Breaking
Donald Trump, păzit de un CÂINE robot, utilizat de Serviciile Secrete americane
După două încercări de asasinare împotriva lui Donald Trump, președintele ales al Statelor Unite, Serviciile Secrete de peste Ocean nu vor să riște nimic și au adus pe terenul reședinței din Florida a politicianului un câine robot creat de Boston Dinamic. Acesta este dotat cu tehnologie de supraveghere și patrulează pe proprietatea viitorului președinte.
Donald Trump a luat precauții în ceea ce privește siguranța la reședința sa din Mar-a-Lago Florida. Viitorul președinte este păzit de un câine robot utilizat, de obicei, de Serviciile Secrete de peste Ocean. Imagini de pe proprietatea din Florida a lui Donald Trump au surprins câinele robot patrulând în fața reședinței.
Câinele robot a fost văzut plimbându-se pe iarbă, printre palmierii din fața proprietății Palm Beach, vineri dimineață.
Câinele robot poate fi controlat cu telecomandă, e realizat de Boston Dynamics și aparține la Serviciilor Secrete ale Statelor Unite, a confirmat agenția.
„Paza președintelui ales este o prioritate de vârf”, a declarat un purtător de cuvânt al agenției pentru The New-York Post.
FOTO: Euronews-captură/Profimedia
Breaking
Nemuritorul Helmut Duckadam, OMAGIAT la sectorul VIP al Arenei Naţionale. Ion Țiriac, printre cei prezenți. Oamenii din jurul „Eroului de la Sevilla”
Tristețe, lacrimi, prietenie, amintiri, dar dincolo de toate imaginea unui om care părea nemuritor și care a bucurat sufletele tuturor românilor. Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Helmut Duckadam, care a murit luni, la 65 de ani, a fost depus, marţi, la sectorul VIP al Arenei Naţionale.
Cei care doresc să-i aducă un omagiu eroului de la Sevilla o pot face până miercuri dimineaţă, la ora 05.00. „Eroul de la Sevilla”, așa cum era considerat de cei mulți, va fi incinerat, familia respectându-i ultima dorință.
Accesul în stadion se va face pe la intrările din Bd. Basarabia, str. Maior Coravu şi str. Pierre de Coubertin. Potrivit Digisport, Alexandra Duckadam a anunţat că soţul ei lăsase în testament dorinţa de a fi incinerat, iar familia a hotărât să îi respecte hotărârea.
Helmut Duckadam, legendarul portar al Stelei câștigător al Cupei Campionilor în 1986, a murit la vârsta de 65 de ani
Helmut Duckadam rămâne în istorie ca „eroul de la Sevilla” datorită prestației extraordinare din finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, disputată și câștigată împotriva Barcelonei, atunci când a apărut toate cele patru penalty-uri de departajare executate de catalani. Datorită acestei performanțe unice, Steaua are în palmares un trofeu european.
Helmut Duckadam s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate în ultimii ani, iar în septembrie 2024 a fost supus unei intervenții chirurgicale pe cord deschis. Fostul portar a murit la Spitalul Militar Central.
Ion Țiriac, prin cei care i-au adus un ultim omagiu lui Helmut Duckadam
Alina Dumitru, fostă campioană olimpică, și mama lui Helmut Duckadam au fost printre primele persoane care au ajuns la Arena Națională, în zona VIP, potrivit informațiilor Libertatea.
Viorel Moldovan și Miodrag Belodedici și-au făcut și ei apariția la sectorul VIP al Arenei Naţionale. „Sincere regrete” – mesajul de pe coroana de flori a celor de la Fotbal Club Rapid 1923, în timp ce Federația Română de Fotbal a avut alt mesaj: „Regrete eterne.”
Tot la Arena Națională, acolo unde este depus sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Helmut Duckadam, au ajuns și cei de la FCSB. În frunte cu Mihai Stoica și Valeriu Argăseală, echipa patronată de Gigi Becali a trimis tot lotul să își ia rămas bun de la cel considerat de români „Eroul de la Sevilla.”
Marcel Pușcaș a anunțat decesul legendarului portar al echipei Steaua București
Helmut Duckadam, legendarul portar al echipei Steaua București, câștigător al Cupei Campionilor în 1986, a murit la vârsta de 65 de ani. Anunțul a fost făcut de fostul coleg al marelui portar, Marcel Pușcaș.
Duckadam rămâne în istorie ca „eroul de la Sevilla” datorită prestației extraordinare din finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, disputată și câștigată împotriva Barcelonei, atunci când a apărut toate cele patru penalty-uri de departajare executate de catalani.
Născut pe 1 aprilie 1959 la Semlac, judeţul Arad, Helmuth Duckadam a câştigat, în afară de Cupa Campionilor Europeni în 1986 cu Steaua, şi de două ori titlul de campion al României, în 1985 şi 1986.
