”Ambasadorul bunăvoinţei” este protejat de structuri şi servicii deoarece continuă pogromul împotriva domnului Nicolae Moldoveanu şi a mamei domniei sale

0
2646
captura-2

Acum mai bine de opt luni, colegii de la Criteriul Naţional vă aduceau la cunoştinţă un caz uluitor.  Un caz plin de abuzuri, de care se leagă o poveste tristă, plină de nedreptăţi şi de întorsături.

Solidari cu acest caz, vom publica din nou acest caz incredibil, cu mulţumirile de rigoare.

DACĂ IN VREMURILE DE TRISTĂ AMINTIRE EVREII ERAU EXTERMINAŢI PE MUZICA LUI  RICHARD WAGNER, O FAMILIE DE EVREI ÎN CARE EXISTĂ ŞI O VICTIMĂ A HOLOCAUSTULUI DIN ROMÂNIA ESTE EVACUATĂ DE CĂTRE VIOLONISTUL ALEXANDRU TOMESCU…

Doamna Iancu Jeny este victima Holocaustului, membra AERVH (Asociaţia Evreilor din România Victime ale Holocasutului) nu este la prima întâmplare dramatică de acest gen. Statul român trimite această familie în stradă la fel ca în anii 1940 pentru simplul fapt că sunt evrei.

CARNET

ISTORIC

Apartamentul –OBIECTUL ACESTUI ABUZ- este parte a unei frumoase vile situată vis-a-vis de Parcul Cișmigiu, parte din vila fiind proprietatea doamnei Jenny Iancu si a fiului ei de 2 camere la etaj, iar cealaltă jumătate a aparținut până în anul 2011 unei familii care a obţinut-o în urma unei revendicări.

grigore-cobalcescu-nr-13Strada profesor Grigore Cobălcescu nr 13 sector 1 Bucureşti

Ulterior, această parte de vila a fost cumpărată in anul 2011 de către nimeni altul decât numitul Alexandru Tomescu cu suma de 100.000 Euro. Conform altor documente, acelaşi domn cumpără cu încă 50.000 și dreptul de a solicita despăgubiri de la stat respectiv A.N.R.P. (Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, fără să aibe cunoştinţă acesta care parte de vilă a achiziţionat-o, practic fără să o vadă.

 

Imediat dupa aceasta achiziţie Alexandru Tomescu şi-a prezentat oferta de a cumpăra apartamentului doamnei, propunere care a fost refuzată.

 

La scurt timp dupa primirea acestei oferte, acoperisul apartamentului a luat foc cauza unui incendiu care a fost provocat fiind stabilit de catre I.S.U., ca fiind incendiere intenţionată.

În paralel Alexandru Tomescu cu care aceşti oameni nu aveau nicio legătură a intentat două procese de evacuare forţată,cu toate ca Alexandru Tomescu nu avea niciun drept asupra acestui apartament. Aceste două procese au fost pierdute de Alexandru Tomescu prin hotărâri definitive si irevocabile.

Imobilul in care se afla apartamentul este în zona protejată 43.De asemenea, apartamentul a fost evaluat de o bancă comercială la valoarea de 178.000 euro.

De asemenea acţiunea de înlăturare a acoperişului de către violonistul Alexandru Tomescu a fost realizată în luna ianuarie a anului 2013, ca urmare apartamentul a suferit pagube însemnate. Se deduce astfel că doamna Jenny Iancu a fost nevoită şi forţată de aceste împrejurări să locuiască într-o casă, care ca urmare a actelor comise de violonistul Alexandru Tomescu a devenit insalubră.

 

ABUZUL TRECUT CU VEDEREA

 

Cu această ocazie, s-a probat evident o  încălcare flagrantă a drepturilor omului cât şi a legilor care guvernează această ţară, deoarece violonistul a acţionat premeditat având “terenul pregătit” şi totdată siguranţa că în final va face ce îşi doreşte

Demn de  retinut e că Tomescu Alexandru nu a făcut niciun demers pentru a obţine despăgubirile de la A.N.R.P. (Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor) aşa cum avea dreptul prin contract. În schimb, a decis sa obţină aceste despăgubiri de la familia Moldoveanu..

