Connect with us

Comunicate

ANUNT PRIMARIA Berevoeşti

Publicat

pe

ANUNT PRIMARIA Berevoeşti
  1. Informaţii generale privind locatorul

Locator: Comuna Berevoeşti, CIF 4122140

Adresa postala: Localitatea:Berevoeşti, str. DC3, nr.773, judetul Arges,

Email: primarie@berevoesti.cjarges.ro , tel 0248572030, Fax: 0248572030

  2.Informaţii generale privind obiectul închirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie închiriat:  spațiu situat în incinta Dispensarului Berevoesti, aparţinând domeniului public, cu destinaţia farmacie, având 41,98 mp

Închirierea se face conform art. 333, art. 335 din O.U.G. 57/2019, şi conform Hotărârii Consiliului Local nr.58 din  data de 30.09.2024

3. Informaţii privind documentaţia de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini.

3.1. Modalitatea sau modalităţile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentaţiei de atribuire: documentaţia de atribuire se poate ridica de la sediul Primăriei Berevoesti

3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul locatorului de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Primaria Berevoesti, str.DC3, nr773, judetul Arges, birou secretar general

3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019: 30 lei, se poate achita cu numerar la caseria Primăriei Berevoesti

3.4. Data limită pentru solicitarea clarificărilor: 28.10.2024, ora 12.00.

4. Informaţii privind

4.1. Data limită de depunere a ofertelor: 04.11.2024, ora 9.00.

4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primăria Berevoesti ,str.DC3, nr.773, jud Arges

4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: un exemplar

5. Data şi locul la care se va desfăşura şedinţa publică de deschidere a ofertelor:  04.11.2024, ora 9.30, Primăria comunei Berevoesti

6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Argeş, Piteşti, bulevardul I.C.Brătianu, judeţul Argeş, tr-arges@just.ro,    fax 0248 212 410, tel. 0248216 599.  

7. Data aparitiei anuntului In MO 14.10.2024

Comentarii Facebook
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comunicate

Cum se pot pregăti consumatorii pentru 2025?

Publicat

pe

De

Cum se pot pregăti consumatorii pentru 2025?

Tăierea cheltuielilor neesențiale, economisirea, creditarea responsabilă, investițiile pe termen lung și planificarea financiară

6 noiembrie, București. Provocările fiscale și economice ale anului 2025 trebuie să-i găsească pregătiți pe consumatori, iar administrarea finanțelor personale devine un imperativ pentru cei care vor să își păstreze confortul din prezent sau să își țină sub control problemele financiare. Invitații episodului 11 din #PodcasturileCSALB au analizat punctele nevralgice ale comportamentului financiar al românilor și au oferit soluții pentru consumatorii care vor să își administreze un buget personal sau vor să investească, să economisească și/sau să se împrumute.

Prima sursă de venit suplimentar se găsește chiar în buzunarul nostru! O găsim după ce tăiem cheltuielile care nu sunt necesare, spun specialiștii în educație financiară în podcastul găzduit de Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB).

În al 11-lea episod din #PodcasturileCSALB sunt invitați Irina Chițu, analist financiar, manager Finzoom.ro și Adrian Căruceru, consultant finanțe personale, într-o discuție moderată de Cătălin Bălan, PR&Comunicare CSALB, ex-jurnalist.

| PODCAST CSALB | https://youtu.be/790DBpj-DGQ

Este al 4-lea an când în interviurile CSALB participă top managementul sistemului bancar și experți din domeniul juridic. Anul acesta și jurnaliști reputați din domeniul economic sunt invitați să dezbată principalele subiecte din banking, în cadrul Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor din domeniul Bancar (CSALB). Analizăm noutățile și impactul lor în piața financiar-bancară, precum și relația consumatorilor cu instituțiile de credit într-un context socio-economic volatil și imprevizibil.