Duckadam s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate în ultimii ani, iar în septembrie 2024 a fost supus unei intervenții chirurgicale pe cord deschis. Fostul portar ar fi murit astăzi dimineață la Spitalul Militar Central.
”Acum am auzit că a murit unul dintre bunii mei prieteni. Un fost foarte bun coleg, fost foarte bun fotbalist. Este singurul român din Guiness Book. La doar 65 de ani s-a stins Helmuth Duckadam, cel care a reuşit să facă o ţară fericită. Am vorbit acum o săptână, când erai vesel. Te-ai dus prea repede, prea repede, prietene. Dumnezeu să te odihnească! Ai fost un familist convins, un om generos, ai ajutat pe toată lumea atât cât ai putut. Drum lin, prietene”, a afirmat Marcel Puşcaş, într-un video pe care l-a postat pe pagina sa de Facebook.
Sursă foto: fotoreporteri Gândul Alexandra Pandrea și Ștefan Petre
CITIȚI ȘI:
A murit Helmut Duckadam, la 65 de ani. Fostul portar al Stelei era internat în spital
La moartea lui Helmut Duckadam. „EROUL de la Sevilla”, plâns de prieteni, colegi și conducători din Superliga: „Legendele nu mor!”
Soția lui Helmut Duckadam a anunțat ce DECIZIE a luat în legătură cu dorința legendarului portar de a fi incinerat
Sorry, there are no polls available at the moment.
Breaking
SUA s-ar confrunta cu o „amenințare TERIBILĂ” dacă Ucraina este forțată să semneze pace în termeni favorabili Moscovei
Noul secretar general al NATO Mark Rutte l-a avertizat pe Donald Trump că SUA se vor confrunta cu o „amenințare teribilă” din partea Chinei, Iranului și Coreei de Nord dacă Ucraina este forțată să semneze un acord de pace în termeni favorabili Moscovei.
Într-un interviu acordat Financial Times, primul său interviu ca șef al NATO, Mark Rutte a declarat că strângerea legăturilor dintre adversarii SUA pune în pericol America.
Rutte a remarcat riscurile ca Rusia să furnizeze tehnologie de rachete Coreei de Nord și bani Iranului. Într-o aparentă referire la Taiwan, el a spus că președintele chinez Xi Jinping „s-ar putea gândi la altceva în viitor dacă nu există un acord favorabil pentru Ucraina”.
„Nu putem avea o situație în care Kim Jong Un și liderul rus și Xi Jinping și Iranul să se felicite unii pe alții pentru că am ajuns la un acord care nu este bun pentru Ucraina, pentru că pe termen lung va fi o amenințare gravă la adresa securității nu numai pentru Europa, ci și pentru SUA”, a spus Rutte.
Punctele discutate de Mark Rutte cu Donald Trump pe 22 noiembrie
Mark Rutte a afirmat că i-a prezentat această situație lui Donald Trump când s-au întâlnit pe 22 noiembrie, ca parte a unui efort de a-l convinge pe președintele-ales al SUA să păstreze angajamentul față de aliații occidentali și să continue sprijinul american pentru Ucraina.
„Uitați-vă la tehnologia rachetelor care este acum trimisă din Rusia în Coreea de Nord, care reprezintă o amenințare teribilă nu numai pentru Coreea de Sud, Japonia, ci și pentru continentul american”, Rutte afirmă că i-a spus lui Trump.
„Iranul primește bani din Rusia în schimbul rachetelor și tehnologiei dronelor. Iar banii sunt folosiți pentru a sprijini Hezbollah și Hamas, dar și pentru a direcționa conflicte dincolo de regiune”, a spus el.
„Deci faptul că Iranul, Coreea de Nord, China și Rusia lucrează atât de strâns împreună… înseamnă că aceste diferite părți ale lumii în care există conflicte și care trebuie să fie gestionate de politicieni se interconectează din ce în ce mai mult”, a spus Rutte.
„Și există un Xi Jinping care urmărește foarte atent ce rezultă din asta”, a adăugat Rutte, referindu-se la temerile că, dacă Rusiei i se permite să ocupe mari părți din Ucraina, Xi s-ar putea simți încurajat să folosească forța împotriva Taiwanului. „Acestea au fost punctele pe care le-am subliniat.”
Rutte a colaborat cu succes cu Donald Trump în timpul primei președinții a acestuia. În 2018 fostul prim-ministru olandez a fost parte integrantă a unui efort ca aliații NATO să cheltuiască mai mult pentru apărare.
„Avem o relație puternică. Ne-am plăcut pe când eu eram prim-ministru iar el era președinte. Și simt că putem lucra pe aceeași bază. Și te ajută să descoperi că este cu adevărat o plăcere să lucrăm împreună.”
