USR ia in calcul o motiune impotriva ministrului Justitiei Tudorel Toader

0
1100

Senatorul USR George Dirca a anuntat ca formatiunea ia in calcul o motiune impotriva ministrului Justitiei Tudorel Toader dupa ce acesta a spus ca se propune eliminarea presedintelui din procedura de numire a procurorilor sefi si trecerea Inspectiei Judiciare de la CSM la Ministerul Justitiei.

„Suntem foarte ingrijorati pentru ca numirile procurorilor nu le va mai face presedintele Romaniei, asa cum se fac in prezent, pe de alta parte, DNA-ul si DIICOT-ul vor ajunge practic la numirea pixului lui Dragnea in acest moment, pentru ca se fac de catre Ministerul Justitiei, ministrul Justitiei este din partea PSD si, mult mai grav, apreciem ca Inspectia Judiciara va ajunge arma de represiune politica asupra magistratilor, iesind de sub coordonarea CSM-ului si ajungand sub coordonarea Ministerului Justitiei.

Ne vom opune vehement, pentru ca politizam activitati independente care ar trebui sa vegheze la buna desfasurare a actului de justitie”, a declarat miercuri, senatorul USR George Dirca.

Senatorul USR a confirmat ca formatiunea ia in calcul organizarea unei motiuni, simple sau chiar de cenzura, impotriva ministrului Justitiei, motiv pentru care vor initia discutii si cu alte partide din opozitie.

„Cu siguranta ca dupa incheierea acestei conferinte ne vom intalni cu alti colegi si vom analiza situatia si vom vedea care e punctul lor de vedere si vom incerca sa avem un plan comun daca si dumnealor intr-adevar doresc sa faca opozitie”, a spus senatorul.

 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here