Ryanair se declara depasita de situatie dupa ce a decis sa anuleze mai multe zboruri

0
1195

Dupa ce sute de pasageri au ramas blocati in aeroporturi, din cauza anularii curselor, determinand chiar o reactie din partea Comisiei Europene, compania Ryanair a publicat, in sfarsit, o lista a zborurilor anulate pana la data de 28 octombrie.

Aceasta poate fi consultata aici.

Unul dintre directorii companiei, Michael O’Leary, a declarat ca pasagerii cu zboruri anulate vor fi notificati prin email. Pe cat posibil, acestia vor fi transferati catre un alb zbor, in aceeasi zi. Daca acest lucru nu se poate, vor fi redirectionati catre un zbor cu o zi mai devreme sau cu o zi mai tarziu decat cel pentru care isi rezervasera loc.

In plus, pasagerii ar urma sa primeasca si compensatii, a mai spus O’Leary, conform BBC. Printre compensatiile la care au dreptul pasagerii este cea conform careia, daca ajung cu trei ore mai tarziu la destinatie, pot primi din partea companiei intre 200 – 600 de euro.

Ce nu va face Ryanair e sa imbarce pasagerii cu zboruri anulate in aeronave ale companiilor rivale, a mai afirmat O’Leary.

Chiar si asa, compania recunoaste ca e depasita de situatie, mai arata sursa.

Cele mai afectate aeroporturi sunt cele din orase ca Roma, Milano, Bruxelles sau Barcelona. In total, circa 400.000 de pasageri vor fi direct afectati de anularea zborurilor.

Potrivit lui O’Leary era nevoie ca planurile de calatorie pentru 2% dintre pasageri sa aiba de suferit, astfel incat restul pasagerilor sa se bucure de servicii mai bune.

Compania irlandeza Ryanair a anuntat, duminica, ca va anula intre 40 si 50 de curse aeriene pe zi, pana la sfarsitul lunii octombrie, intr-o incercare de a imbunatati punctualitatea zborurilor si a face fata numarului mai redus de angajati.

O’Leary a mai anuntat ca dupa 1 noiembrie nu vor mai fi zboruri anulate.

Luni, Comisia Europeana a avertizat Ryanair ca trebuie sa respecte in totalitate drepturile pasagerilor, sa tina seama inclusiv de despagubiri.

Ryanair, cea mai mare companie aeriana din Europa dupa numarul de pasageri, opereaza 21 de rute de pe aeroporturile din Romania, respectiv Timisoara, Bucuresti si Craiova.

Anul trecut, compania a avut in Romania 2,6 milioane de pasageri, iar pentru acest an estimeaza o crestere de 40%, dupa ce vor fi introduse patru noi rute.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here