 

Astfel va începe în mod direct suita de abuzuri. Printr- o suită de interpuşi va demara o vastă operaţiune de intimidare şi de teroare din care nu au lipsit activitităţi precum : oprirea utilităţilor prin manopere ilegale în complicitate cu Apa Nova s.a, GDF Suez, lucrări de construcţii ilegale fără niciun fel de autorizaţie prin care au distrus în mod intenţionat acoperişul casei în plină iarnă, cât şi plângeri la secţia de politie soluţionate cu N.U.P. ( Neînceperea Urmării Penale) în favoarea părţii vătămate.

De asemenea, numeroase notificări prin executori si actiuni in instanţă s-au materializat cu o pleiadă de şase procese pe care le-a pierdut .Demn de menţionat este amănuntul deloc de neglijat că Alexandru Tomescu este reprezentat de casa de avocatura a domnului Valeriu Stoica fostul ministru de justiţie. De asemenea, exagerat şi nefiresc, la fiecare proces această casă de avocatură a solicitat instanţei cheltuieli de judecată exorbitante de ordinul zecilor de milioane de roni.

 t 

 violonistul Alexandru Tomescu

 

DESFĂŞURAREA ULTERIOARĂ A EVENIMENTELOR

După cu v-aţi dat seama stimaţi cititori,unul dintre personajele care promovează fără vreo bază legală abuzurile comise împotriva acestei familii este renumitul violonist Alexandru Tomescu.

Domnia sa e susţinut de avocatul său -fostul ministru al justititiei Valeriu Stoica– care promovează, în cascadă, unul după celelalat sau în paralel zeci de procese. Toate acestea au ca scop preluarea cu forta, cu ajutorul justititei miza- apartamentul în care locuieşte doamna Jenny Iancu, supravietuitoare a Holocasutului mama domnului Nicolae Moldoveanu. In anul 2011 Alexandru Tomescu a achizitionat iÎn mod legal parterul casei în care se afla la primul etaj apartamentul doamnei.

În paralel cu titlu de hartuire  pentru a-i forţa să părăsească apartamentul, violonistul Alexandru Tomescu neavand acordul cestora şi fără să deţină vreo autorizaţie de construcţie va lîsa lucrurile în paragină.Totuşi, cum-necum, după ce a avut o hotărâre “cu dedicaţie “din partea Judecătoriei Sectorului 1 , violonistul Alexandru Tomescu pur şi simplu a ridicat acoperişul distrus de incendiu şi, în mod sfidător nu l-a înlocuit cu altul.

Ca urmare, pe bună dreptate partea vătămată a depus plângeri la Poliţie, la Ministerul Dezvoltării– I.S.C., la Parchet şi a încercat să se apere în instanţă.

Sarabanda de abuzuri şi de fapte litigioase nu se opreşte deloc aici.După ce a constatat că nu avut intenţia de a părăsi apartamentul, violonistul Alexandru Tomescu susţinut şi ajutat a continuat abuzurile sale şi actele de hărţuire reuşind să întrerupă furnizarea utilităţilor precum apa şi gazul către apartamentul mult râvnit.

În aceeaşi perioadă angajaţii violonistului Alexandru Tomescu care lucrau la înlăturarea acoperişului apartamentului  au fost prinşi în flagrant de către politişti de la sectia 3 din Bucureşti în timpul în care se conectau la contorul de energie electric a părţii vătămate. Politistii respctivi au fost chemaţi la faţa locului de către doamna Jenny Iancu ,iar reacţia lor a fost uluitoare deoarece nu au luat nicio măsură împotriva hoţilor de energie electrică “  deoarece ei “nu sunt electricieni”. Ca urmare, partea vătămată  a depus o plângere pe acest subiect la Sectia 3 politie.

 

URA RASIALĂ ŞI ANTISEMITISMUL

Referindu-ne la atitudinea răuvoitoare a politiştilor de la Secţia 3 , TREBUIE RELIEFAT FAPTUL CĂ există o ură ancestrală, o ură rasială -aspect care din punctul de vedere al părţii vătămate – este deosebi de grav,repugnator şi revoltător.