 „Construirea bugetului personal presupune 80% planificare și 20% cunoașterea unor instrumente financiare, precum cele de economisire sau de creditare. De exemplu, planificarea financiară pe care și-o face fiecare român ar trebui să plece de la bugetul de venituri și cheltuieli și să aibă strategii diferite pentru abordarea acestora.

De exemplu, veniturile trebuie diversificate, iar cheltuielile reduse. Un consumator trebuie să jongleze cu toate aceste elemente pentru a rămâne în echilibru. Din păcate, la noi în țară, peste 70% dintre familii se bazează pe un singur venit, iar de aici vin multe riscuri asociate cu dispariția sau cu reducerea acestuia.

De aceea, venitul poate fi susținut prin tăierea de pe listă a cheltuielilor mărunte, neesențiale, care pot fi eliminate. Pentru asta este nevoie de o disciplină mai mare în gestionarea bugetului, precum și de economisire. De exemplu, dacă realizezi că ai niște cheltuieli zilnice, precum un prânz luat la un restaurant de tip fast-food sau o cafea pentru care plătești 20 de lei, le poți înlocui cu mâncarea gătită acasă și cafeaua la termos. Vei vedea că suma economisită este considerabilă.

Pe parcursul unui an întreg poți ajunge să economisești valoarea a 3-4 salarii minime pe economie, doar prin ajustarea unei singure subdiviziuni de cheltuieli.

Aș vrea să contrazic un mit! Economisirea nu ține de mărimea veniturilor, ci de comportament, de o rutină a vieții zilnice. Oamenii spun că abia le ajung banii pe care îi câștigă și nu mai pot economisi, dar le recomand să se uite cu atenție la cheltuielile pe care le au. Genul acesta de comportament prevăzător are efect în toate aspectele vieții financiare.

Tot ca să te pui la adăpost, trebuie să pui deoparte un fond de siguranță. Să ai oricând la dispoziție, în cazul unor evenimente neașteptate, cel puțin trei venituri ale familiei. Ca să nu fii nevoit să te împrumuți pentru cheltuielile legate de mâncare dacă rămâi fără job, să zicem.

Pentru că urmează un an complicat, le recomand celor care vor să contracteze un împrumut să se gândească dacă acei bani luați de la bancă îi ajută sau nu să își crească veniturile sau să-și reducă cheltuielile pe termen mediu sau lung! De exemplu, una este să își cumperi un telefon de ultimă generație pentru că acesta te ajută în jobul tău să câștigi mai bine și alta este să îl cumperi doar pentru că este la modă. Sau, poate cu o parte din banii împrumutați plătești niște cursuri și certificări. Care, la fel, te ajută în carieră. Pe de altă parte, creditul poate fi util să-ți reduci cheltuielile. De exemplu, cu creditul îți cumperi panouri solare cu care înlocuiești factura la curent. În concluzie, creditul este bun atunci când te ajută să te dezvolți, nu când te duci cu el în vacanță si plătești încă doi ani după ce vacanța s-a terminat.

Partea pozitivă este că oamenii au câștigat mai bine în 2024 și au economisit în depozite bancare. Ceea ce înseamnă că nu au stat cu mâinile în sân în fața provocărilor viitoare. Creșterile salariale anul acesta au fost de aproximativ 15%, până la un salariu mediu net de 5.242 de lei. Faptul că au câștigat mai bine i-a făcut pe mulți să economisească.  În momentul acesta în România avem în depozite peste 72 de miliarde de euro, de aproape două ori mai mult decât au împrumutat românii de la bănci. Dar, atunci când avem venituri mai mari cheltuim mai mult. De aici și utilitatea unei planificări financiare pe care orice familie ar trebui să și-o facă. Ce îi împiedică pe oameni să facă acest lucru? Unde au cea mai mare dificultate în construirea unui buget și în redirecționarea propriilor bani? ”

