Preventia in domeniul stomatologic si importanta acesteia pentru sanatatea orala

0
44

Mentinerea sanatatii este mult mai importanta decat orice tratament pentru a recupera o anumita stare de sanatate. Indiferent de tipul de probleme de sanatate cu care cineva se poate confrunta, trebuie spus ca este mult important sa prevenim anumite probleme de sanatate in loc sa apelam la tratamente pentru vindecarea lor. Acest lucru este valabil si in cazul sanatatii cavitatii bucale si a danturii.

Preventia in domeniul stomatologic poate fi printre cele mai simple de urmat. Tot ceea ce trebuie sa faca orice pacient este sa se adreseze periodic unui cabinet stomatologic Alexandria pentru controlul de rutina. Un astfel de control trebuie facut cel putin o data pe an sau la un interval de 6 luni.

Prevenirea problemelor la nivelul danturii si al cavitatii bucale

In masura in care ne confruntam cu o problema de sanatate, medicul poate sa ne informeze ca daca am fi ajuns mai repede la consultatie, tratamentul ar fi fost mai simplu si mai eficient. Foarte multi pacienti care ajung la stomatolog doar atunci cand apar dureri foarte intense la nivelul dintilor si al maselelor, afla despre importanta vizitelor cu rol de preventie.

In cadrul consultatiilor pentru a verifica starea de sanatate a danturii, medicul stomatolog va examina cu atentie aspectul intregii danturi si a gingiei. De asemenea poate solicita pacientului sa efectueze o radiografie a intregii danturi pentru a analiza inclusiv starea de sanatate a radacinilor. De cele mai multe ori aceste tratamente preventive includ si anumite proceduri pentru igienizarea si curatare.

Procedura detartrajului sau igienizarea cu periaj profesional se numara printre metodele folosite de medicul stomatolog in cazul consultatiilor de rutina si in randul masurilor de prevenire pentru problemele dentare. Mai poate fi folosita si metoda air-flow pentru curatarea si igienizarea danturii. Rolul acestor proceduri este de a nu permite bacteriilor sa se formeze la contactul dintilor cu gingia si sa contribuie la formarea cariilor si implicit a altor probleme dentare.

Toate aceste abordari de igienizare si curatare dentara fac parte dintre masurile de prevenire de care poti beneficia atunci cand te prezinti cu regularitate intr-un cabinet stomatologic Alexandria pentru controlul de rutina.

Importanta preventiei in medicina dentara

Multa lume se adreseaza stomatologilor doar atunci cand apar probleme si disconfort cauzat de durere. De la tratamentele de canale care presupun scoaterea nervului si pana la tratamente de extractie dentara, toate acestea pot fi evitate sau cel putin amanate atata timp cat pacientul se prezinta periodic pentru controlul preventiv si pentru igienizarea danturii. Astfel se pot evita tratamentele care provoaca disconfort si durere pentru pacienti, asa cum sunt de exemplu tratamentele de implant dentar.

Preventia inseamna inclusiv costuri mai mici cu tratamentele stomatologice. Este mult mai ieftin sa urmezi tratamente de igienizare dentara si tratamente minore in loc sa urmezi tratamente complexe si costisitoare.

Tine cont de aceste aspecte si apeleaza la Modent Clinic pentru a preveni problemele stomatologice. Poti beneficia in acest cabinet stomatologic Alexandria de o echipa de medici specializati si cu experienta intr-o mare paleta de tratamente si abordari in medicina dentara.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here