Arpacaș Boromir cu ciuperci și parmezan

0
182
Arpacaș

Mâncarea de Arpacaș Boromir cu ciuperci este foarte hrănitoare, aromată și foarte ușor de pregătit. Așadar, vedeta rețetei de astăzi este Arpacașul Boromir, preparat cu ciuperci sotate și parmezan. Îți sărim noi în ajutor cu câteva combinații de arome în cazul în care vrei să experimentezi în bucătărie.

Cum se fierbe Arpacașul Boromir ?

După ce l-ai spălat, trebuie să lași la hidratat Arpacașul Boromir în apă fierbinte timp de 1 oră. Va trebui apoi să-l scurgi de apă și să-l adaugi la ciupercile sotate. Pentru a se înmuia, te sfătuim să adaugi în câteva tranșe supă de legume și să-l lași la fiert până când obții textura dorită.

Pentru ca gustul să fie cremos, poți folosi unt și brânzeturi rase precum parmezan sau cașcaval. Preferi să fie și mai cremos? Poți completa cu smântână. Dacă vrei să prepari mâncarea pentru zilele de post, poți folosi unt vegetal sau ulei în locul untului.

Două trucuri ca să iasă mai aromată: înlocuiește ceapa cu prazul și folosește un mix de ciuperci. Și să nu uităm de usturoi, un alt ingredient care îi conferă un plus de savoare. Verdețurile proaspete ca cimbrul, coriandru sau pătrunjelul se potrivesc foarte bine în rețeta noastră. Pentru mai multă inspirație, îți propunem încă o variantă delicioasă: pilaf de arpacaș cu ciuperci și sos pesto.

Bunătăți cu Arpacașul Boromir

Cu Arpacașul Boromir, mâncărurile capătă o aromă și o textură inconfundabilă. Arpacașul Boromir este produs prin decorticarea boabelor de grâu atent selecționate pentru ca tu să te bucuri din plin de calitatea sa superioară. Ce alte bunătăți mai poți găti cu Arpacașul Boromir? Fiind un ingredient versatil, merge să îl folosești pentru rețetele de colivă, ciorbe, sarmale, budinci la pahar, salate, plus multe altele.

Găsești Arpacașul Boromir în hypermarket-uri sau online pe boromirmarket.ro. În magazinul nostru online te așteaptă și un griș fin, numai bun pentru rețeta de budincă de griș cu prune uscate de pe Blogul Boromir.

Ingrediente Arpacaș Boromir cu ciuperci și parmezan

  • 170 g Arpacaș Boromir
  • 45 g unt (3 linguri)
  • 1 praz, tocat
  • 2 căței de usturoi
  • 500 g ciuperci proaspete
  • 1 lingură mix italian de condimente
  • sare și piper după gust
  • 120 ml vin alb, sec
  • 940 ml apă și 90 g legume deshidratate (fără sare) sau 940 ml supă de legume
  • 25 g parmezan ras

Pentru topping

  • arpagic
  • parmezan ras

Mod de preparare mâncărică de arpacaș

PASUL 1

Spală Arpacașul Boromir, apoi lasă-l la hidratat timp de 1 oră în apă fierbinte. Cât timp se hidratează, pregătește supa cu legumele deshidratate. Pune într-o oală 940 ml apă împreună cu 90 g legume deshidratate și lasă amestecul la fiert. După ce a început să fiarbă, mai lasă-l pe foc încă 5-6 minute, apoi poți pune oala deoparte.

PASUL 2

În continuare te vei ocupa de ciupercile sotate. Topește 2 linguri de unt într-o tigaie, apoi călește prazul tocat și usturoiul la foc mediu. Când a început să se înmoaie prazul, adaugă ciupercile feliate, 1 lingură din mixul italian de condimente, sare și piper. Sotează ciupercile până când devin moi și își schimbă culoarea. Ar trebui să îți ia aproximativ 5 minute.

PASUL 3

După ce s-a hidratat Arpacașul Boromir, scurge-l de apă, pune-l peste amestecul de ciuperci, adaugă 1 lingură de unt și amestecă bine. Lasă la gătit amestecul timp de 4-5 minute, după care poți adăuga vinul alb. Lasă mâncarea la gătit până când se evaporă lichidul, apoi completează în câteva tranșe cu supa de legume deshidratate. Fierbe mâncarea timp de 10-15 minute în funcție de textura dorită. Pentru a găti arpacașul al dente, trebuie să îl fierbi timp de 15 minute.

PASUL 4

După ce s-a făcut, adaugă parmezanul ras, sarea și piperul, apoi amestecă bine. Ia mâncarea de pe foc și presară deasupra parmezan și arpagic mărunțit. Poți completa și cu alte verdețuri în funcție de preferințe.

Poftă bună!

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here