O primă victorie din punct de vedere moral și juridic a Alianței Etocrate pentru Reformă (AER)

0
469
”Buturuga mică răstoarnă carul mare” în sensul că nou înființatul partid intitulat “Alianţa Etocrată pentru Reformă” – AER, un partid mic, fără notorietate pe plan politic, a obținut prima victorie în premieră și astfel a ajunns la Curtea Constituțională a României cu sesizarea excepției de neconstituționalitate a articolului 2, aliniatul 2 din OUG nr. 21/2024 privind comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale.
AER pentru România (AER) este un partid politic românesc înființat în anul 2022.AER a fost constituită  asemenea unei organizaţii cu caracter politic, de Centru, constituită potrivit legii, care militează pentru respectarea Drepturilor Omului în România, în special a Art.1 al Cartei Drepturilor Fundamentale (Demnitatea umană[1]), a suveranității naționale, a independenței și a unității statului, a integrității teritoriale, a ordinii de drept și a principiilor democraţiei.
Demn de a fi amintit este aspectul referitor la momentul din luna ianuarie a acestui an 2024,atunci când Alianța AER pentru România a fost cotată cu 3,4% în primul sondaj în care a apărut, fiind cel mai bine cotat partid extraparlamentar.

La cererea partidului “Alianţa Etocrată pentru Reformă” – AER, formulată de către specialiștii Gabriela-Ștefania Nuţ, Iulia-Adalmina Medeleanu, Gabriela-Magda Şfichi, fiind depusă în data de 28 martie 2024 privind sesizarea Curţii Constituţionale a României cu excepţia de neconstituţionalitate a articolului 2, alin.(2) din OUG nr. 21/2024 privind comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale și contestație împotriva componentei/constituirii Biroului Electoral Central, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis cererea ce a constituit obiectul dosarului 730/1/2024/a1 în data de 29 martie 2024 și potrivit art. 29, alin.(4) din legea 47/1992 sesizează Curtea Constituțională cu excepția de neconstituționalitate a celui de-al doilea articol , cu aliniatul secund citat din OUG nr. 21/2024.


Astfel ”admite cererea formulată de contestatorul Partidul „Alianţa Etocrată pentru Reformă” -AER privind sesizarea Curţii Constituţionale cu soluţionarea excepţiei de neconstituționalitate a dispoziţiilor art.2 alin.(2) din O.U.G. nr.21/2024. având caracter definitiv, fiind pronunţată din data de 29 martie 2024, în şedinţă publică.
De asemenea, în ceea ce privește contestația care a format obiectul dosarului nr. 730/1/2024 aceasta a fost respinsă de către instanța supremă.
Prin aceasta mare victorie, în premieră pe planul politic, se constată faptul că ca partidul “Alianţa Etocrată pentru Reformă” – AER, un partid mic, cu o mică notorietate, fiind un partid al tuturor cetățenilor din România. Conform declarațiilor la vârful acestui nou partid politic oferite de către doamna Gabriela-Ștefania – Nuț, situația se prezintă favorabil și ” demonstrează că uneori cei mari adica partidele mari, pot fi doborâți în multe privinte de către cei mici, cum este cazul lui AER.”
Lupta continuă la Curtea Constituțională a României în susținerea excepției de neconstituționalitate a articolului 2, alin.(2) din OUG nr. 21/2024.

Concluzie

Din moment ce acest partid promovează principii solide, sănătoase din punct de vedere moral, etic şi se sprijină pe ideologia moderată de centru din punct de vedere politic, se poate afirma cu tărie că reprezintă cea mai inspirată alternativă, bazată pe respectarea noţiunii sui generis a democraţiei directe, asumate, cu acea promisiune de a ajuta în mod măsurabil, pe deplin verificabil şi transparent cetăţeanul să participe la procesul socio-politic, cultural şi la propria bunăstare.

Sursa foto : https://google.com

Acest comunicat de presă a fost realizat și oferit de către departamentul juridic/presă al AER în colaborare cu redactorul BPNews Daniel Mihai

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here