Connect with us

Actualitate

China, în căutarea creșterii economice pierdute: „Piața imobiliară sângerează”

Publicat

pe

China, în căutarea creșterii economice pierdute: „Piața imobiliară sângerează”

Revenirea lui Donald Trump la Casa Albă, combinată cu probabila majoritate republicană în Congres, prefigurează o intensificare a războiului comercial dintre China și Statele Unite. 

Revenirea lui Donald Trump la Casa Albă poate in tensifica un conflict comercial cu China

China a intrat în centrul atenției investitorilor datorită pachetelor de stimulare gândite de Partidul Comunist Chinez, care au impulsionat piețele globale, însă, deși indicii locali și companiile au înregistrat câștiguri impresionante, economia acestui stat se confruntă cu o perioadă de incertitudine odată cu victoria lui Donald Trump, arată Radu Puiu, analist financiar în cadrul XTB România, companie de investiții pe bursele internaționale.

Revenirea lui Donald Trump la Casa Albă, combinată cu probabila majoritate republicană în Congres, prefigurează o intensificare a războiului comercial dintre China și Statele Unite. Potrivit analiștilor internaționali, Trump 2.0 va fi deosebit de imprevizibil, împreună cu amploarea potențială a politicilor sale protecționiste.

Relațiile dintre președintele ales și Xi Jinping sunt, în prezent, foarte ambivalente, recentele schimburi de replici dintre lideri evidențiind calmul dinaintea furtunii. Climatul economic al Chinei este mult mai puțin favorabil decât în timpul primului mandat al lui Trump, iar amenințarea iminentă a unor tarife de 60% la exporturile chinezești a crescut așteptările pieței pentru noi pachete de stimulare care să atenueze efectele unui război comercial iminent.

Originile dificultăților Chinei

Provocările economice actuale ale Chinei – riscul de stagnare, prăbușirea pieței imobiliare și lipsa stimulentelor pentru consumul discreționar – sunt, în mare parte, o consecință a politicilor țării din perioada pandemiei. Politica strictă „zero COVID”, menită să oprească drastic răspândirea virusului, a avut un impact prelungit (și încă vizibil) asupra cheltuielilor consumatorilor și întreprinderilor chineze, explică Radu Puiu.

Această încetinire economică a condus la presiuni deflaționiste, creând un ciclu de restrângere a cheltuielilor și investițiilor și o stagnare generală a economiei chineze. Climatul economic nefavorabil a slăbit încrederea capitalului global în China, în timp ce primele de risc insuficiente au alimentat o scurgere de capital din țară.

Ce s-a schimbat în trimestrul al treilea din 2024

La sfârșitul lunii septembrie, banca centrală a Chinei a anunțat cel mai avansat program de stimulare de la pandemie, reducând costurile de finanțare externă pentru a stimula piața imobiliară deja slăbită. Sprijinul a inclus, de asemenea, împrumuturi pentru răscumpărări pe scară largă de acțiuni de către societățile cotate la bursa chineză.

Această „injecție” de lichidități a propulsat acțiunile interne, împingând indicii CSI 300 și Hang Seng din Hong Kong în teritoriul pieței de creștere. Optimismul s-a extins la companiile cu o expunere semnificativă la piața chineză, inclusiv la marile mărci europene de lux, subliniază analistul XTB România.

Dovada că nimic nu durează la nesfârșit

Cu toate acestea, entuziasmul a fost de scurtă durată, deoarece au apărut întrebări și îndoieli cu privire la planurile de viitor ale guvernului. De la începutul lunii octombrie, acțiunile chineze s-au confruntat cu pierderi semnificative, indicele CSI 300 scăzând cu 7% de la vârful său recent. Este vorba despre cea mai mare scădere într-o singură zi din 2020.

Pentru moment, piața nu este convinsă de impactul pe termen lung al măsurilor implementate. Efectele tangibile ale acestor soluții vor avea nevoie de timp pentru a se materializa, iar atenția investitorilor este concentrată pe datele macroeconomice și pe evoluția dinamicii comerciale cu Statele Unite.

În prezent, condițiile economice din China sunt considerate mixte. Inflația scăzută indică slăbiciunea consumatorului intern, în ciuda faptului că guvernul local nu a renunțat la cheltuieli pentru a stimula economia.

