Avertismentul japonezilor de la Nomura :” Monedele din România, Turcia, Republica Cehă și Sri Lanka riscă să se confrunte cu crize valutare în următoarele 12 luni”

0
242

Monedele din Turcia, Republica Cehă, Sri Lanka și România riscă să se confrunte cu crize valutare în următoarele 12 luni, potrivit unui indicator citat într-o analiză a băncii Nomura, preluată de către site-ul oficial al Bloomberg.

Fiecare țară a obținut un scor de peste 100 la indicatorul „Damokles” al băncii, semn că sunt vulnerabile la o prăbușire a monedei. Potrivit modelului, despre care compania spune că are sediul la Tokyo, acest indicator reunește opt indicatori care au prezis 64% din cele 61 de crize valutare ale țărilor emergente din 1996 încoace.

Nomura a mai precizat că Chile, Ungaria și Brazilia au obținut scoruri apropiate de pragul de criză.

Potrivit economiștilor de la Nomura, pandemia Covid-19, invazia Rusiei în Ucraina și presiunile globale asupra prețurilor au „lărgit prăpastia fundamentelor economice” în țările în curs de dezvoltare, având un impact negativ asupra situației financiare a unor țări și lăsând rate reale ale dobânzii profund negative.

„În cadrul ciclului de creștere a ratelor – Chile și Brazilia au început să reducă ratele – investitorii pot face discriminare acordând mai multă atenție riscurilor ME dacă aversiunea față de risc și creșterea globală slăbește”, au declarat Robert Subbaraman și Si Ying Toh, economiști cu sediul în Singapore la Nomura.

 

Sursa foto :https://google.com

Această sinteză a fost realizată de către Daniel Mihai redactor al BPNews Toate drepturile rezervate!

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here