Trei semne care anunta o noua Criza Economica Mondiala

0
3349

Romania se indreapta catre o noua criza economica. Analistii sunt de parere ca amploarea fenomenului va fi unul extrem de mare, si greu de suportat de populatie si investitori. Unii specialisti  atrag atentia ca romanii vor resimtii intens efectele acestei noi crize si ca urmatori ani vor fi mai dificili decat perioada celei mai mari crize mondiale (1929-1933). Pe stiri-economice.ro pot fi citite mai multe informatii cu privire la efectele crizei modiale, si modul in care acest eveniment a dus la involutia socio-economica a tarii pentru o lunga perioada de timp.

Nimeni nu stie cu precizie cum va arata viitoarea criza, nici momentul in care va izbucni, insa se preconizeaza intensitatea cu care va lovi aceasta. Analistii financiari sustin ca primele semne vor fi resimtite de bursele internationale. Iata care sunt principalele semne ale viitoarei crize economice mondiale care va afecta in mod direct si evolutia socio-economica a Romaniei.

  1. Scaderea pretului pentru barilul de petrol

Acest subiect a captat atentia analistilor internationali in ultimii doi ani. Intre efectele benefice pe care le-au acest fenomen se numara insa scaderea inflatiei, cresterea puterii de cumparare si a consumului. Scaderea brusca si constanta a pretului pentru barilul de petrol, este insa controlata de instrumentele politice, care au influente directe asupra productiei de petrol.

Un efect direct al implicatiei organizatiilor internationale pe piata petrolului este insa resimtit de populatie, ca un paradox, prin costuri ridicate pentru alimente, servicii, carburanti si energie.

  1. Inflatie si dobanzi bancare fluctuante

Un alt semn al crizei mondiale va fi resimtit de insitutiile bancare, care ajusteaza rata de fluctuatie a dobanzilor bancare in functie de cotatia petrolului. Aceste fluctuati vor fi resimtite direct de populatia cu credite care va suporta peste noapte costuri  mai  mari pentru dobanzi si crreditele acumulate pe termen lung. Acest fenomen deja a facut ravagi pe piata bancara din Romania, datorita cresteri valorii Robor. Nici institutiile bancare europene nu sunt ferite de acest variatia indicelui Euribor. Evolutia valorii Euribor, manifestand fluctuatii sensibile. Totodata, specialistii bancari europeni atrag atentia ca valorile dobanzilor pentru creditele de consum cunosc in prezent un minim istoric, insa aceste valori nu se vor mai putea pastra asa, si vor avea o evolutii ascendente.

  1. Situatia politica mondiala instabila

Restrictiile impuse Rusiei de Comunitatea  Europenana si SUA, instalarea in functia de Presedinte al Statelor Unite Ale Americii a lui Donald Trump, situatie critica a imigrantilor din Siria si alte zone afectate de razboi sunt elemente de instablitate politica la nivel mondial. Alti factori de instabilitate politica sunt declansati de relatiile tensionate dinte Corea de Nord si SUA, apropierea dintre China si Federatia Rusa dar si de atacurile teroriste sangeroase lansate de extremistii islamici in intreaga lume.

Toate aceste fenomene creaza panica in randul populatiei si duc la scaderea increderii in politiceni si institutiile internationale, si totodata anunta instalarea unei iminente crize economice mondiale.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here