Actualitate
Serviciul de pază al demnitarilor americani și-a atins limitele bugetare!
Acest lucru a avut efectul generat parțial din cauza costurilor necesare, dar destul de mari, numai pentru a proteja familia numeroasă a președintelui Trump. Secret Service asigură protecția a 42 de persoane din anturajul președintelui american, inclusiv în timpul vacanțelor și a călătoriilor externe de afaceri.
Serviciul Secret din SUA se străduiește să plătească sute de agenți, în mare parte datorită dimensiunii familiei președintelui Trump și măsurilor necesare pentru a-și asigura numărul mare de locuințe. Potrivit USA Today, secretarul serviciului secret Randolph „Tex” Alles a declarat că peste 1.000 de agenți au afectat din punct de vedere pecuniar deja mandatele federale pentru mandatele de salariu și indemnizațiile de ore suplimentare, care trebuiau să dureze întregul an.
O mare parte a acestei poveri financiare îi pot fi atribuite călătoriile frecvente ale președintelui la reședințele sale din Florida, New Jersey și Virginia, precum și călătoriile copiilor lui în întreaga țară și în străinătate pentru afaceri și vacanțe. „Președintele are o familie mare și responsabilitatea noastră este cerută de lege”, a spus Alles. „Nu pot schimba asta. Nu am nici o flexibilitate.”
Cu toate acestea, Serviciul Secret, la cererea unei publicații americane (n.redacției- Axios) a redactat o declarație, luni după-amiaza în care a demonstrat ca deși numărul de persoane din administrația Trump care are nevoie de protecție este fără precedent – 42 în Trump (18 fiind membri ai familiei), comparativ cu doar 31 de sub Obama-exista anumite deficiente, repercutate de ani de zile. „Agenția noastră a cunoscut o situație similară în anul calendaristic 2016 … problema nu este una care poate fi atribuită doar cerințelor de protecție ale administrației actuale, ci a fost o problemă continuă de aproape un deceniu, datorită unei creșteri globale,in ritm operațional. „
Pentru a ușura situația, Alles a început să se întâlnească cu parlamentarii americani pentru a discuta despre salariile agenților de creștere și pentru orele suplimentare de la 160.000 dolari pe an la 187.000 de dolari, o propunere pe care a cerut-o să o rezerve până la sfârșitul primului mandat al lui Donald Trump. Dar chiar și cu fondurile suplimentare, agenția a spus că mulți angajați nu ar fi niciodată recompensați pe deplin pentru orele suplimentare pe care le-au înregistrat deja.
Răspunsul din partea Casei Albe nu s-a lasat deloc asteptat. Institutia prezidentiala, într-o declarație redactata in urma cu cateva minute a spus clar faptul ca „se angajează să asigure serviciului secret și tuturor clor care protejează țara noastră ca vor avea toate resursele de care au nevoie. Vom continua să colaborăm cu Congresul în această problemă importantă, dimpreuna cu acțiunile lor. „
Pe final, pentru justete va redau declarația completă, făcută de către Secretarul Serviciului Secret al SUA Randolph „Tex” Alles, care fost trimisă la publicatia Axios prin e-mail:
„Sunt extrem de mândru de munca grea efectuată de bărbații și femeile din Serviciul Secret. Devotamentul lor față de datorie este de neegalat în aplicarea legii federale. Serviciul Secret american are fondurile necesare pentru a îndeplini toate cerințele actuale de misiune pentru restul anului fiscal și pentru a compensa salariații pentru orele suplimentare în cadrul limitelor legale de salarizare. Serviciul Secret estimează că aproximativ 1.100 de angajați vor lucra ore suplimentare peste limitele de plată statutară în anul calendaristic 2017. Agenția noastră a înregistrat o situație similară în anul calendaristic 2016, care a dus la o legislație care permitea angajaților Serviciului Secret să depășească plafonul statutar. Pentru a remedia această problemă continuă și gravă, agenția a lucrat îndeaproape cu Departamentul pentru Securitate Internă, Administrație și Congres în ultimele câteva luni pentru a găsi o soluție legislativă. Pe măsură ce lucrăm pentru a ne asigura că angajații sunt despăgubiți pentru orele în care lucrează, Serviciul Secret își continuă angajarea riguroasă a agenților speciali, a ofițerilor Uniformed Division și a personalului de asistență critică pentru a îndeplini cerințele viitoare ale misiunii. Legea, titlul 18 din Codul US 3056 detaliază cerințele de protecție a președintelui, vicepreședintelui și a membrilor apropiați ai familiei. Această problemă nu este una care poate fi atribuită doar cerințelor actuale de protecție ale administrației, ci a fost o chestiune continuă de aproape un deceniu, datorită unei creșteri globale a ritmului operațional „.
