Breaking
Ciolacu, Geoană și Orban intră în CURSA pentru prezidențiale. Contestațiile au fost respinse
Curtea Constituțională a României (CCR) decis, în ședință sâmbătă seara, să respingă contestațiile depuse împotriva candidaturilor lui Marcel Ciolacu, Mircea Geoană și Ludovic Orban la alegerile prezidențiale din 2024.
Astfel, candidaturile lui Mircea Geoană, Marcel Ciolacu și Ludovic Orban au fost acceptate de CCR, potrivit unui comunicat oficial al instituției. Validarea a avut loc în cadrul unei ședințe care a început la ora 21.00.
„În ședința de la ora 21,00 din data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională, în cadrul atribuției privind respectarea procedurii pentru alegerea Președintelui României, a luat în dezbatere trei contestații împotriva înregistrării unor candidaturi la alegerile pentru Președintele României din anul 2024.
În urma deliberărilor, Curtea Constituțională:
Cu unanimitate de voturi,
– A respins contestația formulată de domnul Talpoș Ioan împotriva înregistrării candidaturii domnului Mircea – Dan Geoană la alegerile pentru Președintele României din anul 2024;
– A respins, ca inadmisibilă, contestația formulată de domnul Stan Valerian împotriva candidaturii domnului Ludovic Orban la alegerile pentru Președintele României din anul 2024;
– A respins, ca inadmisibilă, contestația formulată de Asociația Europeană pentru Opoziție Economică împotriva candidaturii domnului Ion-Marcel Ciolacu la alegerile pentru Președintele României din anul 2024
„Hotărârile sunt definitive şi se comunică Biroului Electoral Central. Argumentele reținute în motivarea soluțiilor pronunțate de Plenul Curții Constituționale vor fi prezentate în cuprinsul hotărârilor, care se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I”, se precizează în comunicatul CCR.
Într-o ședință anterioară, din aceeași zi, CCR a decis, cu cinci voturi din șapte, să excludă candidatura Dianei Șoșoacă, invalidând astfel toate căile de atac disponibile.
Contestațiile împotriva lui Marcel Ciolacu au fost formulate de Asociația Europeană pentru Opoziție Economică, în timp ce liderul PSD a fost vizat de o mulțime voci care l-au criticat. Mircea Geoană se confruntă cu o contestație depusă de Talpoș Ioan, iar Ludovic Orban a fost contestat de Stan Valerian.
Breaking
FRAUDĂ cu bilete la Castelul PELEȘ. Mii de turiști au fost păcăliți printr-o schemă pusă la cale de angajați
Angajații Castelului Peleș, în colaborare cu reprezentanți ai unor agenții de turism, sunt suspectați de fraudă cu biletele de intrare.
Aceștia ar fi pus la cale o rețea de reciclare și revânzare a biletelor de intrare, iar banii obținuți intrau în buzunarele lor.
Ministerul Culturii a anunțat că va face o anchetă internă, iar poliția a efectuat deja primele controale pentru a stabili amploarea fraudei.
Având în vedere că la Castelul Peleş trec zilnic o mulțime de turiști străini care vin în grupuri, ghidul care însoțea grupul era cel care ar fi achiziționat biletele la ieșire, însă nu le-ar fi aruncat, ci le-ar fi donat reprezentanților muzeului, care apoi le-ar fi revândut la rândul lor și ar fi încasat banii. Banii respectivi nu ar fi intrat în casieria muzeului, ci în buzunarele celor care ar fi pus la punct această schemă.
Escrocii racolau turiști și îi înșelau în privința preţului biletelor
Înșelăciunea ar fi funcționat și prin intermediul unei alte metode. Turiștii erau convinși să achiziționeze bilete reduse cu 10 sau 15 lei față de prețul real, au spus pentru Antena 3 CNN surse de la muzeul Castelului Peleş.
Însă, în realitate, angajatul se prezenta la casierie, cumpăra bilete pentru studenți și lua de la turistul respectiv, de la vizitator, suma biletului întreagă. Ar fi vorba despre 150 lei, însă biletul costa în jur de 35 lei. Restul de bani, prin aceeași metodă, intrau în buzunare le celor care făceau parte din această grupare.
Reacţia directorului general de la Peleș
„În 2018, un angajat al Serviciului Tehnic, care se ocupa de îngrijirea parcului, a fost subiectul unei cercetări penale (instrumentată de Judecătoria Sinaia) şi al uneia disciplinare (făcută de Muzeul Naţional Peleş), pentru genul de fapte care este reclamat în articol, cu lux de amânunte.
Angajatul Muzeului Naţional Peleş a adus, în cercetările de la Poliţie şi de la Muzeu, explicaţia halucinantă că a avut nevoie de acei bani (120 de lei) pentru a plăti o maşină care transporta resturi vegetale”, se arată în comunicatul emis de directorul general al Muzeului Naţional Peleş.
FOTO: Pixabay
Breaking
Ciucă fuge de asumare. Ciucă e cu Iohannis, e sluga lui. A fost promovat în toate funcțiile de Iohannis
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu (PSD), a declarat că, pe vremea când era ministru de Finanțe, a semnat hotărâre de guvern, cu privire la Vila din Aviatorilor, întrucât făcea parte din atribuțiile sale, conform legii. Câciu a precizat că Nicolae Ciucă trebuie să își asume faptul că a știut dintotdeauna că vila era pentru Klaus Iohannis.
