Oficial: OTE vinde Telekom România

0
161

Hellenic Telecommunications Organization S.A. (OTE SA) a anunțat autoritatea de capital din Grecia asupra intenției sale de a vinde Telekom România, purtând deja negocieri cu un cunoscut om de afaceri.

Sigla Telekom Romania

Telekom Romania va fi vândută

„Hellenic Telecommunications Organization S.A. („OTE S.A.” sau „Compania”), ca răspuns la solicitarea Comisiei Elene a Pieței de Capital, anunță următoarele cu privire la potențiala cedare a filialei sale 100% Telekom Romania Mobile (TKRM):

1) În ultimii ani, OTE s-a străduit în mod constant să îmbunătățească performanța TKRM în timp ce a explorat opțiuni strategice, pentru a-și asigura creșterea pe termen lung.

În acest context, OTE a purtat negocieri cu Quantum Projects Group, controlat de domnul Adrian Tomșa, proprietarul majorului grup media românesc Clever Media, cu privire la interesul acestuia din urmă de a achiziţiona TKRM. Părțile au semnat un Memorandum de Înțelegere, pentru a facilita acest proces și s-au depus spre aprobare la autoritățile române competente.

2) În conformitate cu toată legislația și reglementările aplicabile, OTE va face toate anunțurile necesare comunității de investitori, dacă și atunci când este cazul”, se arată în informarea companiei elene.

Omul de afaceri Adrian Tomşa este patronul Clever Media, companie care deţine posturile Look, Prima TV, Agro TV şi Profit TV.

Telekom Romania Mobile Communications S.A. este o companie de telefonie mobilă ce operează în România sub marca comună Telekom.ro, care este deținut de OTE, la rândul lui deținut de Deutsche Telekom. Telekom Romania Mobile a avut 3,5 milioane de abonați cu o cotă de piață de 15% din iulie 2021.

Rețeaua a operat împreună cu Telekom Romania Communications din 2014 până în 2021 sub aceeași marcă Telekom. Ambele companii au fost deținute în majoritate de OTE, care la rândul său este controlat de Deutsche Telekom.

Pe 6 noiembrie 2020, OTE a fost de acord să vândă pachetul de 54% la Orange România pentru 295 de milioane de €. Pentru ca tranzacția să fie aprobată de către autorități, OTE s-a angajat la a cumpăra pachetul rămas de 30% în Telekom Romania Mobile, care operează rețeaua mobilă. Tranzacția a fost finalizată în iulie 2021.

Totuși, OTE nu a reușit să vândă compania de telefonie mobilă după ce tranzacția cu Digi a eșuat datorită faptului că era interesat numai în cumpărarea de zone celulare și frecvențe mobile, facând ca Deutsche Telekom să îl schimbe în Telekom Mobile și să țină compania sub portofoliul OTE până la găsirea unui cumpărător

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here