Sursa foto : Jacquelyn Martin / AP
Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național
Actualitate
Setea nu îți spune întotdeauna când ești deshidratat. Adevărul care schimbă rutina de hidratare. Șase semne
Setea nu este întotdeauna un indicator fiabil al deshidratării, deoarece poate apărea deja atunci când corpul începe să piardă fluide. Deși recomandările generale sugerează consumul a opt pahare de apă pe zi, necesarul de hidratare variază în funcție de fiecare persoană.
Setea nu este întotdeauna corelată cu nivelul de hidratare Arhiva Adevărul
Apa este crucială pentru sănătatea corpului, iar pierderile de fluide prin transpirație, urinare și chiar respirație trebuie compensate pentru a menține echilibrul optim al organismului.
Deshidratarea poate provoca simptome la care nu te-ai fi gândit, precum amețeli și oboseală, iar în cazuri cronice poate provoca probleme mult mai grave.
Cercetările recente sugerează că setea nu este întotdeauna corelată cu nivelul de hidratare, iar factori precum accesul la apă și exercițiile fizice pot influența senzația de sete. De asemenea, femeile tind să resimtă setea mai intens decât bărbații și să răspundă mai rapid la aceasta.
Semnele clare care indică faptul că ai nevoie de apă oferă o imagine completă a hidratării decât simpla senzație de sete, iar un consum adecvat de apă este esențial pentru bunăstarea generală. Află în continuare care sunt simptomele deshidratării și de ce este important să te hidratezi corespunzător.
Mecanismul care controlează setea
Fără apă am putea supraviețui doar câteva zile. Pentru a face față procesului continuu de
pierdere a apei, organismul a dezvoltat un mecanism eficient de reglare a ei. Ca la toate celelalte viețuitoare, supraviețuirea noastră depinde de un
instinct biologic puternic care ne semnalează să căutăm apă și să o consumăm
pentru a menține echilibrul fluidelor.
Această senzație este setea – o uscăciune în
gură care ne spune că este momentul să bem. Mecanismul care controlează această
senzație esențială se află în „centrul de comandă” al creierului,
hipotalamusul. Acesta primește informații din diverse părți ale corpului și, la
rândul său, eliberează hormoni care transmit semnalul de sete.
Ce este deshidratarea. La ce ajută
Menținerea unui nivel optim de hidratare
(având suficientă apă în corp) este esențială pentru mai multe funcții vitale,
printre care:
1. reglarea temperaturii corpului prin
transpirație și respirație
2. lubrifierea articulațiilor și a ochilor
3. prevenirea infecțiilor
4. digestia și absorbția nutrienților
5. eliminarea toxinelor și deșeurilor (prin rinichi)
6. prevenirea constipației
7. funcționarea corectă a creierului (inclusiv
memorie și concentrare)
8. starea de spirit și nivelul de energie
9. performanța fizică și recuperarea după
exerciții
10. sănătatea pielii
Deshidratarea apare atunci când corpul nostru
nu dispune de suficientă apă. Chiar și o scădere ușoară a nivelului de fluide
poate duce la simptome neplăcute, precum dureri de cap, amețeli, oboseală și
dificultăți de concentrare.
Dacă deshidratarea devine cronică, riscurile pentru sănătate devin mult mai grave, inclusiv infecții urinare, constipație și
chiar formarea pietrelor la rinichi.
