Breaking
LIVE TEXT. A început dezbaterea dintre Kamala Harris și Donald Trump. Evenimentul ar putea decide câștigătorul alegerilor din SUA
Mult așteptata dezbatere dintre candidata democrată Kamala Harris și reprezentantul republicanilor, Donald Trump, a început.
UPDATE: Dezbaterea dintre cei doi candidați s-a încheiat
Așa cum era prevăzut, dezbaterea a durat aproximativ 90 de minute și s-a încheiat. La final, cei doi și-au prezentat concluziile în ceea ce privește politicile pe care fiecare le propune.
UPDATE: Harris contestă legitimitatea lui Trump
Kamala Harris a făcut referire la alegerile anterioare și a spus că, odată ce a pierdut în fața lui Joe Biden, Trump nu mai are în acest moment legitimitate în fața americanilor.
„Donald Trump a fost concediat de 81 de milioane de oameni. Și nu poate accepta asta. Eu, ca vicepreședinte, am călătorit în toată lumea. Și toată lumea râde de Donald Trump. Americanii merită ceva mai bun”, a spus ea.
În replică, fostul lider de la Casa Albă l-a dat ca exemplu pe premierul Ungariei, Viktor Orban. Trump spune că este respectat de Orban și că acesta ar considera că fostul președinte ar fi ținut la distanță amenințările din partea Chinei, Rusiei sau Coreei de Nord.
„Viktor Orban, unul dintre cei mai respectați oameni, se întreabă de ce lumea explodează acum, iar acum trei ani nu era așa. Pentru că e nevoie de Trump. China, Coreea de Nord, Rusia, se temeau de Trump. Eu am scăpat de Nord Stream. Și Orban spune că nu erau probleme cu mine”, a spus Trump.
UPDATE: Problema avortului
Cei doi au lansat acuzații unul împotriva celuilalt în ceea ce privește dreptul femeilor de a face avort. Harris a spus că Trump își propune să le interzică femeilor să aibă drepturi asupra propriului corp, prin promovarea unor legi anti-avort. De asemenea, aceasta spune că legislația în acest sens, fiind mai amplă, le afectează și pe acele femei care sunt victime ale violului sau incestului, dar și pe cele care și-ar dori să facă fertilizare in-vitro.
„Nimeni nu trebuie să-și abandoneze credința sau convingerile profunde pentru a fi de acord cu Guvernul și, cu siguranță, Donald Trump nu ar trebui să-i spună unei femei ce să facă cu corpul ei”, a spus ea.
În replică, Trump spune că este un susținător al procedurilor de fertilizare in-vitro și că Harris „minte” atunci când vorbește despre legislația referitoare la avorturi.
El a spus că „democrații sunt radicali” în politicile lor privind avortul, deși a spus că crede că avortul ar trebui să fie o problemă a fiecărui stat în parte.
Trump l-a atacat, de asemenea, pe Tim Walz, candidatul pentru funcția de vicepreședinte, pentru poziția sa față de avort, susținând că Walz sprijină „execuția după naștere”.
Prezentatorul ABC News Live, Linsey Davis, a respins această afirmație, spunând: „Nu există niciun stat în această țară în care să fie legal să ucizi un copil după ce acesta s-a născut”.
UPDATE: Harris: Administrația Biden a trebuit să curețe mizeria lăsată de Donald Trump
Kamala Harris a declarat că Administrația Biden a trebuit să „curățe mizeria lăsată de Donald Trump” după cei patru ani petrecuți de acesta la Casa Albă.
Ea l-a acuzat pe Trump că a lăsat SUA cu „cel mai mare șomaj de la Marea Depresiune”, „cel mai grav atac asupra democrației noastre de la Războiul Civil încoace” și „cea mai gravă problemă de sănătate publică din ultimul secol”.
„Ceea ce am făcut și ceea ce intenționez să fac este să construim pe ceea ce știm că sunt aspirațiile și speranțele poporului american”, a spus ea.
UPDATE: Trump: Toată lumea știe că e o marxistă, tatăl ei e și el marxist
În ceea ce privește relația cu China, Harris l-a acuzat pe Trump că a permis ca SUA să vândă cipuri către China, în contextul în care Beijingul este un rival al Statelor Unite. Ea spune că acest lucru a permis Chinei să își dezvolte armamentul.
În replică, Trump a declarat că Beijingul a cumpărat aceste cipuri din Taiwan, pentru că „Statele Unite abia dacă mai produc așa ceva” și a acuzat-o pe Kamala Harris că ar fi marxistă. Trump spune că și tatăl acesteia este un adept al marxismului.