O primă distincție pe care oamenii trebuie să o facă, pentru a nu mai ajunge în situația în care să cheltuie mai mult decât câștigă, este între dorințe și nevoi. De aici pleacă un prim dezechilibru în a corela veniturile cu cheltuielile. În cursurile pe care le-am făcut am observat unele lucruri îngrijorătoare: unii oameni nu știu cât câștigă, nu cunosc veniturile familieiOri, dacă nu știi de unde pornești este destul de complicat să știi unde vrei să ajungi și cum poți direcționa, pe parcurs, resursele de care dispui. Oamenii sunt într-un fel deconectați de la propria situație financiară. De aceea, cea mai mare dificultate este până să ajungă să-și construiască un buget. Pentru că foarte mulți nu înțeleg necesitatea unui astfel de instrument.

Sunt oameni care încearcă să își organizeze mai bine finanțele personale, fac asta timp de câteva luni, timp în care descoperă unele lucruri care nu le plac, și renunță la întregul plan. Totuși, cei care sunt perseverenți culeg și roadele: în privința cheltuielilor sunt oameni care pot salva un sfert din banii cheltuiți, fără a le fi afectat nivelul de trai, doar din reducerea sau eliminarea cheltuielilor de care nu au nevoie. Trebuie să știe, fiecare în parte, unde se află pragul de la care nu se mai pot duce în jos cu tăierea cheltuielilor.

Veniturile, în schimb, pot fi oricât de mari, oricât te duce capul și puterea de muncă. Iar asta este partea optimistă a bugetului personal. Oricând poți câștiga mai mult.

Bugetul reprezintă, în esență, un instrument de economisire. Cei care pun bani deoparte fac de multe ori greșeala de a-i lasă în contul curent. Acolo nu primești niciodată o dobândă și există și comisioane de administrare.

Cei care vor să-și investească banii trebuie să știe că vorbim de un nivel superior al gestionării finanțelor personale. Presupune mai mult decât a lăsa banii într-un depozit. Acești consumatori trebuie să înțeleagă foarte bine riscurile și propria toleranță la risc, pentru că în investiție poți pierde toți banii. Apoi să se raporteze la un orizont de timp și să-și stabilească obiectivele. Adică unde vor să ajungă și cât de repede. Dacă pleci de la București spre Oradea mergi direct sau ocolești prin Suceava?

Pensiile private, de exemplu, pot fi considerate investiții pe termen lung, cu atât mai mult cu cât rata de înlocuire a salariului cu pensia în următorii ani poate ajunge la 30%-40%. Adică, dacă ai un salariu de 1.000 de euro, la pensie o să primești doar 300-400 de euro, ceea ce reprezintă o scădere brutală pe care trebuie să o compensezi într-un fel. ”  

***

  Despre CSALB: CSALB este o entitate înființată ca urmare a unei Directive europene și intermediază gratuit și în mai puțin de trei luni negocierea dintre consumatori și bănci sau IFN-uri pentru contractele aflate în derulare. Consumatorii din orice județ al țării pot trimite cereri către Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) completând un formular online direct pe site-ul www.csalb.ro. Dacă banca acceptă intrarea în procedură de conciliere/negociere este desemnat un conciliator. CSALB colaborează cu 16 conciliatori, dintre cei mai buni specialiști în Drept, cu expertiză în domeniul financiar-bancar. Totul se rezolvă amiabil, iar înțelegerea părților are puterea unei hotărâri în instanță. Mai multe informații despre activitatea Centrului puteți obține și la telefon 021 9414 (apel cu tarif normal).

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Comunicate

Ce înseamnă un acord cu creditorii companiei tale

Publicat

pe

Ce înseamnă un acord cu creditorii companiei tale

Fotografie de Jakub Zerdzicki pe pexels.com

Atunci când afacerea ta se confruntă cu dificultăți financiare, este necesar să te gândești la soluții pentru a redresa situația. Una dintre cele mai frecvent folosite soluții în astfel de situații este acordul cu creditorii. Acesta reprezintă o metodă prin care poți negocia cu creditorii pentru a găsi o soluție pe termen lung, care să permită continuarea activității companiei și evitarea falimentului.