Ratingurile de credit ale Chinei sunt clasificate drept pozitive, deși previziunile devin deja negative (în principal din cauza nivelului ridicat al datoriilor și a pieței imobiliare slabe). Modelul de prognoză al Bloomberg sugerează că există o probabilitate de 15% ca China să intre în recesiune în următoarele 12 luni.

Inflația și cererea internă

Planurile de atingere a obiectivelor de creștere stabilite pentru economia chineză au fost puse la grea încercare la mijlocul anului 2023, când China a intrat într-o perioadă de deflație.

Timp de aproape șase luni, țara s-a confruntat cu presiunea scăderii prețurilor, care a demotivat cererea internă deja problematică. Perioada deflaționistă s-a încheiat la începutul anului 2024, reflectând efectul întârziat al reducerilor ratelor dobânzii din vară. Cu toate acestea, inflația este încă departe de ținta Băncii Populare a Chinei (PBOC), stabilită la aproximativ 3%.

Presiunea deflaționistă din China este o consecință a unei cereri de consum extrem de scăzute, care nu a reușit să se redreseze și să revină la nivelurile anterioare pandemiei. Indicele de încredere a consumatorilor chinezi se situează la minime istorice de aproape doi ani, iar ponderea consumului în PIB-ul Chinei este semnificativ mai mică decât media globală, conform datelor Băncii Mondiale (53%, față de 75%). Cu toate acestea, guvernul chinez a exclus în mare măsură consumatorii din pachetele sale de stimulare.

Politica de transfer a Chinei în secolul XXI sprijină în principal investițiile în industrie și în sectorul imobiliar, în detrimentul gospodăriilor chineze, care sunt împovărate de costurile ridicate ale locuințelor și de creșterea lentă a salariilor. Dinamica prețurilor la alimente rămâne, de asemenea, nefavorabilă: inflația la produsele alimentare a depășit în mod disproporționat atât CPI, cât și inflația de bază (3,3%).

Piața imobiliară „sângerează”

Perspectivele economice ale Chinei se află în prezent sub presiune din cauza slăbiciunii sectorului imobiliar, care reflectă probleme mai ample, cum ar fi demografia nefavorabilă, șomajul ridicat în rândul tinerilor și slăbirea cererii.

Creditele ieftine pentru dezvoltatori și cerința unui avans de 100% înainte de începerea proiectelor de construcții rezidențiale au impulsionat piața imobiliară în secolul XXI până la punctul în care ponderea sa în PIB a început să se apropie de 30%.

Temându-se de natura speculativă a sectorului, guvernul a introdus în 2020 criterii de îndatorare pentru dezvoltatorii care doresc să contracteze noi împrumuturi. Ca urmare a acestei noi politici, jumătate dintre dezvoltatorii chinezi au pierdut accesul la lichidități, multe proiecte au fost oprite, iar peisajul țării a devenit plin de orașe fantomă pline de zgârie-nori neterminați.

Cu toate acestea, încetinirea ofertei nu a condus la noi creșteri de prețuri, deoarece a prevalat efectul unei cereri și mai slabe. Scăderea populației începând cu 2022, creșterea șomajului în rândul tinerilor (18,8% în august) și încetinirea urbanizării sunt printre principalele motive ale prăbușirii continue a prețurilor locuințelor în China, subliniază analistul financiar din cadrul XTB România.

Politica monetară

La reuniunea Politburo din septembrie, liderii de top ai Chinei au solicitat reduceri semnificative ale ratelor dobânzilor și măsuri de prevenire a unor noi scăderi pe piața imobiliară, marcând cel mai puternic angajament de până acum pentru stabilizarea acestui sector cheie. Se așteaptă ca reducerile peste așteptări ale ratei dobânzii de bază pentru împrumuturi (LPR) să contribuie la stabilizarea pieței imobiliare pe termen scurt.

Ce influențează aceste rate? Majoritatea creditelor noi și restante din China se bazează pe LPR pe un an, în timp ce rata pe cinci ani afectează ratele ipotecare și alte credite pe termen lung. Recent, cei mai mari creditori de stat din China au redus ratele dobânzilor la depozite pentru a compensa impactul ratelor scăzute ale împrumuturilor asupra marjelor lor în scădere.

La 21 octombrie, rata dobânzii pe un an a fost redusă de la 3,35% la 3,10%. Banca Populară a Chinei reduce ratele dobânzilor pentru a consolida slăbirea economiei. Cu toate acestea, va mai dura până se va materializa, efectul real al acestor modificări.