Ce spun dovezile
Deși setea este unul dintre cele mai
fundamentale semnale biologice pentru menținerea unei hidratări
corespunzătoare, cercetările sugerează că senzația de sete și consumul de
lichide nu sunt întotdeauna corelate cu nivelul de hidratare al organismului.
De exemplu, un studiu recent a analizat
impactul setei asupra consumului de lichide și a nivelului de hidratare.
Participanții au venit în laborator dimineața și mai târziu după-amiaza, pentru
a furniza markeri ai statutului de hidratare (precum mostre de urină, probe de
sânge și măsurători ale greutății corporale). Relația dintre nivelul de sete
din dimineața și statutul de hidratare din după-amiaza respectivă a fost
neglijabilă.
Mai mult, setea poate fi influențată de
factori de mediu, precum accesul la apă. De exemplu, un studiu a analizat dacă
accesul abundent la apă într-un laborator influențează cantitatea de lichide
consumate și nivelul de hidratare al participanților. Legătura dintre senzația
de sete și nivelul de hidratare a fost slabă, sugerând că disponibilitatea apei
a avut o influență mai mare asupra consumului de lichide decât setea
propriu-zisă.
De asemenea, exercițiile fizice pot modifica mecanismul setei, deși studiile în acest domeniu sunt încă limitate.
Cercetările mai arată și că femeile resimt setea mai
acut decât bărbații, chiar și atunci când nivelul lor de hidratare este
similar. Într-un studiu, cercetătorii au administrat lichide atât bărbaților,
cât și femeilor, pentru a măsura senzația de sete și gradul de hidratare.
Rezultatele au arătat că femeile tind să simtă setea mai intens chiar și la
pierderi mai mici de fluide. Mai mult, ele răspund mai rapid la această
senzație, consumând mai multă apă decât bărbații.
Semne clare că ai nevoie de apă
Deși necesarul de apă variază de la o persoană
la alta, pentru majoritatea dintre noi, opt pahare sau două litri de apă pe zi
sunt un obiectiv bun de atins.
Pe lângă senzația de sete, există și alte semne care te pot avertiza că organismul tău are nevoie de mai multă apă:
Culoarea urinei,
Dacă urina ta este galben pal, este un semn că ești bine hidratat. În schimb,
urina mai închisă și concentrată indică deshidratarea.
Frecvența urinării. Dacă mergi la toaletă de patru până la șase ori pe zi, înseamnă că
hidratarea ta este la un nivel optim. Dacă urinezi mai rar, poate fi un semn că
ai nevoie de apă.
Testul pielii.
Strânge ușor pielea (de exemplu, pe spatele mâinii) și observă cât de repede
revine la poziția normală. Dacă pielea rămâne ridată mai mult timp, este
posibil să suferi de deshidratare.
Gura și buzele. O
gură uscată sau buzele crăpate sunt semne clare că organismul tău ar putea avea
nevoie urgent de apă.
Dureri de cap și oboseală. Durerile de cap persistente, amețelile sau senzația de oboseală
inexplicabilă sunt adesea semnale că hidratarea ta este insuficientă.
Transpirația.
Dacă ești o persoană activă, urmărește cât de mult transpiri în timpul
exercițiilor. Transpirația excesivă poate duce rapid la deshidratare, mai ales
dacă nu înlocuiești fluidele pierdute.
Aceste semne combinate îți oferă o imagine
clară a hidratării tale, dincolo de simpla senzație de sete. Și, desigur, dacă
simți setea, nu uita să îți potolești rapid setea cu un pahar de apă!
Actualitate
12 Noiembrie: Nadia Comăneci, „Zeița de la Montreal”, împlinește 63 de ani
Pe 12 noiembrie, în 1840, s-a născut sculptorul Auguste Rodin, iar în 1869 a murit scriitorul Gheorghe Asachi. În 1884, la Timișoara a fost introdus, pentru prima oara în Europa, iluminatul electric al străzilor, în 1929 a venit pe lume Grace Kelly, iar în 1961, „Zeița de la Montreal”, Nadia Comăneci.
