Bombardierele SUA au survolat spaţiul aerian din apropierea Coreei de Nord, într-o demonstraţie de forţă

0
974

Bombardiere americane s-au apropiat în cursul zilei de ieri, sâmbătă 23 Septembrie , de coastele de est ale Coreei de Nord. Aceasta este o demonstraţie de forţă a Administraţiei Donald Trump, anunţă Pentagonul.Anunţul a venit cu puţin timp înainte ca ministrul de Externe nord-coreean să ţină un discurs la ONU.

sua bombardiere

Mai multe bombardiere americane, capabile să poarte încărcătură nucleară şi însoţite de avioane de luptă au zburat în apropierea coastei de est a Coreei de Nord.Escadrila de luptă a rămas deasupra apelor teritoriale internaţionale, dar foarte aproape de teritoriul nord-coreean.

Tensiunile dintre Coreea de Nord şi Occident s-au amplificat după mai multe teste nucleare şi balistice făcute de regimul de la Phenian.

Acum cunosc un nou episod. Să ne reamintim faptul că marţi, de la tribuna ONU, Donald Trump a spus că va distruge complet Coreea de Nord dacă aceasta nu va renunţa la intimidări. În replică, Kim Jong-un a spus despre Donald Trump că este „ramolit”.

„Manevra are rolul de a demonstra că preşedintele Donald Trump are o gamă largă de opţiuni militare, pentru a învinge orice ameninţare”, a declarat sâmbătă seară Dana White, purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării.

„Acesta este cel mai îndepărtat punct situat la nord de Zona demilitarizată în care un avion de vânătoare sau bombardier american a ajuns în largul Coreei de Nord în secolul XXI, situaţie care evidenţiază seriozitatea cu care tratăm comportamentul nechibzuit al Phenianului”, a subliniat Dana White.

„Această misiune este o demonstraţie privind determinarea Statelor Unite şi un mesaj clar că preşedintele are o gamă largă de opţiuni militare pentru a învinge orice ameninţare. Suntem pregătiţi să utilizăm o gamă largă de capabilităţi militare pentru a ne apăra ţara şi aliaţi SUA”, a dat asigurări reprezentantul Pentagonului, citat de postul britanic BBC News online.

Sursa foto : Income Magazine

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here