UPDATE: Problemele economiei americane, primul subiect de discuție
„Cred în ambițiile și aspirațiile americanilor, iar problema costurilor în ceea ce privește locuințele este extrem de presantă”, a declarat candidata democrată. Harris spune că își propune să susțină familiile care își doresc să cumpere o locuință, dar și micile afaceri. Ea spune că Trump vrea să taie taxele pentru miliardari și corporații, ceea ce ar aduce un deficit de 5.000 de miliarde de dolari.
Trump spune că nu promovează așa ceva, iar Statele Unite au obținut miliarde de dolari din taxele vamale impuse Chinei, spre exemplu.
„Avem probleme economice din cauza inflației, probabil cea mai mare din istoria țării noastre. A fost un dezastru pentru oameni. Și avem milioane de oameni care intră în țara noastră, din închisori și spitale de boli mintale și care le iau locul afro-americanilor și hispanicilor pe piața muncii. Ea și Biden i-au lăsat în țară. Sunt periculoși și trebuie să îi dăm afară rapid”, spune Trump.
Știrea inițială:
Evenimentul este găzduit de ABC News, iar GÂNDUL vă prezintă principalele declarații ale celor doi politicieni, precum și alte detalii importante din timpul dezbaterii electorale.
Dezbaterea a fost, până nu demult, marcată de incertitudine: pe de o parte, reticența Kamalei Harris de a apărea în fața presei (deși a făcut-o între timp), pe de altă parte nemulțumirea lui Trump în ceea ce privește ABC, el acuzând postul de televiziune că ar fi părtinitor.
Atât Harris, cât şi Trump, au acceptat regulile dezbaterii, care includ faptul că microfoanele lor vor fi închise atunci când timpul aparţine celuilalt candidat.
Citește și:
Dezbatere Kamala Harris – Donald Trump. Cum s-au pregătit cei doi pentru acest moment-cheie și ce avantaje are fiecare
Trump este pregătit pentru dezbaterea cu Harris: „Totul este nedrept”
Sursa foto: Profimedia
Breaking
Test de inteligență | Care furtun va umple găleata din imagine?
Este duminică, o zi numai bună pentru o provocare pentru creier. GÂNDUL.ro îți pune la încercare inteligența! Dacă ai un IQ peste 125, încearcă să rezolvi acest test de inteligență în doar 5 secunde pentru a afla care furtun umple găleata.
Fie că vrei să-ți îmbunătățești agilitatea mentală, să-ți crești concentrarea sau pur și simplu să te relaxezi rezolvând un exercițiu mental, Jagran Josh
îți pune la dispoziție următorul exercițiu.
Sunt patru robineți cu furtuni de grădină. Acestea au manete colorate diferit și sunt etichetate cu litere.
A este robinetul cu manet roșie. B este robinetul cu maneta albastră. C este robinetul cu maneta verde. Și cel din urmă, D, este robinetul cu maneta galbenă.
Numai un singur furtun umple găleata. Întrebarea este următoarea: cărui robinet aparține furtunul care umple cu apă găleata din imagine?
Este A, B, C sau D?
Dacă privești suficient de atent, vei observa cât de încurcate sunt furtunurile. Tot ce trebuie să faci este să identifici furtunul corect în doar 5 secunde.
Pornește cronometrul și începe căutarea. Mult succes!
3… 2… 1…
Ai găsit răspunsul? Dacă da, felicitări!
Dar dacă nu, răspunsul este B, furtunul cu robinetul ce are maneta albastră.
Citește și: Test de perspicacitate | Nu toate numerele din imagine sunt 35. Găsiți „intrusul”!
Breaking
Leguma obișnuită, cumpărată din piață, care a băgat 3 ieșeni în spital după ce au consumat-o! Experții susțin că poate suferi mutație genetică
O legumă obișnuită, achiziționată de clienți din piață, a răspândit spaimă în rândul consumatorilor. Trei ieșeni au ajuns la spital, după ce au consumat-o, iar experții lansează un avertisment clar: leguma poate suferi o mutație genetică, în urma schimbărilor climatice.
Trei persoane din Iași au ajuns la spital cu stări de rău, după ce au consumat o legumă obișnuită din piață. Experții, însă, trag un semnal de alarmă și susțin că există posibilitatea ca anumite legume să sufere mutații genetice, în urma schimbărilor climatice.
