Care sunt cele mai sensibile părți ale unui laptop?

0
1140

Suntem foarte dependenți de tehnologie. Fie că o folosim în scop recreativ sau în scopuri profesionale, tehnologia este mereu prezentă în viața noastră.

Cu toții am utilizat un laptop, sau suntem deja dependenți de unul. Ne face munca și viața mai ușoară. Prin intermediul lui avem acces rapid la divertisment și informații, așadar probabil ultimul lucru pe care ni-l dorim să i se întâmple laptopului nostru este să se strice. Există numeroase companii de service laptop, care te pot ajuta rapid și eficient. Însă cu siguranță ți-ai dori ca laptop-ul tău să nu se strice.

Pentru a te asigura că laptop-ul tău are o viață cât mai lungă, asigura-te că acorzi atenție sporită componentelor sale cele mai sensibile.

  1. Ecranul/display-ul LCD

Laptopurile tind să devină din ce în ce mai mici și mai subțiri. Acest lucru înseamnă că anumite componente vor devenit din ce în ce mai mici sau mai subțiri.

Cea mai subțire partea a unui laptop este cu siguranță ecranul acestuia, motiv pentru care este ușor de rupt, îndoit sau dezlipit. Nu forța ecranul, deschide-l și închide-l cu grijă și nu lăsa laptopul în zone unde ar putea fi „strivit” cu ușurință precum paturi, canapele, scaune sau pe podea.

  1. Bateria

Faptul că un laptop este un computer de mici dimensiuni și portabil este principalul său avantaj. Însă acest avantaj se poate dovedi și cel mai mare dezavantaj.

Bateria laptopului se poate strica foarte ușor dacă nu este utilizată corespunzător. Aceasta nu trebuie îndepărtată din laptop. De asemeni, nu țineți laptop-ul în priză constant.

  1. Tastatura

Una dintre cele mai utilizate componente ale unui laptop, tastatura, este și ea o componentă sensibilă.

Tastatura, în funcție de tipul acesteia, poate permite pătrunderea prafului. Totodată butoanele acesteia pot fi ușor de scos.

Asigură-te că nu tragi de butoane și că cureți constant de praf tastatura laptopului tău.

  1. Alimentatorul

Alimentatorul este foarte sensibil la căderile de tensiune sau întreruperile de curent. Este poate cea mai sensibilă componentă a unul laptop, întrucât căderile de tensiune nu pot fi anticipate sau controlate de către utilizator.

Pentru a te asigura că alimentatorul va supraviețui cât mai mult, ține-l în priză doar cât ai nevoie de el, adică atunci când încarci laptopul.

  1. Unitatea de răcire (cooler-ul)

Unitatea de răcire poate deveni și ea o „parte problemă”.

Dacă nu ții laptopul într-o poziție corectă, ce nu blochează unitatea de răcire atunci laptopul se poate supraîncălzi.

Totodată, această componentă este principalul element ce acumulează praf. Pentru a preveni acest lucru, ține laptop-ul într-o husă protectoare cât timp nu îl folosești, șterge-l constant de praf și aspiră cu un aspirator de intensitate mică zona unde laptopul se ventilează.

Ține minte faptul că componentele interne sunt foarte delicate, așadar dacă nu ești sigur cum să le aspiri, cel mai sigur este să apelezi la un serviciu specializat.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here