Inca un copil a fost omorât de câinii agresivi din Romania

0
1080

Poliţiştii din Maramureş au deschis un dosar penal pe numele unui bărbat al cărui câine a omorât un copil de 4 ani şi jumătate, muşcându-l de gât. Copilul era în grija bunicilor, întrucât mama acestuia este plecată la muncă în străinătate, iar tatăl nu se afla acasă în momentul incidentului.

Maramureş: Dosar penal după ce un copil a fost omorât de câinele unchiului său

Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Florina Meteş, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că bărbatul şi-a adus câinele în ţară fără să anunţe Poliţia şi asociaţia chinologică.

”Luni după-amiază, poliţiştii din Sighetu Marmaţiei au fost sesizaţi cu privire la faptul că un copil de 4 ani şi jumătate a fost muşcat de un câine din rasa pitbull. Copilul se afla în curte şi a fost atacat de câine şi muşcat în zona gâtului şi a decedat, cadavrul fiind transportat la IML în vederea necropsiei. Câinele a fost adus în ţară de unchiul copilului în luna iulie şi nu era declarat la asociaţia chinologică şi nici la Poliţie. În cauză s-a deschis dosar penal pe numele unchiului copilului pentru ucidere din culpă, neluarea de către proprietarul câinelui a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unor persoane şi introducerea în ţară a raselor de câini de luptă şi atac”, a spus Meteş.

Potrivit acesteia, copilul era în grija bunicilor, întrucât mama acestuia era plecată la muncă în străinătate, iar tatăl nu se afla acasă în momentul incidentului.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here