1840 s-a născut Auguste Rodin, sculptor, grafician și pictor francez
Rodin este artistul care a revoluționat limbajul sculpturii, făcându-l capabil să exprime adevărul uman, pornind de la experiența directă, potrivit Wikipedia. Prin atelierul lui au trecut mulți sculptori, printre care Antoine Bourdelle, Charles Despiau, Aristide Maillol.
În 1907, aici a lucrat și Constantin Brâncuși, care, părăsind atelierul după numai câteva luni, și-a justificat plecarea spunând: „Nimic nu se poate înălța la umbra marilor arbori!”.
Auguste Rodin a murit în 1917.
Un secol mai târziu, în 2018 Lucrarea „L’élève de Dieu”, sculptată de Rodin şi dedicată prietenului său, pictorului Claude Monet, a fost adjudecată la Cannes de Muzeul Marmottan din Paris pentru suma de 108.000 de euro.
Lucrarea din ghips a fost estimată între 80.000 şi 100.000 de euro de casa Besch Cannes, potrivit Le Figaro.
Sculptura a fost expusă recent într-o expoziţie deschisă din septembrie 2017 până în ianuarie 2018 la Muzeul Marmottan, consacrată lui Monet colecţionarul.
1869: A murit scriitorul român Gheorghe Asachi
Poetul, prozatorul și dramaturg român Gheorghe Asachi s-a născut la Herța, în nordul Moldovei (azi în Ucraina) în data de 1/12 martie 1788.
Gheorghe Asachi. FOTO Wikipedia
Precursor al generației pașoptiste, Gheorghe Asachi a fost unul din întemeietorii nuvelei istorice la noi.
A condus numeroase reviste literare, a recuperat de la Lemberg din Polonia, unde studiase în tinerețe, manuscrisul „Țiganiadei”, epopeea bufă a lui Ion Budai-Deleanu.
1878: I.L. Caragiale a citit la banchetul „Junimii”, prima sa creație dramatică, „O noapte furtunoasă”
Ion Luca Caragiale (născut la 1 februarie S.N. 13 februarie 1852, Haimanale, județul Prahova, astăzi localitatea I. L. Caragiale, județul Dâmbovița) dramaturg, nuvelist, pamfletar, poet, scriitor, director de teatru, comentator politic și ziarist român a fost considerat de George Călinescu cel mai mare dramaturg român și unul dintre cei mai importanți scriitori români.
I. L. Caragiale. FOTO arhivă
Celebra sa comedie O noapte furtunoasă” (în patru tablouri) a apărut în revista Convorbiri literare, 1879, nr. 7 și 8, cu o elogioasă prezentare a lui Titu Maiorescu, ajungând și pe scena Operei Române, în 1935.
Adevărata notorietate a lui Caragiale a început cu reprezentarea traducerii, după A. Parodi, a tragediei în versuri „Roma învinsă”, la Teatrul Național din București, care avusese cu puțin înainte mare succes la Paris.
Drama, în versuri superioare celor originale, fusese remarcată drept excepțională de juriul din care au făcut parte Hasdeu, Alecsandri și Maiorescu. Acest succes l-a determinat pe Eminescu, de curând redactor la „Timpul”, să-l introducă în cenaclul lui Titu Maiorescu, în care se va impune cu autoritate.
Confirmându-și promisiunile cu lectura „ Nopții furtunoase” la ședința aniversară din 12 noiembrie 1878 la Iași, Titu Maiorescu și prietenii săi au recunoscut în noul dramaturg pe scriitorul mult așteptat, cu subiecte originale, în autentic mediu românesc și în plină actualitate.
1884: La Timișoara a fost introdus, pentru prima oara în Europa, iluminatul electric al străzilor
Timişoara a devenit, pe 12 noiembrie 1884, primul oraş din Europa continentală care avea străzile iluminate cu ajutorul electricităţii. Iluminatul public cu ajutorul curentului electric, la scară largă, mai fusese implementat doar în câteva oraşe din SUA şi Anglia.