Iată câteva idei despre acest proces:

  • Ce este?

Un acord cu creditorii (Acord Voluntar al Creditorilor – AVC sau CVA – Creditors’ Voluntary Agreement), este o înțelegere formală între o companie și creditorii săi. Acest tip de acord permite unei firme să își restructureze datoriile și să plătească o parte din acestea într-o manieră convenită, de obicei pe o perioadă extinsă de timp. Practic, compania își asigură o „gură de aer” în ceea ce privește plățile, fără a intra în insolvență completă. În schimb, creditorii acceptă o reducere a datoriilor sau un calendar de plăți mai relaxat, în speranța că își vor recupera măcar o parte din sumele datorate.

  • Ce beneficii aduce?

Principalul beneficiu al unui acord cu creditorii este acela că îți permite să continui activitatea, în timp ce gestionezi mai eficient datoriile. De asemenea, acest tip de acord te protejează de acțiuni legale imediate din partea creditorilor, cum ar fi cererile de faliment sau executările silite. Mai mult, un CVA te ajută să îți stabilizezi afacerea, permițându-ți să te concentrezi pe generarea de venituri și, eventual, pe restructurarea operațională a companiei. În final, este un semnal că îți asumi responsabilitatea și că lucrezi pentru a găsi o soluție.

  • Ce riscuri implică?

Deși un acord cu creditorii poate fi o soluție bună pe termen scurt, există și riscuri. Dacă afacerea ta nu reușește să își revină financiar în perioada de valabilitate a acordului, poți ajunge în situația de a fi nevoit să declari falimentul. De asemenea, un CVA poate afecta încrederea partenerilor de afaceri și a clienților în stabilitatea companiei tale, ceea ce ar putea duce la pierderea contractelor sau a colaboratorilor. Așadar, trebuie să te asiguri că planul financiar propus este realist și că afacerea ta poate genera veniturile necesare pentru a respecta termenii acordului.

  • De ce să te consulți cu specialiștii?

Pentru a pune la punct un acord cu creditorii, este esențial să te consulți cu specialiști din domeniu. Aceștia pot analiza situația financiară a companiei tale și pot propune soluții adecvate. Un expert în insolvență îți poate oferi suportul necesar pentru a negocia în mod eficient cu creditorii și pentru a întocmi documentația necesară. De asemenea, el te poate ajuta să te asiguri că soluția aleasă este în beneficiul tuturor părților implicate. Dacă îți dorești să închei un acord cu toți creditorii firmei tale, poți apela la cei de la Insolvencyhelp.co.uk pentru mai multe detalii și soluții.

  • Cum te afectează acest acord?

Un CVA implică, de obicei, o relație directă și constantă cu creditorii. În această perioadă, trebuie să colaborezi îndeaproape cu ei, să îi informezi cu privire la progresele financiare și să respecți termenii stabiliți. Deși este un semn de transparență și de angajament din partea ta, relația cu creditorii poate fi tensionată dacă apar întârzieri sau nerespectări ale acordului. De aceea, este crucial să păstrezi o comunicare deschisă și să le arăți creditorilor că afacerea ta face pași concreți spre redresare.

Un acord cu creditorii poate oferi companiei tale o șansă reală de a depăși dificultățile financiare, dar succesul acestuia depinde de o gestionare atentă și de respectarea termenilor stabiliți. Consultarea specialiștilor și menținerea unei comunicări deschise cu creditorii sunt elemente esențiale pentru a asigura stabilitatea pe termen lung și pentru a reconstrui încrederea în afacerea ta.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Comunicate

MatHaus anunță reduceri de până la 50% de Black Friday la materiale pentru construcții, renovări sau reparații.

Publicat

pe

MatHaus anunță reduceri de până la 50% de Black Friday la materiale pentru construcții, renovări sau reparații.

