Un nou uragan va amenința SUA în zilele următoare

0
1391

Nici nu a trecut uraganul Harvey- unul dintre cele mai grave fenomene meteorologice care au lovit Statele Unite în ultimii ani-că alt nou uragan este din ce în ce mai  amenințător pentru SUA în zilele care urmează, afirmă specialiștii americani în prognosticul vremii.

irma-360x242

Pe măsură ce Harvey se îndepărtează de Coasta Golfului, o nouă furtună se dezvoltă în Atlantic și prognozele monitorizează potențialul unei alte furtuni în Golful Mexic. Uraganul Irma este de așteptat să devină un ciclon formidabil, iar traseul său pune în pericol Caraibele și coasta de sud-est a SUA. Este, însă, prea devreme pentru a prezice exact unde va lovi când va ajunge în Caraibe,afirma editia electronica a Washtington Post.

Uraganul Irma este de așteptat să devină un ciclon formidabil, iar drumul lui va pune în pericol Caraibe și coasta de sud-est a SUA. Este prea devreme pentru a prezice exact unde va lov, atuncii când va ajunge în Caraibe. Dar în această perioadă a anului, istoria această nedorită a fenomenelor extreme ne-a învățat că aceste tipuri de furtuni  care se formează chiar lângă coasta Africii, lângă Ecuator – nu trebuiesc deloc ignorate.

Uraganul botezat Irma se estimează că se va intensifica semnificativ deoarece există o forfecare verticală,cu  temperaturi foarte scăzute ale apei calde, cu aer umed și o circulație robustă preexistentă. În termeni comuni, condițiile sunt favorabile unui scenariu implacabil, nedorit . Irma este de așteptat să devină cel de-al doilea uragan major al sezonului – catalogat cu cea de-a treia categorie sau mai puternică. Irma ar trebui să se localizeze în vecinătatea Antilelor Mici în aproximativ o săptămână.

Centrul Național de Meteorologie american  a caracterizat această amenințare în prognoza lor de joi ca fiind ceva iminent. ”O zonă de joasă presiune s-ar putea forma peste sud-vestul Golfului Mexic până în week-end. Dezvoltarea, dacă este cazul, a acestui sistem este de așteptat să apară lent, pe măsură ce mișcările joase se îndreaptă încet spre nord. Dacă acest sistem nu se dezvoltă, ar putea aduce precipitații suplimentare unor porțiuni din coastele Texas și Louisiana. Cu toate acestea, orice prognoză a precipitațiilor este incertă în acest interval de timp și este prea devreme să se determine orice impact specific. Interesele în aceste domenii ar trebui să monitorizeze progresul acestui potențial sistem pentru următoarele câteva zile.”

Sursa foto : Weather Underground

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here