Connect with us

Breaking

Test IQ | Care pătrat este cel corect? Doar 1 din 100 de oameni răspund corect

Publicat

pe

Test IQ | Care pătrat este cel corect? Doar 1 din 100 de oameni răspund corect

Test IQ. Care pătrat este cel corect? Doar 1 din 100 de oameni răspund corect!

Test IQ. Care pătrat este cel corect?

Dacă rezolvi acest test în sub 5 secunde, înseamnă că ai o inteligență peste medie și toate calitățile unui individ care va reuși în viață.

Ai rezolvat acest puzzle în cel mai scurt timp? IQ-ul tău este foarte ridicat! Testele care pun mintea la încercare sunt preferatele celor care vor să-și antreneze abilitățile.

Ai nevoie de atenție la detalii, capacitatea de a recunoaște rapid unele șabloane și cea de a rămâne calm în condiții de presiune a timpului.

În acest „labirint” vizual, trebuie să identifici următorul pătrat în înșiruire, dar ai doar 5 secunde la dispoziție.

Provocarea este maximă, atât pentru creier, cât și pentru restul simțurilor tale. Puzzle-urile contribuie la dezvoltarea minții și a logicii. Dacă rezolvi acest test în mai puțin de 5 secunde, înseamnă că dispui de o inteligență peste medie.

Răspunsul este mai jos.

Joacă acest test cu prietenii și familia, pentru a vedea cine reușește să îl rezolve în sub 5 secunde!

Ce este un test de inteligență?

IQ-ul, prescurtare de la coeficient de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane.

Pe scurt, ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții.

Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung.

De asemenea, măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede de întâmplă acest lucru.

Testele IQ există de mai bine de un secol. Acestea au fost create inițial în Franța, pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală.

Ulterior, guvernul SUA a folosit versiuni modificate ale acestor teste în timpul Primului Război Mondial. Liderii forțelor armate știau că dacă oameni necalificați vor intra în luptă acest lucru ar putea fi periculos. Așa că au folosit testele pentru a ajuta la găsirea candidaților calificați. Armata continuă să facă acest lucru chiar și în ziua de astăzi.

Testele IQ au multe scopuri diferite, notează Joel Schneider, psiholog la Universitatea de Stat din Illinois. Unele teste de IQ au fost concepute pentru a evalua copiii la anumite vârste, iar altele sunt pentru adulți.

Ce înseamnă nivelul IQ-ului?

Persoanele care au valoarea IQ-ului mai mare de 140 sunt extraordinar de abile în activitaţi creatoare şi îi conduc pe alţii. Sunt adevărate genii, descoperă teorii şi aparate noi. Reprezintă 0,2% din populaţie. Printre personalitățile contemporane cunoscute cu un IQ mare se numără Bill Gates sau Stephen Hawking.

În schimb, valorile de IQ dintre 131 şi 140 ating mai puţin de 3% din populaţie. Persoanele cu IQ-ul acesta sunt specialişti, cercetători sau manageri foarte buni. Arnold Schwarzenegger și Nicole Kidman au un IQ care se încadrează în aceste valori.

Valorile dintre 121 sunt 130 sunt mult peste medie. Persoane cu valorile acestea pot finaliza studii universitare cu uşurinţă şi pot obţine rezultate extraordinare în funcţii de conducere sau în activitaţi creatoare. Persoanele cu valorile acestea reprezintă 6% din populaţie.

TEST BONUS! Test de inteligență pentru genii | Cât face 6:2(1+2)? Geniile răspund corect în 2 secunde!

Vrei să știi dacă ai o minte sclipitoare și poți rezolva rapid orice? Gândul îţi prezintă un test de matematică la care geniile răspund corect în 2 secunde!

Cât face 6:2(1+2)? Pare simplu la prima vedere!



Comentarii Facebook
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking

Test de inteligență | Care furtun va umple găleata din imagine?

Publicat

pe

Test de inteligență | Care furtun va umple găleata din imagine?

Este duminică, o zi numai bună pentru o provocare pentru creier. GÂNDUL.ro îți pune la încercare inteligența! Dacă ai un IQ peste 125, încearcă să rezolvi acest test de inteligență în doar 5 secunde pentru a afla care furtun umple găleata. 

Fie că vrei să-ți îmbunătățești agilitatea mentală, să-ți crești concentrarea sau pur și simplu să te relaxezi rezolvând un exercițiu mental,  Jagran Josh 

îți pune la dispoziție următorul exercițiu.

Sunt patru robineți cu furtuni de grădină. Acestea au manete colorate diferit și sunt etichetate cu litere.

A este robinetul cu manet roșie. B este robinetul cu maneta albastră. C este robinetul cu maneta verde. Și cel din urmă, D, este robinetul cu maneta galbenă.