Piața bursieră prinde viață

Programul băncii centrale chineze destinat finanțării împrumuturilor pentru răscumpărări de acțiuni a oferit un sprijin imediat pentru prețuri, după cum reiese din amploarea creșterilor recente ale indicilor chinezi. Până în prezent, aproape 50 de companii au solicitat o linie de credit specială, care ar putea totaliza peste 45 de miliarde de dolari.

Imaginea pieței chineze s-a schimbat în mod clar de la stagnarea observată în perioada 2021-2023. Deși ar putea părea că o creștere de o asemenea amploare este mai degrabă rezultatul închiderii pozițiilor short de către fondurile speculative, măsurile de stimulare deja implementate au pus primele baze pentru un program masiv de redresare economică în China.

Ce înseamnă acest lucru pentru indicele bursier CHN.cash? Amploarea măsurilor implementate pare să reducă semnificativ scenariul unei scăderi la nivelurile observate înainte de primele rapoarte privind schimbările economice, punctează Radu Puiu.

Cu toate acestea, este, de asemenea, posibil să aibă loc marcarea profiturilor după creșterea bruscă. În acest moment, se pare că factorul cheie care va defini viitoarele mișcări ale prețurilor va fi dacă PBOC introduce noi măsuri de stimulare și dacă aceste decizii determină companiile chineze să genereze venituri și profituri mai mari. În prezent, al doilea element rămâne extrem de incert.

Comentarii Facebook
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Cum să faci economii majore la facturi, cu panourile fotovoltaice de pe Energyfix.ro

Publicat

pe

De

Cum să faci economii majore la facturi, cu panourile fotovoltaice de pe Energyfix.ro

Se caută în continuare resurse de energie care să nu dăuneze mediului înconjurător. În special când vine vorba despre încălzire, mai toată lumea se gândește la facturi uriașe. Soluțiile propuse de specialiștii în domeniu se referă la folosirea energiei verzi, regenerabile.

De pildă, prin montarea unor panouri fotovoltaice se pot obține rezultate foarte bune, iar prețul facturilor va scădea treptat. Echipa de la EnergyFix este expertă în panouri fotovoltaice. Iată cu ce propuneri vine aceasta.

Energyfix.ro, locul unde găsești soluții

Din ce în ce mai mult în ultima vreme, orientarea spre sisteme regenerabile de energie pare să fie o opțiune esențială. Și asta deoarece mai toate sistemele de încălzire, deși moderne, au minusul de a polua atmosfera. Fie mai mult sau mai puțin, acest lucru dăunează sănătății.

Ideea de a folosi energia solară care este practic inepuizabilă poate fi acea soluție pe termen lung. Iată de ce pe site-ul celor de la energyfix.ro se găsesc produse de calitate înaltă, de tipul panourilor solare.

Acești specialiști au ani de experiență în domeniu și sunt buni cunoscători a ceea ce înseamnă energie verde. Din ce în ce mai mulți clienți caută firme montaj panouri fotovoltaice care să instaleze aceste sisteme. Ele pot fi instalate atât la clienții rezidențiali cât și la cei particulari.

De notat că serviciile acestei firme sunt valabile pe întreg teritoriul României.

Avantaje importante ale instalării panourilor solare

Cu o consultație care este gratuită, un viitor client poate decide alegerea montării acestor panouri solare. Fie că este vorba despre clienți particulari sau de cei care dețin o afacere, sistemele de panouri solare sunt pentru toată lumea.

Echipa de la EnergyFix oferă o gamă largă și variată de servicii de instalare panouri solare. Aceste servicii includ într-o primă fază proiectarea și mai apoi montajul panourilor fotovoltaice. Faza următoare este întreținerea lor, dar și reparațiile care pot interveni.

Chiar dacă proiectele de instalare a panourilor solare pot fi mai ample, acest lucru nu este un impediment. Fiecare proiect, mai mare sau mai mic este analizat cu atenție și gestionat conform normelor în vigoare. Pentru fiecare client sunt oferite soluții personalizate, menite să satisfacă și exigențe mai ridicate.

Serviciile firmei sunt profesionale, incluzând consultația gratuită, dar și estimarea costurilor.

Soluții eficiente de top prin instalarea panourilor solare

Se știe deja cum funcționează energia solară și câte beneficii poate avea aceasta. Poluarea este redusă la minim iar în ce privește costul inițial, acesta va fi amortizat destul de repede. Diferența va fi desigur vizibilă la facturi.

