decizii vor fi consfințite de către aceste vârfuri ale elitei globaliste.
 Chiar dacă poate părea exagerat, Forumul Economic Mondial poate fi considerată ca una dintre cele mai temute organizații politice, cu aspirații dictatoriale ce urmează trend-ul fanatic al ultimelor evenimente cu rol restrictiv pe care le-am experimentat în ultimii ani.
De altfel, organizată în cele mai fine detalii, Forumul Economic Mondial are capacitatea de a se prezenta și deopotrivă de a se deghiza în entitate neutră, cu obiective politice specifice care presupun centralizarea puterii în mâinile unor elite globale alese cu grijă, ca unic mijloc de a salva Pământul de o pretinsă urgență climatică.
Conferința anuală de la Davos ar trebui să urmărească bunul mers al lucrurilor în actuala conjunctură și stare nefavorabilă a omenirii, numai că această entitate supra-statală acționează ca un schimb de idei și de narațiuni ultra-exclusiv, în persoană, pentru această clasă conducătoare aleasă cu grijă.
Se explică de ce anume, pentru a depăși cu succes crizele actuale venite în cascadă și mai ales pentru a determina schimbări tangibile, pozitive pentru sistem, pe termen lung, Forumul Economic Mondial este departe de a stabiliza declinul prin cea de-a 53-a Reuniune Anuală din actuala lună ianuarie 2023.
Să ne aducem mereu aminte că Forumul Economic Mondial este condus de liderul și președintele Klaus Schwab-simbolul unei elite atotstăpânitoare ce în mod cu totul mincinos reafirmă valoarea și necesitatea dialogului și a cooperării domeniului public-privat. Totodată, Klaus Schwab pledează pentru o „tranziție ecologică” prin intermediul agendei sale, denumită în mod înșelător „capitalism al părților interesate”, care echivalează cu o tiranie technocratică.
Sursa foto :https //google.com
Acest material a fost realizat de către Daniel Mihai redactor-șef al platformei media independente Criteriul National și jurnalist al Ziarului Nationalul.ro 

Pentru a susține jurnalismul independent, aveți linkul de donații mai jos:

 DONEAZĂ PENTRU JURNALISMUL INDEPENDENT

 
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here