Alegătorii din SUA, preocupaţi în egală măsură de documentele clasificate găsite la Trump şi Biden

0
164

Conform unui sondaj de opinie comandat de postul NBC News şi ale cărui rezultate au fost publicate duminică, 67% dintre americani sunt preocupaţi atât de cazul documentelor clasificate găsite în reşedinţa lui Trump din statul Florida, cât şi de situaţia asemănătoare care îl vizează pe Biden, după depistarea unor documente clasificate în casa acestuia din statul Delaware.

În schimb, 18 dintre respondenţi nu sunt preocupaţi deloc de găsirea documentelor clasificate la Biden, iar 20% consideră nerelevantă depistarea documentelor la Trump.

Sondajul a fost efectuat în perioada 20-24 ianuarie pe un eşantion reprezentativ de 1.000 de respondenţi şi are o marjă de eroare de plus/minus 3,1%.

Agenţii Biroului Federal de Investigaţii (FBI) au colectat în august 2022 documente din reşedinţa lui Donald Trump din Mar-a-Lago (Florida), iar cazul este anchetat de un procuror special, Jack Smith. Autorităţile susţin că erau documente clasificate, dar Trump afirmă că documentele au fost declasificate de el în timp ce era preşedinte.

Într-un caz separat, secretarul Justiţiei, Merrick Garland, a anunţat numirea unui procuror special, Robert Hur, pentru investigarea cazului documentelor clasificate găsite într-un fost birou universitar al lui Biden din Washington D.C. şi în reşedinţa acestuia din Wilmington, statul Delaware. Documentele datează din perioada în care Biden era vicepreşedinte, în mandatul preşedintelui Barack Obama.

Într-un alt caz, au fost găsite documente clasificate în reşedinţa fostului vicepreşedinte american Mike Pence.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here