Reamintesc cititorilor acestui ziar independent de opinie şi atitudine faptul că domnul Nicolae Moldoveanu cât şi doamna Jenny Iancu sunt de origine evrei, însă cetăţeni cu drepturi depline ai statului român.

Despre ura rasială şi antisemitism se pot spune multe lucruri şi se pot proba şi în acest cy. De exemplu,atunci când acoperisul apartamentului a fost incendiat, in timp pompierii stingeau incendiul unul dintre vecinii care asistau pe stradă la desfăurarea acţiunii în prezenţa domnului Nicolae Moldoveanu şi a doi poliţişti aflaţi la fata locului au afirmat cu voce tare şi fără niciun fel de jenă sau reţinere “jidanii ăştia o să ocupe toată strada. Foarte bine au facut că le-au dat foc”…

Pe loc , domnul Nicolae a reactionat solicitând poliţiltilor să ia atitudine împotriva acelui care a făcut acea afirmaţie. Reacţia poliţiştilor a fost una perplex deoarece au susţinut că ei nu au auzit nimic Bulversat,după acest schimb de replici cauzat de afirmaţia vecinului, domnul Nicolae a dorit să afle identitatea poliţiştilor solitcitându-i să se legitimeze. Acestia au refuzat categoric acest lucru şi, plini de aroganţă i-au spus că ei se legitimează numai în faţa şefului lor.

Acest incident antisemit a făcut obiectul unei plângeri la C.N.C.D. institutie care numai după repetate şi insistente apeluri l-au invitat pe domnul Moldoveanu şi pe mama sa,după multe luni la o audiere.

De asemenea, alte două aspecte sunt de retinut din această audiere.Doamnei Jeny Iancu- supravieţuitoare a Holocasutului nu i s-a permis să-şi prezinte opinia. Iar,domnului Moldoveanu Nicolae i s-a spus de către membra Colegiului Director a C.N.C.D. doamna Dr. Luminiţa Gheorghiu că aceste comentarii sunt “…comentarii ale societăţii civile care are dreptul sa îşi expună punctul de vedere” referindu-se la aceste comentarii ca la nişte “simple comentarii”,  …“si ca astfel de comentarii nu sunt de competenţa CNCD”.

Ca atare in urma acelei audieri C.N.C.D. a emis o hotărâre prin care a respins plângerea iniţială..Totuşi împotriva acestei hotărâri în prezent pe rolul instanţei se află o contestaţie.Aici este locul de a menţiona că plângerile formulate de partea vătămată ca urmare a incendierii cu intenţie şi depuse la Secţia 3 Poliţie în anul 2013 au rămas nesoluţionate până în prezent.

Un alt caz de abuz s-a petrecut pe data de 10 Octombrie 2016, atunci când domnul Nicolae Moldoveanu a însotit-o pe mama dânsului- doamna Jenny Iancu- la Monumentul Holocaustului din Bucureşti, pentru a participa la comemorarea victimelor Holocaustului. Accesul în zona era restricţionat de jandarmi care nu le-au permis trecerea chiar şi după ce doamna Iancu le-a prezentat legitimaţia sa de victimă a Holocaustului. Explicaţia incredibilă şi superficială a fost că “ nu sunteţi trecuţi pe listă”.

Vă lăsăm pe dumneavoastră să judecaţi gravitatea acestui comportament.

8-documente-atasate-la-memoriul-catre-CNCD (1)

EPOPEEA TRISTĂ , NESOLUŢIONATĂ

Violonistul  Alexandru Tomescu a continuat comiterea actelor sale de hărţuire asupra celor doi oameni care le-au generat pagube transpuse prim cheltuieli excesive şi neplanificate. Ca atare,  domnul Nicolae a fost obligat să ia împrumuturi bancare pentru a sustine acţiuniloe de apărare împotriva actelor abuzive şi de hărţuire comise de violonistul Alexandru Tomescu.