Guvernul a desecretizat, joi, Hotărârea de Guvern prin care s-a dispus reabilitarea vilei RA-APPS din Aviatorilor nr. 86, destinată lui Klaus Iohannis. Documentul a fost adoptat pe vremea când Nicolae Ciucă a fost premier.
“Acea Hotărâre de Guvern este semnată de ministrul de Finanţe pentru că e o trecere în domeniul public al statului şi domeniul public al statului, inventarul acestuia, este ţinut de Ministerul de Finanţe, asta este calitatea pe care am avut-o pentru a semna.
Pe de altă parte, acolo nu e vorba de bani, e vorba de destinaţie. Singurul care ar trebui să dea explicaţie, acum nu mai e un secret pentru nimeni că s-a desecretizat documentul, nu înţeleg de ce domnul Ciucă fuge de asumare, de a spune pentru cine era acea reşedinţă. Era pentru Iohannis, este evident.
Iliescu are reşedinţă, Constantinescu la fel, Băsescu nu are voie să mai aibă reşedinţă pentru că a fost turnător al securităţii. Cine a mai rămas? Este potrivit legii reşedinţă pe viaţă pentru foştii preşedinţi. Este evident că Ciucă trebuie să iasă să îşi asume”, a declarat, duminică seară, la B1 TV, Adrian Câciu.
Adrian Câciu a lansat şi o serie de acuzaţii dure la adresa lui Nicolae Ciucă, căruia îi reproșează că îl menajează pe Iohannis.
”Ciucă face un joc care este mizerabil din punctul meu de vedere, şi îmi asum ce spun (…) De unde a plecat tot clivajul între PSD şi PNL? Când discuţia a apărut în spaţiul public că Iohannis şi-a făcut trei găuri de golf la mare şi încă trei găuri în vila de protocol. De ce nu cere desecretizarea acestor cheltuieli? De ce nu se ia de Iohannis? Vă spun eu de ce. Pentru că Ciucă e cu Iohannis, e sluga lui. El a fost promovat în toate funcţiile publice de către Iohannis”.
Citește și:
Candidatul PNL Nicolae Ciucă a folosit imagini cu copii pe afișele de campanie. „Cine tot face GREȘELI din astea monumentale?”
Adrian CÂCIU, despre HG privind „vila pentru Iohannis”: SEMNĂTURA care contează acolo este a președintelui PNL, CIUCĂ
Nicolae Ciucă face PRESIUNI prin avocatul lui Iohannis să i se taie o antenă de interes strategic din fața vilei. Ce-l deranjează pe „marele ostaș”
Breaking
Anunț CNAIR. Circulaţia rutieră pe Transalpina, între Rânca şi Curpăt, se ÎNCHIDE luni, din cauza condițiilor meteo
CNAIR a anunțat închiderea circulaţiei rutiere, pe Transalpina (DN 67C), între Rânca şi Curpăt, luni, 11 noiembrie, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.
Compania precizează, într-o postare pe Facebook, că în data de 1 iunie 2024, pe sectorul de drum montan dintre Rânca şi Curpăt al DN 67C (Transalpina) s-a luat decizia redeschiderii doar pe timpul zilei, în intervalul orar 8:00 – 18:00.
„Începând de luni, 11.11.2024, având în vedere condițiile meteo nefavorabile, se închide circulația rutieră pe Transalpina (DN 67C), între km 34+800 (Rânca) – km 79+200, (Curpăt). Amintim faptul că pe data de 1 iunie 2024, pe sectorul de drum montan dintre Rânca şi Curpăt al DN 67C (Transalpina) s-a luat decizia redeschiderii doar pe timpul zilei, în intervalul orar 08:00 – 18:00.”, informează CNAIR pe social-media.
Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere sau de pe site-ul companiei ori de pe pagina de Facebook.
FOTO: Facebook/CNAIR
-
Politicaacum 3 zile
INTERVIU Daniel Georgescu: Constanța înapoi în top – Viziune pentru viitor și experiență în administrație
-
Breakingacum 2 zile
Fostul internaţional şi antrenor Constantin Fugigi a încetat din viaţă la 79 de ani
-
Breakingacum 3 zile
Suedia reintroduce temporar controlul la frontiera internă. Ce trebuie să știe românii care călătoresc în această țară
-
Breakingacum o zi
Donald Trump, păzit de un CÂINE robot, utilizat de Serviciile Secrete americane
-
Breakingacum o zi
Televiziunea de stat rusă a difuzat poze nud cu Melania Trump, după ce Donald Trump a câștigat un nou mandat de președinte
-
Breakingacum o zi
A trecut biserica pe numele său și a aderat la Mitropolia din Muntenegru
-
Actualitateacum 23 de ore
Căpcăunul din Bucegi și Baba Cloanța din Parâng. Cum arată monștrii mai puțin cunoscuți ai României modelați de natură
-
Tehnologieacum 3 zile
Revizie auto completă: ce include?