3 sfaturi utile pentru a avea buze cu aspect perfect

0
103

Visezi să obții buze cu aspect perfect, dar nu știi cum să le îngrijești corespunzător și cum să le faci să fie mai frumoase sau să le accentuezi? Deși pot fi trecute ușor cu vederea, și buzele au nevoie de îngrijire pentru a se menține sănătoase. Învață cum să le acorzi atenția necesară și ce poți face pentru a te asigura că au un aspect de invidiat, cu care să te simți pe deplin confortabil.

1. Exfolierea și hidratarea buzelor

Exfolierea și hidratarea sunt două procese necesare pentru a putea păstra frumusețea buzelor și a te asigura că aspectul lor este unul sănătos. Buzele se pot usca și crăpa în mod frecvent, mai ales după expunerea la vânt puternic sau temperaturi scăzute. Chiar și când nu ai astfel de probleme, exfolierea este necesară pentru a păstra aspectul lor catifelat și uniform și pentru a îndepărta straturile de celule moarte. Alege un produs special pentru exfolierea buzelor sau folosește o periuță moale.

Hidratarea este și ea extraordinar de importantă pentru a preveni uscarea buzelor și aspectul neîngrijit și crăpat. Cea mai bună metodă este reprezentată de utilizarea regulată a unui balsam de buze cu ingrediente hrănitoare și naturale. Atunci când te afli în aer liber, ar trebui să iei o măsură de protecție suplimentară și să alegi un balsam cu factor de protecție solară. Nu uita că hidratarea vine și din interior, așa că ar trebui să consumi suficientă apă și lichide de-a lungul zilei.

2. Utilizarea machiajului

Dacă îți dorești să dai impresia că buzele tale sunt mai mari și mai frumoase, te poți ajuta de câteva trucuri de machiaj. Există numeroase tipuri de produse pentru buze pe care să le folosești. În primă fază, ar trebui să apelezi la un primer, adică un produs special care hidratează buzele și previne strângerea machiajului, fiind obligatoriu dacă urmează să folosești un ruj mat.

Rujurile mate sunt ideale pentru a obține un aspect elegant și „plin”, în timp ce rujurile cremoase pot da o ușoară senzație de mărire. Deasupra rujului, poți aplica un strat subțire de gloss, adică luciu de buze, care va contribui de asemenea la crearea iluziei că buzele sunt mai mari.

Însă, probabil pasul cel mai important din machiajul buzelor este acela al conturului. Folosește un creion de buze într-o nuanță similară cu cea a rujului pe care îl folosești și trasează linia cu grijă, urmând conturul natural al buzelor. Astfel, vei defini mai bine și vei accentua forma acestora, creând senzația de extra volum și de simetrie.

3. Intervenții estetice la nivelul buzelor

În cazul în care ești complet nesatisfăcută de mărimea buzelor tale și consideri că trucurile de machiaj nu sunt de ajutor, poți lua legătura cu un specialist în medicină estetică pentru a vedea ce opțiuni poți aborda. O variantă destul de populară este aceea de utilizare de acid hialuronic pentru mărirea buzelor. Acesta poate fi folosit pentru a obține buze mai bine conturate și cu mai mult volum, dar și pentru a corecta anumite asimetrii și a reda volumul pierdut din anumite zone. Procedura este una simplă și rapidă și necesită doar utilizarea unei creme cu anestezic, iar rezultatele sunt vizibile în scurt timp.

Poți opta și pentru utilizarea grăsimii proprii pentru mărirea buzelor. Procedura constă în extracția grăsimii din alte regiuni ale corpului unde se află în exces și injectarea lor în zona de interes, în acest caz în buze. Aceasta este o tehnică mai complexă și necesită anestezie locală și, deși există riscul ca o parte din grăsime să fie resorbită de organism, rezultatele sunt de obicei foarte bune.

Poți avea buzele mult visate oferindu-le puțină atenție sau apelând la ajutorul unor specialiști. Dacă crezi că ai vrea să urmezi astfel de intervenții estetice la nivelul buzelor, ia legătura cu un chirurg plastic cu experiență și, împreună, veți găsi soluția cea mai potrivită pentru tine.

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.

Chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare

www.cosmedica.ro

https://www.instagram.com/clinica.cosmedica/

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here