Ca urmare la un moment dat a ajuns în situatia în care a întâmpinat greutăţi în rambursarea împrumutului către bancă. Ca atare banca a întreprins impotriva domnului Moldoveanu în mod formal fără a iniţia o acţiune de excutare silitaă ci doar a efectuat o înscriere în cartea funciară.

Domnul Nicolae Moldoveanu

nicolae-moldoveanu

Violonistul  Alexandru Tomescu, în calitatea sa de persoană fizică care a luat notă de noua situaţie s-a adresat Băncii Transilvania . În mod cu totul nelegal Şi abuziv a reuşit să cumpere în contradicţie cu legislaţia în vigoare şi cu complicitatea Băncii Transilvania creanţa aceasta.

Astfel acuzarea băncii Transilvania de complicitate şi de participare la o ilegalitate comisă de violonistul  Alexandru Tomescu  este fondată ,din cauza faptului că banca a trimis comunicări şi notificări la o altă adresă decât cea comunicată băncii de către domnul Nicolae Moldoveanu , ca fiind adresa de corespondenţă. Ca atare,atât doamna Iancu cât şi fiul ei domnul Moldoveanu  nu au primit niciodată vreo notificare din partea băncii sau din partea violonistului Alexandru Tomescu despre această cesiune de creanţă.

De asemenea,violonistul Alexandru Tomescu a solicitat Judecătoriei Sectorului 3 Bucureşti  prin B.E.J.Şomâildoc Paula Daniela încuvinţarea executării silite a apartamentuluidoamnei Jenny Iancu.Dar, Judecătoria Sectorului 3 Bucuresti  a respins cererea violonistului  Alexandru Tomescu.

Ca urmare violonistul  Alexandru Tomescu a repetat solicitarea sa şi la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti  tot prin B.E.J. Şomaildoc Paula Daniela. La fel,Judecătoria  Sectorului 1 Bucuresti  a respins cererea violonistului  Alexandru Tomescu.

Dupa o aşteptare de 4 luni violonistul  Alexandru Tomescu s-a adresat din nou Judecătoriei Sectorului 1 Bucuresti  prin B.E.J. Somaildoc Paula Daniela de data aceasta nedepunând la dosar contractul de cesiune a creanţei. În mod flagrant şi surprinzător, în lipsa contractul de cesiune de creanţă care trebuie să dovedească existenţa unei creanţe în patrimoniul violonistului Alexandru Tomescu, Judecătoria  Sectorului 1 Bucuresti a schimbat decizia iniţială prin care a respins acţiunea violonistului Alexandru Tomescu şi de data aceasta a încuviinţat executarea silită.La toate acestea a adăugat şi o altă prevdere nelegală prin care a permis violonistului Alexandru Tomescu să perceapă în continuare ca persoană fizică aceeaţi dobândă de 38% stabilită de Banca Transilvania, totul în lipsa de la dosar a contractului de cesiune de creanţă.

Violonistul Alexandru Tomescu a avut grijă ca părţile vătămate să nu fie informate asupra demersurilor sale sau/şi asupra hotărârilor judecătoreşti obţinute.După ce a obţinut ultima hotărâre jude judecătoarescă  de la Judecătoria  Sectorului 1 Bucureşti, violonistul  Alexandru Tomescu a organizat o licitaţie de vânzare a apartamentului executat respectiv apartamentul în care locuia doamna Jenny Iancu, supravieţuitoare a Holocaustului.

În acest stadiu violonistul  Alexandru Tomescu s-a adresat doamnei Iancu solicitând ca aceasta să îi comunice dacă doreşte sau nu să îşi vânda uzufructul viager care emana din faptul că domnia sa locuieşte în apartamentul care se află în proprietatea fiului său. Doamna a fost surprinsă şi pe deplin răscolită de aceasta situaţie şi i-a comunicat violonistului  Alexandru Tomescu refuzul său.