MatHaus, magazinul de retail al grupului Arabesque, lansează campania de Black Friday cu reduceri semnificative la materiale de construcții, renovări sau reparații și produse pentru amenajări interioare și exterioare. 

Campania debutează online pe 7 noiembrie, pe mathaus.ro, și continuă din 8 noiembrie în cele opt magazine MatHaus din țară.

Cu această ocazie, clienții care au așteptat campania de Black Friday vor putea beneficia de „preturi meseriașe” la o gamă variată de categorii precum:

  • Materialele de construcții – reduceri de până la 27%
  • Garduri și împrejmuiri – reduceri de până la 32%
  • Finisaje și amenajări – reduceri de până la 40%
  • Termice, sanitare și electrocasnice – reduceri de până la 45%
  • Tencuială decorativă, vopsea, lacuri, grunduri – reduceri de până la 30%
  • Utilaje, scule și unelte – reduceri de până la 40%
  • Mobilier, materie primă și decorațiuni – reduceri de până la 40%
  • Fotovoltaice, electrice și iluminat – reduceri de până la 50%
  • Casă, curte și grădină – reduceri de până la 50%
  • Sistem de termoizolație – reduceri de până la 36%

„Anul acesta, campania de Black Friday aduce cea mai variată selecție de produse din întregul an, pe lângă reduceri semnificative la materiale, clienții noștri pot găsi și electrocasnice, riflaje, saltele și alte produse pentru amenajarea și întreținerea locuinței, toate disponibile la prețuri accesibile.”, menționează Cristian Matei, director de retail MatHaus. 

Transport eficient și serviciul „Comanda cu ridicare”

MatHaus asigură livrarea rapidă a produselor oriunde în țară, fie prin flota proprie de peste 1000 de camioane, fie prin parteneriatele cu companiile de curierat. 

Totodată, clienții pot opta din această toamnă pentru serviciul „Comandă cu ridicare”, care le permite să plaseze comenzi online sau telefonic și să le ridice direct din magazinele MatHaus sau depozitele Arabesque.

Retailerul oferă și posibilitatea plăților în rate fără dobândă în campania de Black Friday, asigurand clienților o flexibilitate financiară și acces facil la materialele și produsele necesare pentru casă.

Recomandări pentru o experiență de cumpărături eficientă de Black Friday

Pentru a beneficia pe deplin de ofertele campaniei, MatHaus recomandă clienților următoarele:

  1. Crearea unui cont pe MatHaus.ro – Un cont creat în avans simplifică procesul de achiziție, permițând plasarea rapidă a comenzilor.
  2. Adăugarea produselor dorite în lista de favorite – Navigarea pe site înainte de începerea campaniei și salvarea produselor de interes în lista de favorite facilitează accesul rapid la articolele dorite, economisind timp.
  3. Abonarea la newsletter – Clienții abonați vor primi înainte de începerea campaniei o selecție cu cele mai importante oferte din Black Friday, astfel ei vor fi primii care află despre reducerile disponibile. 
  4. Planificarea achizițiilor – Este util ca fiecare client să evalueze nevoile casei sale, fie că este vorba de renovări, reparații sau construcții, și să își întocmească o listă detaliată a materialelor necesare. Aceasta poate include și echipamentele pentru atelierul de bricolaj sau piesele de mobilier dorite pentru a completa amenajarea casei.

Despre MatHaus

MatHaus, magazinul de retail al grupului Arabesque, se adresează atât profesioniștilor, cât și pasionaților de bricolaj din România. Cu o experiență de peste 30 de ani a grupului în industria materialelor de construcții și o rețea de magazine în București, Iași, Suceava, Pitești, Craiova, Oradea, Galați și Constanța, MatHaus se angajează să ofere materiale fiabile și soluții eficiente pentru realizarea proiectelor de construcții, renovări sau reparații. 