Timişorenii se mândresc cu premierele oraşului. FOTO Arhivă
După ce mai bine de un secol iluminatul stradal s-a făcut cu seu şi, mai apoi, cu gaz (o altă premieră bănăţeană), în 15 decembrie 1882, primăria oraşului de pe Bega a încheiat un contract de concesionare cu Societatea Anglo-Austriacă Bruch Electrical Company Ltd., pentru construirea unei uzine de producere a energiei elecrice. În octombrie 1884 au început testele, iar pe 12 noiembrie au fost puse în funcţiune 731 de lămpi incandescente cu filament de cărbune, într-o reţea de 59 de kilometri.
Ca urmare a deciziei de a întrerupe contractele pentru lămpile cu gaz, zeci de muncitori au rămas fără loc de muncă.
Uzina electrică a trecut în proprietatea administraţiei locale în 1893, şi a fost denumită Uzina Electrică a Oraşului Timişoara, fiind cumpărată cu 200.000 de florini. De-a lungul anilor a alimentat şi necesarul de energie pentru iluminatul stradal şi pentru alimentarea tramvaielor electrice, care până în 1899 erau trase de cai. Iluminatul electric a fost întrerupt în Timişoara doar pentru scurt timp, în timpul celui de-Al Doilea Răboi Mondial, cu excepţia a 63 de lămpi camuflate.
1929: S-a născut Grace Kelly, prințesă de Monaco și fostă actriță
Fosta actriță americană de film Grace Patricia Kelly (născută pe 12 noiembrie 1929 ) s-a căsătorit în aprilie 1956 cu Rainier al III-lea de Monaco și a devenit prințesă consort de Monaco, denumită în mod obișnuit Prințesa Grace.
După ce a îmbrățișat o carieră în actorie în 1950, la vârsta de 20, Grace Kelly a apărut în New York City în producții teatrale, precum și în mai mult de patruzeci de episoade de producții de teatru difuzate live la începutul anilor 1950, Vârsta de Aur a Televiziunii. În luna octombrie 1953, odată cu lansarea filmului „Mogambo”, ea a devenit un star de cinema, un statut confirmat în 1954, cu un Glob de Aur și o nominalizare la Premiul Oscar, precum și cu roluri principale în cinci filme, printre care „The Country Girl”, pentru care a primit Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță. După căsătoria sa cu Rainier al III-lea de Monaco a renunțat la actorie, dedicându-se noului său rol în cadrul familiei princiare de Monaco. Ea și Prințul Rainier au avut trei copii: Caroline, Albert și Stéphanie.
A murit pe 14 septembrie 1982, după ce a suferit un accident vascular cerebral, când a pierdut controlul automobilului și s-a prăbușit. Fiica ei, Prințesa Stéphanie, a fost în mașină cu ea, dar a supraviețuit accidentului.
1961: S-a născut „Zeița de la Montreal”, Nadia Comăneci, o adevărată legendă a sportului internațional
Nadia Comăneci împlinește 63 de ani.
Emblematica figură a sportului românesc și internațional a intrat in istorie ca prima gimnasta care a fost notată cu 10. S-a întâmplat la Jocurile Olimpice din 1976 desfășurate la Montreal. Atunci, Nadia Comăneci a primit alte 6 note de 10 și a câștigat 3 medalii de aur, una de argint și una de bronz.
Nadia Comăneci. FOTO arhivă
„Zeița de la Montreal” s-a născut în Onești și a început să practice gimnastică de la 6 ani, ulterior a fost inclusă în lotul național și a început să fie antrenată de Bela și Marta Karoly.
La 13 ani a înregistrat primul succes internațional, la Campionatele Europene de Gimnastică din Norvegia câștigând 3 medalii de aur și una de argint. Un an mai târziu, Associated Press a numit-o „Sportivă anului” că urmare a titlurilor obținute în toate competițiile. De altfel, Nadia a fost cea mai tânăra câștigătoare a titlului olimpic, precum și prima gimnastă care a câștigat trei ani consecutiv medalia de aur la individual la Campionatul European.