Soluțiile fotovoltaice de top propuse de către echipa de la EnergyFix sunt mai mult decât binevenite în contextul majorării prețurilor. Folosind o tehnologie adecvată, energia solară poate fi folosită oriunde, chiar și în zone cu climat mai puțin însorit.

Prin adoptarea acestui sistem, se contribuie și la protejarea mediului înconjurător. Pentru mai multe detalii dar și vizualizarea acestor sisteme accesați pagina oficială Energyfix.ro.

Sursa foto: freepik.com

Contact: contact[@]energyfix.ro

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Apelul unui reputat profesor către Marcel Ciolacu: „Refuză orice asociere cu extremismul!”

Publicat

pe

Apelul unui reputat profesor către Marcel Ciolacu: „Refuză orice asociere cu extremismul!”

Un reputat cadru universitar, profesor dr.
habil. Radu Vâncu, a lansat un mesaj puternic către liderul PSD, Marcel Ciolacu, cerându-i să clarifice public poziția partidului față de legăturile cu
simpatizanții fascismului românesc.

Ștampilă de vot – Inquam Foto Octav Ganea

În cea mai recentă postare pe rețelele sociale, Vâncu
subliniază că orice formă de colaborare cu astfel de grupuri ar reprezenta o
„complicitate cu extremismul și ar adânci normalizarea fascismului în România.

„Nu mai este loc de ambiguități”, scrie prof.
dr. habil. Vâncu, referindu-se la recentele declarații ale lui Călin Georgescu, care a
lăudat public figuri controversate precum Ion Antonescu și Corneliu Zelea
Codreanu. „Din secunda în care Călin Georgescu a făcut aceste declarații,
trebuia să devină inacceptabil pentru orice social-democrat adevărat”
, adaugă
profesorul sibian.

„Dacă PSD continuă să lase ușa deschisă colaborării, va deveni direct responsabil” 

Vâncu avertizează că, în contextul actual, normalizarea ideologiilor fasciste nu mai este doar o problemă teoretică, ci o realitate pe cale de a deveni politică. „Aceste grupuri extremiste încearcă să aducă fascismul în viața publică. Nu este doar un discurs – este o strategie concretă, în care politicieni precum George Simion sau Diana Şoşoacă fac paralele între acțiunile lor și cele ale liderilor legionari, iar acest lucru trebuie stopat imediat”, explică profesorul.

În plus, Vâncu atrage atenția asupra riscurilor politice și sociale pe care le comportă o astfel de asociere: „Dacă PSD, sub conducerea lui Marcel Ciolacu, continuă să lase ușa deschisă colaborării cu acești extremiști, va deveni direct responsabil de atrocitățile pe care aceștia le vor comite”.

Profesorul face un apel puternic pentru refuzul oricărei colaborări cu partidele care „celebrează criminali și fac cult din faptele lor”.

„Într-o societate democratică, nu poți accepta, sub nicio formă, ca partidele care au legături cu fascismul să aibă vreo influență asupra viitorului țării. Nu sunt suveraniști, să le spunem noi pe nume, dacă politicienii și instituțiile statului nu le spun: sunt politicieni care fac cultul criminalilor extremiști de acum un secol. Și care își fac din ei modele de acțiune politică”, conchide Vâncu.

În opinia sa, PSD trebuie să aleagă între a rămâne un partid social-democrat autentic, angajat în valorile Uniunii Europene, sau a se compromite prin colaborări care riscă să erodeze încrederea partenerilor europeni. „Pentru România și pentru Europa, nu există o cale de mijloc. Refuzul total al extremismului este singura opțiune pentru un partid care vrea să se numească european”, subliniază profesorul Vâncu.

Într-un context în care România se află la o răscruce politică, apelul lui Radu Vâncu este un avertisment clar: orice legătură cu grupuri extremiste nu doar că ar pune în pericol imaginea PSD pe plan internațional, dar ar putea duce la erodarea valorilor fundamentale ale democrației.

Cine este Radu Vâncu

Profesorul dr. habil. Radu Vâncu este un cunoscut intelectual, cadru universitar și scriitor din România, cu o activitate remarcabilă în domeniul literaturii și al științelor umaniste.  Titlul „profesor dr. habil.” semnifică faptul că a obținut atât doctoratul, cât și titlul de „habilitat”, care îi permite să predea la nivel universitar și să conducă cercetări academice avansate. Acest titlu poate fi echivalent cu cel de „profesor universitar” în alte sisteme educaționale.

