Pașii necesari pentru realizarea unui implant dentar

0
84

Pierderea dinților este o problemă serioasă, care nu trebuie neglijată. Fie că este vorba despre căderea unui singur dinte sau întreaga dantură este afectată, soluția de reconstrucție este reprezentată de implanturile dentare. Acestea constituie lucrări protetice formate din implantul propriu-zis, adică o rădăcină din titan, un bont protetic atașat de aceasta și o coroană dentară, adică un dinte fals. Află care sunt etapele implantului dentar și cum poți ajunge să ai din nou o dantură funcțională și frumoasă.

Consultația inițială și crearea unui plan de tratament

Pentru a putea începe procesul de implant dentar, pacientul trebuie să se prezinte la o consultație inițială. În cadrul acesteia, va avea loc o examinare amănunțită a cavității orale, iar medicul stomatolog va putea depista eventuale probleme preexistente. Desigur, acesta va oferi informații complete cu privire la întregul tratament și va dori să afle care este istoricul medical al pacientului, pentru a depista eventuale riscuri.

Pentru a putea crea planul de tratament personalizat, va fi necesară realizarea unor radiografii dentare, prin care se va determina dacă există suficient suport osos pentru a susține implantul și dacă pacientul poate urma tratamentul. Se recomandă și o serie de analize de sânge și alte investigații înainte de începerea intervenției.

Asanarea cavității orale

Asanarea cavității orale este o etapă esențială în procesul de implant dentar. Acesta este un dispozitiv steril, care nu va trebui contaminat din cauza unor eventuale infecții sau bacterii intraorale preexistente. Așadar, medicul va trata cariile, problemele parodontale și orice alte afecțiuni dentare cu care se confruntă pacientul.

Inserarea implantului dentar

Apoi, urmează etapa propriu-zisă de inserare, în care rădăcina din titan este introdusă pe locul dintelui lipsă. Procedura se va realiza chirurgical, însă pacientul nu va avea de-a face cu disconfort sau durere, deoarece se va utiliza anestezia. Implantul va fi inserat cu ajutorul tehnologiei digitale, așadar lucrarea se va desfășura la un grad înalt de precizie. Va fi nevoie de timp pentru vindecare, așa că pe implant se va așeza bontul, iar proteza utilizată va fi una provizorie.

Osteointegrarea

Următoarea etapă este cea de vindecare, adică de osteointegrare. Aceasta presupune „acceptarea” noii rădăcini și integrarea sa în maxilar. Ce se va întâmpla va fi, practic, creșterea oaselor pe suprafața de titan, astfel încât aceasta să facă parte din dantură și să nu se deplaseze sau să apară alte neplăceri. Durata acestui proces poate varia între 3 și 6 luni, însă totul depinde de situația fiecărui pacient. Acesta va trebui să revină la control pentru a verifica starea lucrării dentare.

Protezarea definitivă

După ce implantul dentar s-a integrat cu succes în os, lucrarea dentară poate fi finalizată prin adăugarea protezei definitive. Este vorba despre coroana dentară, care va înlocui complet dintele pierdut. Aceasta are un aspect perfect natural și este realizată cu ajutorul tehnologiei moderne, pentru a se potrivi perfect cu restul danturii. În plus, ea funcționează exact ca un dinte obișnuit și redă danturii rolurile pierdute.

Realizarea unui implant dentar este un proces complex, care implică mai multe etape esențiale. Abordarea corectă a fiecărei etape și colaborarea cu un specialist în domeniu sunt cruciale pentru succesul tratamentului și pentru a obține o lucrare de durată. Alege un stomatolog de încredere și, astfel, îți vei putea recăpăta frumusețea zâmbetului.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here