Ungaria așteaptă despăgubiri de la Uniunea Europeană pentru gardurile pe care le-a ridicat la graniță

0
725

Ungaria așteaptă despăgubiri de la Uniunea Europeană pentru gardurile pe care le-a construit la graniță. János Lázár, șeful de cabinet al premierului Viktor Orbán, a declarat că Ungaria va solicita UE să plătească 400 milioane de euro „pentru protejarea tuturor cetățenilor din Europa de valul de migranți ilegali”.

a

Premierul maghiar Viktor Orbán va cere Uniunii Europene să plătească 400 de milioane de euro pentru a ajuta Ungaria să plătească pentru toate cheltuielile sale legate de protecția frontierelor, aici fiind inclus  un gard nou construit la granița sa cu Serbia, a declarat joi șeful statului János Lázár.

Vorbind la o conferință de presă cu purtătorul de cuvânt al guvernului, Zoltán Kovács, Lázár a declarat că UE ar trebui să plătească 50% din costul total al protecției la frontieră ce se cifrează la suma  de 800 de milioane de euro, afirmând că „solidaritatea europeană ar trebui, de asemenea, demonstrată în practică”.Ungaria, prin vocea ministrului său a mai adăgat că e necesar pentru „a proteja toți cetățenii Europei de fluxul migranților ilegali”, avertizând că „standardele duble nu pot fi aplicate”.

Ungaria a început să construiască garduri de frontieră la granița sa cu Serbia, o țară care nu face parte din UE, în 2015 în timpul crizei migranților fără sprijinul UE. Un al doilea gard a fost terminat în luna aprilie a acestui an. De asemenea, tot din surse ale diplomației ungare există voci care au afirmat că tocmai Comisia Europeană nu „promovează utilizarea gardurilor” și „nu am reușit să punem în aplicare doar zidurile din Europa”, încă din anul 2015.

Demn de menționat este amănuntul conform căruia UE continuă proceduri multiple privind încălcarea dreptului comunitar împotriva Ungariei legate de Tratamentul migranților. Începând cu luna aprilie, țări precum Germania s-au apucat de tratamentul solicitanților de azil din Budapesta, oprindu-se de reinstalarea refugiaților până când Ungaria poate garanta că condițiile lor s-au îmbunătățit. Anul acesta, guvernul de la Budapesta a anunțat că va reține solicitanții de azil în „adăposturi” din apropierea graniței cu Serbia până la stabilirea statutului lor.

gard Ungaria

Sursa foto: Stirile ProTV

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here