Accidente rutiere… și indiferența autorităților

0
387
????Comuna-Tomești, județul Iași
Astăzi 14 Februarie 2023, s-a întâmplat din nefericire  din nou  accident, pe DN 28.
Toți locuitorii comunei Tomești cunosc această zonă (DN 28), sub denumirea populară, de șoseaua „Tomești deal”. Este practic un drum național, ce leagă cele două zone ale comunei Tomești (vale – deal).
Mulți bănuiesc că în respectiva curbă, unde constant de ani de zile au loc accidente, ar fi vorba de un blestem! Din nefericire, majoritatea accidentelor în respectiva zonă, au fost grave și foarte grave unele soldându-se și cu pierderea de vieți omenești…
Mai deunăzi, niște copii puteau rămâne fără mamă, ieri un soț putea rămâne fără soție, și mâine o familie poate risca o tragedie ce ar provoca o rană iremediabilă!
Probabil unii gândesc de felul simplist :  bine că nu mi s-a întâmplat mie, sau mie nu mi se poate întâmpla!”
Dar dacă cineva ar avea neșansa de a fi implicat într-un accident, iar ceilalți îl tratează cu indiferență și îi vor întoarce spatele?
Ipoteza afirmată deseori de genul :” E loc blestemat” nu ar avea nicio validitate.Nici vorbă, din moment ce este doar caracteristic dezinteresului, iresponsabilității și a unei stări de nesimțire evidentă din partea autorităților locale!
Indiferența unora față de valoarea, de calitatea omului așezat în funcții publice care-l depășesc, duc inevitabil la situații de acest fel, așa cum ne avertizează profetic, după mai bine de două mii de ani chiar Psalmistul David : „Căci, atunci când se ridică sus oamenii de nimic, nelegiuiţii mişună pretutindeni”.
După producerea acestui accident, în cursul dimineții am primit  apeluri din partea unor locuitori ai comunei Tomești, cu solicitări și întrebări clare  în care light-motivul a fost :”cum rezolvăm această chestiune?”
Și aici la mine în bătătură, în comunitate, mister primar Timofte Ștefan demonstrează pentru a nu știu câta oară că nu îi pasă de nimeni, iar promisiunile electorale făcute în timpul campaniei rămân cumva înregistrate în eter, fără vreo consecință cu rol benefic, ca în cazul despre care vă relatez de la fața locului..
De aceea, fără să ating toate nuanțele sau fără a-i aduce vreun prejudiciu de imagine, vă întreb aproape retoric pe fiecare dintre dumneavoastră :”Cum îl putem da jos pe veneticul acesta?” Trebuie constant să ne reîmprospătăm memoria, deoarece domnul primar Timofte a demonstrat că e total absent din viața socială a acestei comune, o persoană total deinteresată în toți acești ani, așa cum au curajul de a remarca locuitorii în cauză!
În rest, din bun simț și respectând deontologia profesională, cred că vă imaginați că nu pot reproduce „urările de bine” care i-au fost dedicate primarului Timofte, din partea acestor oameni…
Evident, locuitorii au început să înțeleagă că dacă nu se iau măsuri de siguranță pentru acel sector de drum, ei nu-și pot permite câte o limuzină de mai bine de 150 de mii de €, pentru fiecare membru al familiei lor, așa precum are familia Timofte, astfel încât și ei cu ai lor copii, să aibă acea siguranță la drum, în cazul în care nu se vor lua măsuri de siguranță!
❗În acest context de maximă gravitate, solicit personal primarului comunei Timofte Ștefan să facă toate demersurile necesare pentru a spori siguranța acelui sector de drum, așa încât să nu mai fie alte tragedii!
♦️În caz contrar, alături de cetățenii comunei Tomești,voi începe procedura de suspendare a sa, din funcția de primar pe care momentan o deține!
????În aceeași măsură, solicit, ca pentru toți ELEVII ȘI PENSIONARII comunei Tomești, să le fie asigurat GRATUIT ABONAMENTE, pe toate mijloacele de transport în comun!
Personal, cu speranța că va citi și ca lua act de toate acestea, mă adresez primarului spunându-i :„Știi cum e Stefane, când voi primarii v-ați mărit din nou salariile, n-ai mârâit, n-ai protestat, deci nu te-ai opus!În acest caz, sunt foarte îndreptățiți ELEVII ȘI PENSIONARII, întrucât locuitorii te-au făcut boier!” 
Pe final, pot să-ți spun că sunt în stare să mă ofer în a asigura consultanță, în cazul în care nimeni nu e capabil să rezolve aceste două probleme cu adevărat stringente, primordiale, pentru locuitorii comunei Tomești!
Cetățeanul Gabriel
Sursa foto : Cetățeanul Gabriel
Redacția Ziarului Naționalul.ro mulțumește domnului Gabriel Apreutesei pentru această mărturie de la fața locului, pe deplin relevantă și susține demersul civic

Pentru a susține jurnalismul independent, aveți link ul de donații mai jos:

https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=EX3UVYDFJP2MW

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here