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Stiri calde

Femeia din Bihor care și-a omorât fratele, condamnată la 10 ani după gratii Femeia din Bihor care și-a omorât fratele, condamnată la 10 ani după gratii
Actualitateacum 4 ore

Femeia din Bihor care și-a omorât fratele, condamnată la 10 ani după gratii

O femeie din județul Bihor a fost condamnată la 10 ani de închisoare pentru uciderea fratelui său. Aceasta și-a strangulat...

Ce urmează după alegerile din SUA. De ce durează 11 săptămâni până când Trump ajunge la Casa Albă? Ce urmează după alegerile din SUA. De ce durează 11 săptămâni până când Trump ajunge la Casa Albă?
Actualitateacum 9 ore

Ce urmează după alegerile din SUA. De ce durează 11 săptămâni până când Trump ajunge la Casa Albă?

Donald Trump a acceptat invitaţia la Casa Albă de la preşedintele Joe Biden, a transmis miercuri echipa de campanie a...

FCSB – Midtjylland amintește de un coșmar: echipa lui Becali, o glumă după ultima confruntare daneză FCSB – Midtjylland amintește de un coșmar: echipa lui Becali, o glumă după ultima confruntare daneză
Actualitateacum 13 ore

FCSB – Midtjylland amintește de un coșmar: echipa lui Becali, o glumă după ultima confruntare daneză

FCSB revine, diseară (ora 19.45, Digi Sport 1, Prima Sport 1), în Liga Europa, la două săptămâni după dezastrul de...

Spectaculoasa șosea în bucle din Munții Ciucaș. Drumul transcarpatic deschide calea spre „babele” masivului Spectaculoasa șosea în bucle din Munții Ciucaș. Drumul transcarpatic deschide calea spre „babele” masivului
Actualitateacum 18 ore

Spectaculoasa șosea în bucle din Munții Ciucaș. Drumul transcarpatic deschide calea spre „babele” masivului

Cel mai spectaculos tronson al Drumului Național 1A București – Brașov, de 184 de kilometri, se află în vecinătatea localității...

Sistemul post-Brexit de simplificare a comerțului la frontieră, pus din nou pe pauză de Marea Britanie Sistemul post-Brexit de simplificare a comerțului la frontieră, pus din nou pe pauză de Marea Britanie
Actualitateacum 23 de ore

Sistemul post-Brexit de simplificare a comerțului la frontieră, pus din nou pe pauză de Marea Britanie

Ghișeul comercial unic conceput pentru a reduce fricțiunile la importuri și exporturi va fi suspendat cel puțin până în 2026,...

Primăria Sectorului 1 permite accesul în sediu animalelor de companie Primăria Sectorului 1 permite accesul în sediu animalelor de companie
Actualitateacum o zi

Primăria Sectorului 1 permite accesul în sediu animalelor de companie

Primăria Sectorului 1 vrea să devină prietenoasă cu animalele de companie, astfel că din 6 noiembrie 2024, în sediul din...

Efectele devastatoare ale vapingul-ului asupra adolescenților: Afectează funcțiile cognitive, capacitatea de concentrare și învățare Efectele devastatoare ale vapingul-ului asupra adolescenților: Afectează funcțiile cognitive, capacitatea de concentrare și învățare
Actualitateacum o zi

Efectele devastatoare ale vapingul-ului asupra adolescenților: Afectează funcțiile cognitive, capacitatea de concentrare și învățare

Vapingul (folosirea țigărilor electronice) a devenit din ce în ce mai popular în rândul adolescenților în ultimii ani, iar medicii...

Publicitate

Parteneri

Citește și:

Top Stiri Nationalul.ro

Copyright © 2024 - ZIARUL NATIONALUL Toate drepturile rezervate. Răspunderea juridică, civilă și penală, pentru conținutul materialelor publicate pe site-ul nationalul.ro este purtată exclusiv de către autorul acestora. CONTACT: contact@nationalul.ro