Rutte: ajutorul militar sporit, mai important acum decât discuțiile despre aderarea Ucrainei la NATO
Secretarul general al NATO a spus că creșterea sprijinului militar pentru Ucraina înainte de orice potențiale discuții de pace este mai importantă decât dezbaterea momentului în care Ucraina ar putea fi invitată să adere la NATO.
„Cel mai important lucru acum este să ne asigurăm că ori de câte ori Zelenski decide să aibă negocieri de pace, poate face acest lucru dintr-o poziție de forță”, a spus Rutte. „Aceasta este prioritatea numărul unu pentru mine acum.”
El a spus că ordinea în care ar avea loc negocierile de pace și o invitație la aderarea la NATO „este ceva despre care aliații se consultă în mod clar; care ar putea fi cel mai bun pas următor și cum să lucrăm la asta”.
„Dar ceea ce le spun întotdeauna când mă întreabă: le spun, ei bine, asta este foarte bine și trebuie să avem aceste dezbateri, dar pentru viitorul imediat, cel mai important lucru este să aduceți ajutor militar în Ucraina, în special apărarea aeriană, dar și sistemele ofensive de care au nevoie pentru a lupta într-un război”, a adăugat Rutte.
Foto: Profimedia
CITIȚI ȘI:
Sorry, there are no polls available at the moment.
Breaking
„Călin Georgescu nu a făcut parte din SIE”
„În Opoziție cu Denise Rifai” a atins și subiectul conducerii serviciilor de informații din România. Silviu Predoiu a fost întrebat în emisiune dacă ar accepta să se ocupe de securitatea statului român sub președinția lui Călin Georgescu.
Tema serviciilor de intelligence a fost unul dintre subiectele abordate direct de Denise Rifai și invitații ei.
Predoiu, viitorul consilier pe securitate națională?
Iată ce a răspuns Silviu Predoiu când a fost întrebat dacă ar vrea să se ocupe de securitatea națională, în cazul în care președintele Călin Georgescu i-ar propune să fie consilierul lui personal.
„Nu știu. Dacă mi-ar permite să implementez programele pe care le-am susținut – demilitarizarea serviciilor, controlul civil și așa mai departe, întărirea structurilor de securitate, pot lua în calcul. Nu neapărat în calitate de consilier, dar pot să ofer niște repere oricui dorește să întărească structurile de securitate” – Silviu Predoiu
Pe de altă parte, întrebat direct dacă Georgescu a avut vreodată legături directe cu SIE, Silviu Predoiu a răspuns scurt: „Nu”.
Silviu Predoiu a fost prim-adjunct al directorului SIE în perioada 2005 – 2018. De asemenea, a ocupat funcția de director interimar al Serviciului de Informații Externe.
Generalul SIE în rezervă a candidat la alegerile prezidențiale.
Emisiunea „În Opoziție cu Denise Rifai” o puteți urmări pe canalul de YouTube Gandul.
CITEȘTE ȘI:
Bruno Ștefan: „Călin Georgescu nu vrea să facă alianță cu PSD și UDMR”
Bruno ȘTEFAN: „Iohannis l-a creat pe personajul ăsta, Călin Georgescu, să ajungă președinte”/Silviu PREDOIU: „Se propunea în funcții de conducere”
Mirel Palada: „Georgescu o învinge pe Lasconi TRANȘANT în țară”
Sorry, there are no polls available at the moment.
-
Actualitateacum 2 zile
Orașul din România în care chiriile au luat-o razna: ajung și de trei ori mai mari decât în alte localități
-
Actualitateacum 2 zile
Un ofițer de la „mascați” a provocat un accident mortal în Poiana Brașov. Un tânăr de 21 de ani a fost lovit de mașină când se plimba cu soția
-
Actualitateacum 2 zile
Jucați cu inima, de Ziua Națională! Cine transmite partida crucială România – Muntenegru, de la Euro 2024
-
Actualitateacum o zi
Liga Florilor s-a mutat la Euro. Campionatul românesc dă cele mai multe handbaliste la turneul final
-
Actualitateacum 2 zile
Schimbare de lider în Superliga, după ce CFR Cluj a dat lovitura pe terenul Universității Craiova
-
Uncategorizedacum o zi
Ce sǎ cunoşti înainte de a cumpǎra o maşinǎ de fiert paste?
-
Actualitateacum 3 zile
Semnal de alarmă pe piața mașinilor SH: unele și-au schimbat proprietarul de 24 de ori în 19 ani
-
Actualitateacum 2 zile
Cine a fost Elisabeta Rizea, simbolul național invocat de Elena Lasconi, după votul pentru alegerile parlamentare