Radu Vâncu este profesor asociat la Facultatea de Litere și Arte a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, unde predă cursuri de literatură comparată, critică literară și teorie literară. Radu Vâncu este, de asemenea, un autor prolific, cu lucrări publicate în domeniul literaturii, al eseisticii și al gândirii critice. Susținător ferm al valorilor democrației, al educației și al culturii, este activ și pe planul dezbaterilor publice legate de problemele actuale ale societății românești.

În ultimii ani, a devenit din ce în ce mai vocal în privința pericolelor extremismului și fascismului în România, avertizând asupra riscurilor normalizării acestora în contextul politic actual. Radu Vâncu este cunoscut și pentru opiniile sale critice la adresa unor mișcări politice din România, precum și pentru pozițiile sale ferme împotriva extremismului de orice fel. El consideră că orice formă de colaborare cu grupuri care susțin ideologii fasciste este incompatibilă cu valorile europene și sociale-democrate.

Pe lângă activitatea sa academică, Vâncu este un autor activ pe rețelele sociale, unde își exprimă opiniile despre problemele politice și sociale din România, susținând principiile unei societăți democratice și pluraliste.

Într-o postare anterioară, de luni, 2 decembrie, profesorul Radu Vâncu a atras atenția asupra unui mesaj publicat de rectorul Universității Lucian Blaga din Sibiu, istoricul Sorin Radu, cu ocazia Zilei Naționale a României. Intitulat „Ce spunem când spunem că istoria se repetă. Lecția Marii Uniri”, mesajul sublinia un paralelism între eșecul interbelic al României în fața legionarismului și revenirea acestuia în prezent.

Profesorul Vâncu a extras o secțiune din acest text, referindu-se la transmiterea unui live de către Diana Șoșoacă, președinta partidului extremist SOS, din Tâncăbești, de la mormântul lui Zelea Codreanu, unde a avut loc o comemorare a acestuia. „În trecut, afirmarea că fascismul românesc a revenit părea o figură de stil, dar acum, acest lucru este o realitate. Fascismul românesc nu mai este doar o metaforă, el a redevenit o prezență literală. Este înfiorător să lăsăm istoria să se repete în acest mod, în toate sensurile sale criminale”, a adăugat profesorul Vancu, în contextul repostării mesajului rectorului.

Comentarii Facebook

Citeste in continuare

Actualitate

Un nou supermarket, 100% românesc, se deschide în București

Publicat

pe

Un nou supermarket, 100% românesc, se deschide în București

Un nou supermarket de tip cash&carry se va deschide pe 12 decembrie în București, acesta fiind cel de-al 11-lea magazin deschis în ultimii ani la nivel național.

Un nou supermarket de tip cash&carry se deschide în București. Foto arhivă

Senic.ro este un supermarket de tip cash&carry unde pot fi cumpărate produse alimentare și nealimetare la prețuri mici, cu reduceri suplimentare la cumpărăturile en-gross.

În supermarket se pot face cumpărături atât pentru aprovizionarea pentru acasă, cât și pentru restaurante sau mici magazine, așa cum operează în prezent Metro sau Selgros.

Senic este o firmă 100% românească înființată în anul 1994 de Iuliana și Severică Cîmpeanu având că principal obiect de activitate importul, producția și distribuția la nivel national de produse alimentare și nealimentare, cu sediul central la Craiova.

Firma deține și fabrica Senic Quality din Drobeta, care produce dulciuri și produse sărate. Produsele proprii sunt comercializate atât în magazinele Senic Gross&Market cât și în magazine mici și medii, fiind furmizori de bază pentru multe dintre ele.

Cel de-al 11-lea magazin Senic din țară și primul din Capitală, care se află pe Strada Fizicienilor, nr 15, sector 3, București.

În prezent, rețeaua numără magazine situate în Sibiu, Caracal, Focșani, Mediaș, Slatina, Brașov, Pitești, Deva și Drobeta-Turnu Severin.

În 2023, Senic Com, al cărei obiect principal de activitate este intermedieri în comerțul cu produse alimentare, băuturi și tutun, a avut afaceri de 356,5 milioane de lei și un profit de 20,3 milioane de lei, la 363 de angajați.

