Fosti si actuali sefi de la Tel Drum, audiati la DNA

0
1121

Directorul Tel Drum, Petre Pitis, un apropiat al lui Liviu Dragnea, si Mircea Visan, director adjunct, s-au prezentat vineri dimineata la DNA pentru audieri. Firma are numeroase contracte cu statul si se afla in vizorul procurorilor anticoruptie.

La audieri a ajuns si Florea Neda, un fost director al Tel Drum. La intrare, Petre Pitis a declarat ca nu stie de ce a fost chemat si ca nu are cunostinta de vreo neregula, informeaza Realitatea TV.

Pitis si Visan au iesit dupa mai bine de o ora din sediul DNA, fara sa faca declaratii. Un avocat al companiei Tel Drum le-a spus jurnalistilor ca procurorii vizeaza fapte petrecute in 2015, cand compania a beneficiat de o finantare de 12 milioane de lei din fonduri europene pentru achizitionarea unui utilaj, informeaza Digi24.

Procurorii sustin ca au dovezi ca banii nu ar fi fost folositi corespunzator, utilajul fiind achizitionat cu doar 8 milioane de lei, insa avocatul precizeaza ca restul banilor au fost folositi in scop complementar, pentru ca utilajul cumparat nu era suficient.

Acelasi avocat a mai precizat ca toti cei audiati au calitatea de suspecti in acest dosar, in total fiind vizate 4-5 persoane cu functii importante, informeaza Digi24.

Urmeaza ca DNA sa remita presei un comunicat in care sa ofere detalii legate de acest nou dosar.
Conform relatarilor din mass-media, Tel Drum a avut de-a lungul timpului numeroase contracte cu statul si ar fi controlata de liderul PSD Liviu Dragnea, insa acesta a negat in permanenta.
In urma cu o luna, doi apropiati ai lui Liviu Dragnea, mentionati in anchetele RISE Project despre Tel Drum, au fost inculpati de DNA pentru evaziune fiscala.
Pe de alta parte, zeci de persoane au fost audiate de DIICOT intr-un dosar de evaziune in care e vizata ferma de porci din localitatea teleormaneana Salcia, la care cel putin pana de curand, actionar majoritar a fost fiul lui Dragnea.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here