Leguma obișnuită, cumpărată din piață, care a băgat 3 ieșeni în spital după ce au consumat-o
Acest aspect s-ar fi întâmplat și în cazul ciupercilor. Mai mulți ieșeni au mers la piață, pentru a-și face cumpărăturile. Printre legumele cumpărate s-au numărat și ciupercile. Însă, după ce le-au consumat, au început să acuze stări de rău. Specialiștii avertizează consumatorii să fie foarte atenți la produsele pe care le cumpără și le consumă. Pacienții au prezentat stări de greață, vărsături și diaree. În anumite cazuri, există posibilitatea ca pacientul să ajungă în comă și la alte probleme de sănătate grave, în urma intoxicației.
„Manifestările au fost stare generală influenţată, greaţă, vărsături, diaree. Pot apărea fenomene care duc la comă, la insuficienţă renală, la insuficienţă hepatică, la disfuncţie de organ şi în final se poate produce decesul”, a precizat Diana Cimpoeșu – UPU Iaşi.
Vezi și Un lot de creveți gătiți și somon, retras de la rafturile unui supermarket! S-a descoperit că era CONTAMINAT cu o bacterie periculoasă
„Există intoxicaţii cu perioadă scurtă de incubare, 1-3 ore, şi incubaţii cu lungă de incubaţie, chiar zile în care acestea sunt mai grave şi pot provoca moartea. (…) Exista un mit că culorile vii sunt un semn al toxicităţii. Nu este adevărat. Ciupercile la tăiere sau atingere îşi schimbă culoarea dacă sunt toxice. Nu este adevărat, timpii de oxidare de la aer- lumină sunt diferiţi în funcţie de specie. Formele ciudate ale ciupercilor sunt dovadă ale toxicităţii, nu este adevărat”, a precizat toxicologul Marius Chipurici, potrivit Observatornews.ro.
Vezi și Medicamentele banale care te pot lăsa fără permis de conducere
Vezi și ALIMENTUL minune, recomandat de cardiologi, pentru protejarea inimii
Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)
Breaking
A existat cumva o ANCHETĂ legală la adresa acțiunilor doamnei Șoșoacă?
H.D. Hartmann, analist și profiler, comentează decizia Curții Constituționale a României, privind invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, decizie pe care o numește „drastică”.
Este o decizie drastică. Este și unicitate deciziei. Din 1989, asemenea decizii nu s-au luat. Nici măcar candidatura lui Vadim Tudor, în 2000, deși contestată, nu a fost invalidată. Nu cunosc într-un proces democratic ca o astfel de decizie drastică să fi fost luată și în alte țări fără existența unor precedente, a afirmat Hartmann, pentru Gândul.
Analistul se întreabă ce a stat, cu adevărat, la baza acestei decizii a instanței suverane constituționale.
Primul aspect, avem o instituție constituțională suverană, Curtea Constituțională a României, care a luat o decizie, am înțeles în a cu majoritate de voturi. Există elemente care au făcut ca această decizie să fie luată, dar în acele două contestații la adresa candidaturii doamnei Șoșoacă există elemente pe care judecătorii acestei instanțe suverane, constituționale, le-au considerat valide.
Adică, a existat cumva o anchetă legală, atenție, nu subteran, a nu știu cărui serviciu de informații la adresa acțiunilor doamnei Șoșoacă? Există elemente fundamentale care să ne facă să credem că doamna Șoșoacă, prin politicile sale, a luptat împotriva României? Sigur că atitudinile sale antisemite, proruse, le cunoaștem, le vedem toată ziua.
Toate aceste elemente există? Sau au avut acces judecătorii instanței constituționale la aceste elemente pe care noi să nu le cunoaștem?, se întreabă H.D. Hartmann.
CITEȘTE ȘI:
-
Politicaacum 2 zile
Ludovic Orban: Dacă am face un sondaj printre liberali l-aş bate pe Ciucă cu 75%!
-
Stirea zileiacum 27 de minute
Explorând arta contemporana alături de Viorel Trandafir: Noi tendințe și expoziții de prestigiu
-
Politicaacum 2 zile
Mircea Geoană a confirmat vizita la Moscova din 2009: ”M-am dus ca orice om care vrea să conducă o țară”
-
Politicaacum 2 ore
Ludovic Orban: Nu, nu voi vărsa nicio lacrimă pentru Șoșoacă!
-
Politicaacum 2 zile
„Marcel Ciolacu a încercat să îl pună la ZID pe Nicușor Dan”
-
Actualitateacum 2 zile
O dubă a luat foc în mers şi s-a făcut scrum, într-o intersecţie din Suceava
-
Actualitateacum 2 zile
Lucrătorii și operatorii portuari americani au ajuns la un acord pentru a pune capăt imediat grevei de pe Coasta de Est care a blocat transportul maritim
-
Actualitateacum 2 zile
Posibil ca Netanyahu să-mi fi pus microfoane în baie, dezvăluie Boris Johnson în cartea sa de memorii