In așteptarea adevăratului Festival de Muzică a ușoară de la Mamaia…

0
947

Era cât pe ce…să ne bucurăm cu toții de reluarea Festivalului de Muzică Ușoară MAMAIA cu o ediție aniversară, absolut MEMORABILĂ-MAMAIA 60 .

Nu a fost să fie. Cu tot repectul și admirația pentru toți artiștii interpreți care vor încânta publicul în cele trei seri de Festival , acesta nu va fi MAMAIA 60. Va fi un eveniment demn de Zilele Orașului, asta cu siguranță.

Până la urmă, bine și așa dar se pune întrebarea „de ce?”

De ce s-au schimbat regulile în urmă cu două luni, dupa ce în luna aprilie presa anunța reluarea Festivalului indicându-se numeroase nume de interpreți, prezentatori care acum nu apar.Festivalul Mamaia niciodată nu a fost licitat…Acum însă, a fost scos la licitație. Și aceasta smai rămăsese de licitat…

S- a ignorat cu bună știință legea, pentru că exista expres pentru astfel de evenimente cadrul legal. De altfel OG 51 11/08/1998- legea dedicată evenimentelor si programelor culturale de anvergură a fost subminată .Cine și ce fel de interese au fost  la mijloc sau cine a dorit ca să se procedeze asa și totodată cine își asumă vina pentru încălcarea legii?

Pentru că publicul larg să fie puțin informat vă prezentăm lista celor care ar fi trebuit să urce pe scenă, în fața dumneavoastră în cele trei seri dedicate Festivalului Mamaia:
Daniel Iordăchioaie
Pompilia Stoian
Adrian Enache
Lucia Dumitrescu
Oana Sârbu 
Irina Popa
Nicola
Mihai Trăistariu
Carmen Radulescu
Paula Selling
Adrian Romcescu
Ovidiu Lazăr
Adrian Daminescu
Nico
Luminița Anghel
Bella Santiago
Monica Anghel
Cătălin Crișan 
Sanda Ladoși
Marina Florea
Ionuț Ungureanu
Ileana Șipoteanu
Marcel Pavel
3 Sud Est
Proconsul
În recitaluri:
Holograf
Proconsul
Loredana Band
Voltaj

Pe lângă artiștii interpreți urmau să fie prezenți pe scena festivalului, următorii invitați speciali :

Margareta Pâslaru
Angela Similea
Angela Similea
Stela Enache
Marina Voica
Dida Drăgan

Aceste personalități ar fi concertat la fel ca la prima ediție, în 1963.

Toți artiștii cu repertoriu live 100%, ar fi fost ar fi fost acompaniați de un număr  de 40 de instrumentiști virtuozi, conduși de dirijorii Ionel Tudor și Andrei Tudor.

Spectacolul ar fi fost prezentat de Octavian Ursulescu si Dan Negru.

Așadar, nu știm care au fost criteriile care au dus la desemnarea actualului câștigător care se ocupă de organizarea Festivalului Mamaia. Bănuim că vom afla cu totii pentru că așa este normal și urându -le succes artiștilor și personalităților care vor participa la Festival, rămânem totuși cu întrebarea „DE CE?” 

Cine nu rămâne totuși cu întrebarea DE CE?Cine nu a vrut o EDIȚIE ANIVERSARĂ DE EXCEPȚIE?

 

Sursa foto : https://google.com

Acest material a fost conceput de către un grup de comunicatori și artiști dedicați din orașul Constanta, fiind trimis, publicat de catre redactorul Daniel Mihai și popularizat de catre Ziarul Nationalul.ro

 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here