Factori care afectează prețul de reparare a ecranului unui smartphone

0
175

Smartphone-urile sunt instrumente indispensabile în viața cotidiană, utilizate atât de tineri, cât și de adulți pentru o gamă largă de activități: de la comunicare, la navigare web, jocuri și sarcini profesionale. Dar ce se întâmplă când ecranul telefonului suferă daune și nu mai funcționează corect? Repararea acestuia devine esențială.

Costurile asociate cu repararea unui ecran de telefon variază considerabil în funcție de mai mulți factori, inclusiv modelul dispozitivului și natura defecțiunii. De exemplu, schimbarea sticlei unui ecran va fi, în general, mai puțin costisitoare decât înlocuirea completă a ecranului. Este important să cunoști costurile medii pentru reparații în funcție de specificul problemei și, în cazul în care necesiți un ecran nou, poți achiziționa unul pentru modelul tău de pe powerlaptop.ro.

Primul aspect de luat în considerare este modelul telefonului. De exemplu, repararea sau comanda unui display nou pentru un iPhone 11 va fi mai costisitoare comparativ cu modelele anterioare de la Apple, la fel cum se întâmplă și în cazul dispozitivelor Android.

Publicitate În plus, mai există o serie de factori tehnici și software care pot influența costul reparării sau înlocuirii ecranului. Iată câțiva dintre acești factori și cum pot afecta prețul final:

  • Tehnologia ecranului: TFT LCD, IPS-LCD, OLED, AMOLED, Super AMOLED;
  • Condiția ecranului: noi originale, second-hand originale, recondiționate sau de tip aftermarket;
  • Locația defecțiunii pe ecran: sticla exterioară, touchscreen-ul sau întregul display;
  • Durata reparației: în funcție de gravitatea daunei și modelul telefonului, reparația poate dura de la câteva ore până la câteva zile.

Costurile pentru un ecran spart variază în funcție de defect, tipul ecranului și marca telefonului. De pildă, înlocuirea cu un ecran nou original pe un iPhone poate costa până la 60% din prețul inițial al telefonului, în timp ce un ecran second hand sau recondiționat poate costa între 30-40% din valoarea dispozitivului.

Pentru un smartphone Samsung Android, prețul unui ecran nou se poate ridica la aproximativ 50% din costul total al telefonului, în timp ce variantele second hand, recondiționate sau aftermarket pot fi mai accesibile, nu depășind 40% din prețul inițial.

La alte mărci precum OnePlus, Nokia, LG, Allview, Motorola, Xiaomi, vei găsi în principal ecrane recondiționate sau aftermarket, cu prețuri care variază între 40-50% din costul telefonului. Pentru mărci mai puțin cunoscute, poate fi dificil să găsești ecrane de înlocuit.

Garanția și repararea ecranului Achiziționarea unui telefon mobil de la un furnizor reputabil aduce adesea avantajul unei garanții de 1 sau 2 ani. Aceasta înseamnă că, în caz de probleme, dispozitivul poate fi trimis înapoi vânzătorului pentru reparații în cadrul garanției. Totuși, garanția nu acoperă daunele provocate de utilizare necorespunzătoare, cum ar fi ecranele sparte din cauza impactului. În astfel de cazuri, reparația va fi efectuată contra cost, dar ulterior vei beneficia de o garanție pentru reparație de la centru de service GSM.

Reține aceste informații și sfaturi pentru a lua decizia corectă când vine vorba de repararea smartphone-ului tău, asigurându-te că găsești soluția optimă pentru nevoile tale.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here