Un jurnalist american care răspândea „fake news”a fost găsit mort

0
1156

Un ziarist important care era renumit  în fenomenul știrilor false, îndeosebi din timpul alegerilor prezidențiale din 2016 a fost găsit mort în afara Phoenix-ului. Avea 38 de ani. Purtătorul de cuvânt al biroului serifului din  Maricopa, Mark Casey, a declarat că autoritățile l-au descoperit pe Paul Horner mort în patul său, pe 18 septembrie. Casey a declarat că medicul de la Maricopa a efectuat o autopsie care a arătat că nu există semne de ultraj sau alte lucruri de acest fel . El a spus ca Horner a avut un istoric plin de abuzuri, pe bază de droguri , luate pe prescriptie medicală si ca are „dovezi de la scena care sugerează acest lucru”  ar putea fi „un supradozaj accidental”.

skynews.img.1200.745

Această veste a fost confirmată de majoritatea agențiilor de presă,citate de StandardEvening, The Independent, The Guardian sau Wadhington Post.

Horner era  cunoscut pentru conceperea de povești false și difuzarea de valuri de furie pe internet, care au devenit adesea virale pe Facebook și au scandalizat mii de oameni. Acestea au inclus o poveste în care se afirma în mod fals că președintele Barack Obama ar fi  homosexual și musulman radical, iar alții spun că protestatarilor li s-ar fi plătit mii de dolari pentru a demonstra în timpul campaniei lui Donald Trump. Horner a avut o importanță mai mare în timpul alegerilor prezidențiale, atunci când povestirile false au fost împărtășite pe scară socială în timpul cursei dintre Trump și Hillary Clinton. Într-un interviu acordat postului The Washington Post în 2016, Horner a spus că „a crezut că Trump a câștigat Casa Albă din cauza lui.” Mai mult, Horner era de părere că susținătorii lui Trump nu-și verifică poveștile înainte de a le publica.

Fratele lui Horner, a declarat că Paul și-a considerat satira ca fiind  un lucru firesc și a explicat că ochiul unic al fratelui său în materie de scenarii era format pentru falsuri și ipocrizie, de la o vârstă fragedă. A  lucrat mai târziu ca ziarist în lumea internetului. „Așa  cred că a fost o mulțime de genii în spatele multor lucrări care îi impulsionau ideile pe care fie oamenii voiau să le creadă, fie gândul acesta putea fi  posibil”, J.J. a spus. Casey a spus că rapoartele privind toxicologia de la biroul medicului de examinare sunt încă în așteptare. Cazul va rămâne deschis până când aceste rezultate vor fi cunoscute și o cauză a morții va fi finalizată.

J.J. Horner a spus că amândoi au crescut în Minnesota înainte de a se muta în Arizona ca adolescenți. El a spus că fratele său a proiectat multe desene animate politice de mic, de la o vârstă fragedă și s-a interesat de politică. Horner a spus că în timp ce fratele său a fost hărțuit ca susținător al actualului președinte Donald Trump după ce un membru al familiei Trump și-a împărtășit  una dintre poveștile sale.Fratele defunctului a mai afirmat că a fost  întotdeauna transparent față de opiniile sale și era evident că lumea l-a perceput eronat. „Cred că tocmai dorea ca oamenii să  gândească singuri și să fie credibili prin acțiunile lor”, . „Citiți mai mult; implicați mai mult, în loc să împărțiți lucrurile orbește”, J.J. Horner a spus vizibil emoționat.

Sursa foto : Sky News

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here