În total, a adunat 18 medalii din aur la Olimpiada, campionatele mondiale și cele europene și alte 10 din argint și bronz. S-a retras din activitate în 1984 și a activat apoi în Federația Română de Gimnastică, contribuind la antrenarea lotului feminin de junioare. Înainte cu o luna de izbucnirea evenimentelor din decembrie 1989, Nadia Comăneci a fugit din țară și s-a stabilit în Statele Unite.
Nadia Comăneci. FOTO Facebook
S-a căsătorit în 1989 cu gimnastul american Bart Conner, iar în prezent este președinte de onoare al Federației Române de Gimnastică și al Comitetului Olimpic Român, și membră în alte foruri internaționale.
1980: Sonda spațială a NASA Voyager 1 s-a apropiat de Saturn și a făcut primele fotografii cu inelele acestuia
Inelele lui Saturn reprezintă cel mai mare sistem de inele planetare din Sistemul Solar. Inelele sunt formate din nenumărate particule mici, variind în mărime de la microni la metri, care formează pâlcuri care se rotesc în jurul planetei Saturn, potrivit Wikipedia.
Particulele din inele conțin aproape în întregime particule de apă înghețată, cu unele contaminări de praf și alte substanțe chimice.
FOTO: NASA
Referitor la mecanismul de formare, nu există încă un consens, dar modelele teoretice indică faptul că acestea s-ar putea să se fi format mai devreme în istoria Sistemului Solar.
1982: S-a născut actrița americană Anne Hathaway
Rolul care a consacrat-o pe Anne Jacqueline Hathaway (n. 12 noiembrie 1982), a fost Mia Thermopolis din The Princess Diaries (2001).
Debutul său a avut loc însă pe scena de teatru, iar în anul 1999 a apărut în serialul de televiziune Get Real. Ulterior, când s-a făcut cea de-a doua parte a filmului The Princess Diaries , tot cu ea în rolul principal, a mai filmat și la Ella Enchanted, ambele pelicule în anul 2004. A mai jucat în Brokeback Mountain, The Devil Wears Prada (2006) și Becoming Jane (2007). Potrivit revistei People, Anne Hathaway a avut cea mai spectaculoasă ascensiune (în 2001) , iar în 2006 a apărut pe lista celor mai frumoase 50 femei din lume.
1990: Este publicată propunerea lui Tim Berners-Lee care a dus la dezvoltarea World Wide Webului
Tim Berners-Lee, cunoscut și ca TimBL, (n. 8 iunie 1955, Londra, Regatul Unit) este un programator englez, inventator al World Wide Web-ului. Este actualmente director al World Wide Web Consortium (W3C), organizația ce tutelează standardele Web-ului.
Tim Berners FOTO: EPA-EFE
Tim Berners-Lee a propus pentru prima dată în (martie 1989) un sistem de management al informațiilor, care la scurt timp, cu ajutorul lui Robert Cailliau, a implementat cu succes prima comunicare HTTP între un client și un server „via Internet”.
Primul sit web, http://info.cern.ch, creat de către Lee și ceilalți colaboratori ai săi, continuă să existe și în 2023.
2001: Zborul American Airlines 587, un Airbus A300 în drum spre Republica Dominicană, s-a prăbușit
Accidentul aviatic a avut loc la La New York, la câteva minute după decolarea avionului de pe Aeroportul Internațional John F. Kennedy.
Au murit toți cei 260 de oameni aflați de la bord și alți cinci la sol. Este al doilea accident de aviație din istoria SUA ca gravitate, după prăbușirea zborului American Airlines 191 din 1979.
2011: Silvio Berlusconi și-a depus depune demisia din funcția de prim-ministru al Italiei
În urma părăsirii funcției, Silvio Berlusconi a lăsat locul unui guvern condus de economistul Mario Monti, fost comisar european.
Silvio Berlusconi. FOTO Getty Immages
Silvio Berlusconi (n. 29 septembrie 1936 – d. 12 iunie 2023) a fost un om politic și de afaceri italian, care a fost premier al Italiei între 1994-1995, 2001-2006, respectiv 2008-2011. Berlusconi a fost conducător al partidului politic Forza Italia și proprietar al unui imperiu media.