În urma acestei licitaţii la care singurul participant a fost violonistul Alexandru Tomescu apartamentul a fost vândut acestuia de catre violonistul Alexandru Tomescu  pentru suma de 43.000 de dolari americani ,el plătind în fapt pentru acest apartament doar suma de 7500 euro (lăsând la o parte artificiile nelegale şi abuzive comise de violinist ) .Vă reamintesc că valoarea apartamentului a fost stabilită de către Banca Transilvania la valoarea de 178.000 euro

În prezent licitaţia mai sus descrisă cât şi celelalte abuzuri fac obiectul unor procese aflate pe rolul instanţelor cât şi a unor plângeri depuse la instituţiile de stat abilitate.

În această situaţie, doamna Jenny Iancu ca supravieţuitoare a Holocaustului, ca membră a Comunităţii Evreilor Bucureşti C.E.B. , având calitatea de  cetăţean român împreună cu fiul său domnul Nicolae Moldoveanu s-au confesat şi s-au adresat după cinci ani în care au fost sâşi sunt încă victime ale unor acte de vădită hărţuire cu speranţa ca acest demers sa nu fie ignorat la fel ca demersurile precedente şi totodată opinia public să cunoască adevărul în acest caz.

CINE ESTE ALEXANDRU TOMESCU?

Alexandru Tomescu a devenit cunoscut opiniei publice după ce a câştigat dreptul de a cânta la vioara Stradivarius Elder-Voicu, în urma concursului organizat de Ministerul Culturii şi Filarmonica „George Enescu” din Bucureşti. Concursul a fost contestat în zadar de către Mădălin Voicu, care a reclamat modificarea limitei de vârstă de la 35 la 45 de ani, pentru violoniştii care s-ar fi înscris în concursul pentru luarea în folosinţă a instrumentului pe o perioadă de cinci ani. Nici violonistul, “ambasador al bunăvoinţei”, titlu acordat în 2012 de Coreea de Sud, pentru cel mai bun român în rol de “Goodwill Ambassador”, mai mult pentru fluenţa cu care vorbeşte limba coreeană nu a binevoit să dea explicaţii. În același an, el a fost desemnat ambasador al Fundației “Home and Hopes for Children”, care militează pentru o familie și o casă pentru fiecare copil.

ÎN LOC DE …EPILOG
Relatarea domnului Nicolae Moldoveanu : ”În data de 22.04.2014 în jurul orelor 12:00 m-am deplasat împreună cu mama mea Iancu Jeny la sinagoga din Bucureşti. Aici mi-a fost refuzat accesul pentru prima dată în viaţa mea. Fac menţiunea că vin la această sinagogă de când aveam 14 ani cu ocazia evenimentelor şi sărbătorilor importante şi nu mi -a fost niciodată refuzat accesul. Nu numai că mi-a fost refuzat accesul, dar a fost chemat SRI cu o dubă şi am fost evacuat de aceştia pe motiv că am un rucsac suspect, nu am legitimaţie de membru al comunităţii evreilor, nu am dovada de plată a contribuţiei şi nu în ultimul rând pentru că slujba începuse şi nu pot deranja acel serviciu religios.

Nu ştiu ca SRI să aibă atribuţii în acest sens. Ulterior am aflat că mama mea este singura victimă a Holocaustului din România care a şi fost exclusă din Comunitatea Evreilor şi cu toate că a solicitat domnului preşedinte Aurel Vainer şi domnului Silviu Vexler să îi comunice care este motivul pentru care a fost exclusă, aceştia în mod abuziv nu i-au răspuns niciodată! ”

 

Pe final vă oferim un amplu interviu în care veţi înţelege ce înseamnă „protecţia” de la SRI, implicarea finului domnului Liviu Dragnea şi cum anume o bancă din România execută silit, în lipsa oricărui titlu, cu scopul final de a se obţine această casă în care locuieşte o victimă a Holocaustului din România

Sursa foto   Arhiva personală a domnului  Nicolae Moldoveanu
Redacția ziarului Naționalul mulțumește domnului Nicolae Moldoveanu Identity Design
23 Grigore Cobalcescu st
010192 Bucharest, Romania
Phone: +40.31.428.4178
Fax: +40.31.428.4178
Mobile: +40.730.344.794
e-mail: nicolae.moldoveanu@identitydesign.ro
Website: www.identitydesign.ro
Website: www.identitydesign.ro/art
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here