Partidul Alternativa Dreaptă Respinge Comasarea Alegerilor și Aduce Argumente Solide în Apărarea Democrației

0
124

Partidul Alternativa Dreaptă reafirmă astăzi, cu fermitate, opoziția sa categorică față de propunerea de comasare a alegerilor, formulată de către Alianța Toxică dintre PSD și PNL. Considerăm că o astfel de măsură ar putea afecta principiile fundamentale ale democrației și ar putea submina încrederea publicului în procesul electoral.

Argumente Împotriva Comasării Alegerilor:

  1. Democrația și Dreptul la Alegere: Comasarea alegerilor ar putea perturba procesul democratic, limitând dreptul cetățenilor de a alege reprezentanții lor în funcții publice. Este esențial să protejăm și să promovăm acest drept fundamental al cetățenilor.
  2. Oportunitatea de Dezbateri și Transparență: Desfășurarea alegerilor separate oferă oportunitatea pentru dezbateri ample, transparente și pentru o evaluare mai detaliată a propunerilor candidaților. Comasarea ar putea limita aceste aspecte, afectând înțelegerea publică asupra opțiunilor și soluțiilor propuse.
  3. Competiția Democratică: Desfășurarea alegerilor separate permite o competiție mai deschisă și mai democratică între candidați și partide. Comasarea ar putea crea un mediu mai puțin competitiv, limitând pluralismul și diversitatea de opinii în procesul politic.
  4. Participarea Cetățenilor la Vot: Comasarea alegerilor poate influența negativ participarea cetățenilor la vot, deoarece ar putea crea confuzie și descurajare în rândul alegătorilor. Alternativa Dreaptă susține o participare activă și informată a cetățenilor în procesul electoral.
  5. Echilibrul de Putere: Alegerile separate contribuie la menținerea echilibrului de putere și la separarea clară a funcțiilor în stat. Comasarea ar putea crea riscul concentrării excesive a puterii în mâinile unor entități politice, punând în pericol controlul si echilibrul necesare într-un sistem democratic.

Apel la Respectarea Procesului Democratic:

Partidul Alternativa Dreaptă face un apel către partidele politice implicate să respecte principiile democratice și să evite modificările care ar putea slăbi integritatea procesului electoral. Suntem angajați în a asigura că alegătorii au ocazia să își exprime votul în mod liber și informat.

În lumina acestor argumente, Alternativa Dreaptă reafirmă angajamentul său pentru apărarea democrației și a valorilor fundamentale care stau la baza unui proces electoral corect și transparent. Vom continua să promovăm o dezbatere deschisă și să colaborăm cu toate forțele politice care împărtășesc aceleași preocupări pentru buna funcționare a democrației în România.

Dumnezeu să apere România!

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here