Forbes l-a categorisit ca cea mai prosperă persoană din Italia, cu o avere de 7,2 miliarde de dolari (2002).
Cu o avere estimată la 7,8 miliarde de dolari în 2011, Forbes l-a plasat pe locul 118 în lume.
Actualitate
Nicolae Ciucă, primul lider român primit de Maia Sandu după câștigarea prezidențialelor: Propaganda rusă a pierdut la Chișinău, va pierde și la București
Președintele Senatului și candidatul prezidențial al PNL,
Nicolae Ciucă, a fost primul lider român primit de Maia Sandu la Chișinău după
realegerea ei ca președinte al Republicii Moldova.
Nicolae Ciucă și Maia Sandu FOTO: FB
„Astăzi, într-un dialog sincer cu Maia Sandu, președinta
Republicii Moldova, am subliniat angajamentul comun pentru un viitor european
și democratic al ambelor țări”, a scris Nicolae Ciucă luni după-amiază, pe
Facebook, după întâlnirea cu președintele reales al Republicii Moldova.
El a
adăugat că PNL – „cel mai pro-european și pro-atlantist partid din România” –
își asumă datoria de a sprijini în continuare parcursul democratic al Moldovei.
Discuția de luni dintre Nicolae Ciucă și Maia Sandu s-a
concentrat pe colaborarea dintre Chișinău și București pentru aderarea
Republicii Moldova la Uniunea Europeană, fiind abordată însă și tema
propagandei ruse în Europa.
Liderul liberal a arătat că inclusiv în România există
actori politici care caută să devieze direcția occidentală pe care se află
țara.
„Din păcate, există partide care încearcă să devieze România de la
această direcție, așa cum au încercat să o facă și în Republica Moldova. Aceste
partide, precum AUR și SOS, reprezintă, în opinia noastră, interesele Moscovei.
Este esențial să acționăm ferm pentru ca aceste forțe să nu influențeze
viitorul democratic al României”, a arătat președintele PNL. Nicolae Ciucă.
Analiștii
politici de dincoace și dincolo de Prut estimează că, așa cum propaganda rusă
n-a avut succes la Chișinău, nu va avea succes nici la București.
În cadrul vizitei de la Chișinău, Nicolae Ciucă s-a
întâlnit și cu omologul său Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii
Moldova, dar și președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, cel care
asigură guvernarea țării.
Dialogul cu Igor Grosu s-a referit la sprijinul
Uniunii Europene și al României pentru Republica Moldova, Nicolae Ciucă vorbind
despre faptul că trebuie stabilite câteva „obiective mari, strategice,
relevante”, care să susțină dezvoltarea țării pe baza fondurilor europene care
urmează să vină la Chișinău.
CMF31240003
-
Actualitateacum 16 ore
Maria Tebieș, ispita medic rezident de la „Insula iubirii”, a apărut într-un film porno. Scene fierbinți, alături de Eva Kent
-
Actualitateacum 2 zile
Căpcăunul din Bucegi și Baba Cloanța din Parâng. Cum arată monștrii mai puțin cunoscuți ai României modelați de natură
-
Breakingacum 2 zile
Donald Trump, păzit de un CÂINE robot, utilizat de Serviciile Secrete americane
-
Breakingacum 2 zile
A trecut biserica pe numele său și a aderat la Mitropolia din Muntenegru
-
Breakingacum 3 zile
Televiziunea de stat rusă a difuzat poze nud cu Melania Trump, după ce Donald Trump a câștigat un nou mandat de președinte
-
Actualitateacum 20 de ore
OMV Petrom începe execuția proiectului fotovoltaic de la Işalniţa. Când va fi gata
-
Actualitateacum 2 zile
Tesla, impulsionată masiv după victoria lui Trump. Ce perspective are industria auto din Germania
-
Comunicateacum o zi
FoodService & Hospitality Expo 2024: Tendințe și Tehnologii de Top pentru Horeca