Numai un singur furtun umple găleata. Întrebarea este următoarea: cărui robinet aparține furtunul care umple cu apă găleata din imagine?

Este A, B, C sau D?

Dacă privești suficient de atent, vei observa cât de încurcate sunt furtunurile. Tot ce trebuie să faci este să identifici furtunul corect în doar 5 secunde.

Pornește cronometrul și începe căutarea. Mult succes!

3… 2… 1…

Ai găsit răspunsul? Dacă da, felicitări!

Dar dacă nu, răspunsul este B, furtunul cu robinetul ce are maneta albastră.

Citește și: Test de perspicacitate | Nu toate numerele din imagine sunt 35. Găsiți „intrusul”!



Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Breaking

Leguma obișnuită, cumpărată din piață, care a băgat 3 ieșeni în spital după ce au consumat-o! Experții susțin că poate suferi mutație genetică

Publicat

pe

Leguma obișnuită, cumpărată din piață, care a băgat 3 ieșeni în spital după ce au consumat-o! Experții susțin că poate suferi mutație genetică

O legumă obișnuită, achiziționată de clienți din piață, a răspândit spaimă în rândul consumatorilor. Trei ieșeni au ajuns la spital, după ce au consumat-o, iar experții lansează un avertisment clar: leguma poate suferi o mutație genetică, în urma schimbărilor climatice.

Trei persoane din Iași au ajuns la spital cu stări de rău, după ce au consumat o legumă obișnuită din piață. Experții, însă, trag un semnal de alarmă și susțin că există posibilitatea ca anumite legume să sufere mutații genetice, în urma schimbărilor climatice.

Leguma obișnuită, cumpărată din piață, care a băgat 3 ieșeni în spital după ce au consumat-o

Acest aspect s-ar fi întâmplat și în cazul ciupercilor. Mai mulți ieșeni au mers la piață, pentru a-și face cumpărăturile. Printre legumele cumpărate s-au numărat și ciupercile. Însă, după ce le-au consumat, au început să acuze stări de rău. Specialiștii avertizează consumatorii să fie foarte atenți la produsele pe care le cumpără și le consumă. Pacienții au prezentat stări de greață, vărsături și diaree. În anumite cazuri, există posibilitatea ca pacientul să ajungă în comă și la alte probleme de sănătate grave, în urma intoxicației.

„Manifestările au fost stare generală influenţată, greaţă, vărsături, diaree. Pot apărea fenomene care duc la comă, la insuficienţă renală, la insuficienţă hepatică, la disfuncţie de organ şi în final se poate produce decesul”, a precizat Diana Cimpoeșu – UPU Iaşi.

Vezi și Un lot de creveți gătiți și somon, retras de la rafturile unui supermarket! S-a descoperit că era CONTAMINAT cu o bacterie periculoasă

Experții avertizează: unele legume pot suferi mutații genetice din cauza schimbărilor climatice / sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)

„Există intoxicaţii cu perioadă scurtă de incubare, 1-3 ore, şi incubaţii cu lungă de incubaţie, chiar zile în care acestea sunt mai grave şi pot provoca moartea. (…) Exista un mit că culorile vii sunt un semn al toxicităţii. Nu este adevărat. Ciupercile la tăiere sau atingere îşi schimbă culoarea dacă sunt toxice. Nu este adevărat, timpii de oxidare de la aer- lumină sunt diferiţi în funcţie de specie. Formele ciudate ale ciupercilor sunt dovadă ale toxicităţii, nu este adevărat”, a precizat toxicologul Marius Chipurici, potrivit Observatornews.ro.

Vezi și Medicamentele banale care te pot lăsa fără permis de conducere

Vezi și ALIMENTUL minune, recomandat de cardiologi, pentru protejarea inimii

Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)



Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Breaking

A existat cumva o ANCHETĂ legală la adresa acțiunilor doamnei Șoșoacă?

Publicat

pe

A existat cumva o ANCHETĂ legală la adresa acțiunilor doamnei Șoșoacă?

H.D. Hartmann, analist și profiler, comentează decizia Curții Constituționale a României, privind invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, decizie pe care o numește „drastică”.

Este o decizie drastică. Este și unicitate deciziei. Din 1989, asemenea decizii nu s-au luat. Nici măcar candidatura lui Vadim Tudor, în 2000, deși contestată, nu a fost invalidată. Nu cunosc într-un proces democratic ca o astfel de decizie drastică să fi fost luată și în alte țări fără existența unor precedente, a afirmat Hartmann, pentru Gândul.

Analistul se întreabă ce a stat, cu adevărat, la baza acestei decizii a instanței suverane constituționale.