Potrivit Termene.ro, Senic Prod a înregistrat, anul trecut, o cifră de afaceri de 12,2 milioane de lei, în scădere cu 5,92%, în anul anterior.

De asemenea, Senic Brand Store, cu obiect de activitate principal intermedieri în comerțul cu produse alimentare, băuturi și tutun, a avut, în 2023, o cifră de afaceri de 5 milioane de lei și un profit net de 543.000 la un singur angajat.

Comentarii Facebook

Citeste in continuare

Stiri calde

Cum să faci economii majore la facturi, cu panourile fotovoltaice de pe Energyfix.ro Cum să faci economii majore la facturi, cu panourile fotovoltaice de pe Energyfix.ro
Actualitateacum o oră

Cum să faci economii majore la facturi, cu panourile fotovoltaice de pe Energyfix.ro

Se caută în continuare resurse de energie care să nu dăuneze mediului înconjurător. În special când vine vorba despre încălzire,...

Apelul unui reputat profesor către Marcel Ciolacu: „Refuză orice asociere cu extremismul!” Apelul unui reputat profesor către Marcel Ciolacu: „Refuză orice asociere cu extremismul!”
Actualitateacum 3 ore

Apelul unui reputat profesor către Marcel Ciolacu: „Refuză orice asociere cu extremismul!”

Un reputat cadru universitar, profesor dr. habil. Radu Vâncu, a lansat un mesaj puternic către liderul PSD, Marcel Ciolacu, cerându-i să...

Un nou supermarket, 100% românesc, se deschide în București Un nou supermarket, 100% românesc, se deschide în București
Actualitateacum 8 ore

Un nou supermarket, 100% românesc, se deschide în București

Un nou supermarket de tip cash&carry se va deschide pe 12 decembrie în București, acesta fiind cel de-al 11-lea magazin...

Eșecul USR îngroapă șansele Elenei Lasconi în cursa pentru Cotroceni. Specialist: „Un singur lucru i-a mai rămas de făcut” Eșecul USR îngroapă șansele Elenei Lasconi în cursa pentru Cotroceni. Specialist: „Un singur lucru i-a mai rămas de făcut”
Actualitateacum 13 ore

Eșecul USR îngroapă șansele Elenei Lasconi în cursa pentru Cotroceni. Specialist: „Un singur lucru i-a mai rămas de făcut”

Elena Lasconi a intrat în al doilea tur al alegerilor prezidențiale obținând aproape 20% dintre voturile alegătorilor. Însă, o săptămână...

Helmuth Duckadam, eroul modest, care ne-a arătat că imposibilul poate deveni realitate Helmuth Duckadam, eroul modest, care ne-a arătat că imposibilul poate deveni realitate
Actualitateacum 17 ore

Helmuth Duckadam, eroul modest, care ne-a arătat că imposibilul poate deveni realitate

Astăzi, România își pierde unul dintre eroii săi adevărați. Pentru noi cei de atunci, dragi prieteni, Helmuth Duckadam nu a...

Viață de coșmar pentru o educatoare din Suceava, bătută zilnic cu lopata de soț Viață de coșmar pentru o educatoare din Suceava, bătută zilnic cu lopata de soț
Actualitateacum 22 de ore

Viață de coșmar pentru o educatoare din Suceava, bătută zilnic cu lopata de soț

Bărbatul are 46 de ani și este cercetat sub control judiciar pentru bătăi repetate asupra soției lui, care nu l-a...

Elton John dezvăluie că și-a pierdut vederea. Confesiuni tulburătoare: „Nu știu cât timp mi-a mai rămas” Elton John dezvăluie că și-a pierdut vederea. Confesiuni tulburătoare: „Nu știu cât timp mi-a mai rămas”
Actualitateacum o zi

Elton John dezvăluie că și-a pierdut vederea. Confesiuni tulburătoare: „Nu știu cât timp mi-a mai rămas”

Sir Elton John a dezvăluit fanilor că nu a putut vedea scena în timpul evenimentului desfășurat duminică seara, 1 decembrie...

Publicitate

Parteneri

Citește și:

Top Stiri Nationalul.ro

Copyright © 2024 - ZIARUL NATIONALUL Toate drepturile rezervate. Răspunderea juridică, civilă și penală, pentru conținutul materialelor publicate pe site-ul nationalul.ro este purtată exclusiv de către autorul acestora. CONTACT: contact@nationalul.ro