Primul aspect, avem o instituție constituțională suverană, Curtea Constituțională a României, care a luat o decizie, am înțeles în a cu majoritate de voturi. Există elemente care au făcut ca această decizie să fie luată, dar în acele două contestații la adresa candidaturii doamnei Șoșoacă există elemente pe care judecătorii acestei instanțe suverane, constituționale, le-au considerat valide.

Adică, a existat cumva o anchetă legală, atenție, nu subteran, a nu știu cărui serviciu de informații la adresa acțiunilor doamnei Șoșoacă? Există elemente fundamentale care să ne facă să credem că doamna Șoșoacă, prin politicile sale, a luptat împotriva României? Sigur că atitudinile sale antisemite, proruse, le cunoaștem, le vedem toată ziua.

Toate aceste elemente există? Sau au avut acces judecătorii instanței constituționale la aceste elemente pe care noi să nu le cunoaștem?, se întreabă H.D. Hartmann.

CITEȘTE ȘI:



Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Stiri calde

Ludovic Orban: Nu, nu voi vărsa nicio lacrimă pentru Șoșoacă! Ludovic Orban: Nu, nu voi vărsa nicio lacrimă pentru Șoșoacă!
Politicaacum 2 ore

Ludovic Orban: Nu, nu voi vărsa nicio lacrimă pentru Șoșoacă!

Ludovic Orban, candidat la funcția de președinte al României, despre respingerea de către CCR a candidaturii Dianei Șoșoacă ,,Nu! Nu...

Ianis Hagi, din renegat, direct titular la Rangers. Anunț uriaș din Scoția Ianis Hagi, din renegat, direct titular la Rangers. Anunț uriaș din Scoția
Actualitateacum 5 ore

Ianis Hagi, din renegat, direct titular la Rangers. Anunț uriaș din Scoția

Ianis Hagi a trecut printr-o perioadă groaznică, după ce șefii clubului l-au trimis la echipa a doua a lui Rangers,...

Secretele unei bătrâneți fără griji, dezvăluite de un medic psihiatru. Cum ne putem proteja de declinul cognitiv Secretele unei bătrâneți fără griji, dezvăluite de un medic psihiatru. Cum ne putem proteja de declinul cognitiv
Actualitateacum 9 ore

Secretele unei bătrâneți fără griji, dezvăluite de un medic psihiatru. Cum ne putem proteja de declinul cognitiv

Medicul psihiatru Robert Klitzman, director de programe la Universitatea Columbia, a explicat cum poate fi făcută diferența între demență și...

Recalcularea aproape a dublat numărul celor cu pensii foarte mari. Pensia medie a crescut cu 499 lei în septembrie Recalcularea aproape a dublat numărul celor cu pensii foarte mari. Pensia medie a crescut cu 499 lei în septembrie
Actualitateacum 14 ore

Recalcularea aproape a dublat numărul celor cu pensii foarte mari. Pensia medie a crescut cu 499 lei în septembrie

Pensia media a crescut cu 499 de lei în luna septembrie ca urmare a recalculării pensiilor, în timp ce numărul...

Arestat după o cursă nebunească: Bărbat din Dâmbovița prins cu 169 km/h. Surpriza polițiștilor Arestat după o cursă nebunească: Bărbat din Dâmbovița prins cu 169 km/h. Surpriza polițiștilor
Actualitateacum 19 ore

Arestat după o cursă nebunească: Bărbat din Dâmbovița prins cu 169 km/h. Surpriza polițiștilor

Un bărbat din Dâmbovița a fost arestat după ce a fost prins conducând cu o viteză de 169 km/h, de...

Misterul disparițiilor cercetătorilor ruși. Rachetele hipersonice și temerile lui Putin Misterul disparițiilor cercetătorilor ruși. Rachetele hipersonice și temerile lui Putin
Actualitateacum o zi

Misterul disparițiilor cercetătorilor ruși. Rachetele hipersonice și temerile lui Putin

În ultimii șase ani, 12 cercetători ruși implicați în dezvoltarea rachetelor hipersonice au fost arestați, iar unii au dispărut fără...

TAS a pornit procesul în cazul lui Jannik Sinner. Ce verdict va fi dat, în opinia unui expert în dopaj TAS a pornit procesul în cazul lui Jannik Sinner. Ce verdict va fi dat, în opinia unui expert în dopaj
Actualitateacum o zi

TAS a pornit procesul în cazul lui Jannik Sinner. Ce verdict va fi dat, în opinia unui expert în dopaj

Agenția Mondială Antidoping (WADA) a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) în legătură cu scandalul de dopaj în...

Publicitate

Parteneri

Citește și:

Top Stiri Nationalul.ro

Copyright © 2024 - ZIARUL NATIONALUL Toate drepturile rezervate. Răspunderea juridică, civilă și penală, pentru conținutul materialelor publicate pe site-ul nationalul.ro este purtată exclusiv de către autorul acestora. CONTACT: contact@nationalul.ro