Breaking
Vasile Blaga a fost achitat, in prima instanta, in dosarul in care e acuzat de trafic de influenta
Vasile Blaga a fost achitat de judecatorii de la Tribunalul Bucuresti, in dosarul in care a fost trimis in judecata sub acuzatia de trafic de influenta, sentinta in cazul sau nefiind definitiva.
„Achita inculpatul Blaga Vasile sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta. Ridica sechestrul asigurator dispus in cursul urmaririi penale”, a hotarat, luni, Tribunalul Capitalei.
Decizia poate fi contestata de procurori cu apel.
Conform Realitatea TV, procurorii DNA au luat deja aceasta decizie.
La ultimul termen de judecata, procurorii au cerut condamnarea la inchisoare cu executare si interzicerea dreptului de a fi membru al unui partid si de a avea functii publice.
Vasile Blaga, fost senator in Parlamentul Romaniei, a fost trimis in judecata pe 28 noiembrie 2016 de procurorii DNA din Ploiesti in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, cauza fiind trimisa instantei supreme.
Mandatul de senator al lui Vasile Blaga s-a incheiat in luna decembrie 2016, iar dosarul nu a mai fost de competenta ICCJ, fiind trimis Tribunalului Bucuresti.
„In perioada 2011-2012, in calitate de secretar general a unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit in patru randuri, de la o societate comerciala reprezentata de inculpatul Berdila Horatiu Bruno, suma totala de 700.000 euro, in schimbul exercitarii influentei prin intermediul inculpatului Stefan Gheorghe (vicepresedinte al aceluiasi partid) asupra unei persoane care a detinut consecutiv functii de conducere la doua companii nationale, astfel incat firma reprezentata de Berdila Horatiu Bruno sa obtina contracte la cele doua companii nationale.
Suma totala de 700.000 euro a fost primita prin intermediului inculpatului Stefan Gheorghe, vicepresedintele respectivei formatiuni politice (500.000 euro) si printr-un alt intermediar (200.000 euro) „, sustin procurorii DNA.
Dosarul a fost deschis in septembrie 2016, in plina campanie electorala pentru alegerile parlamentare. Vasile Blaga a demisionat imediat din functia de co-presedinte al PNL si a renuntat sa mai candideze.
Breaking
Haiti condamnă decizia Republicii Dominicane de a deporta zeci de mii de migranți
Ministrul de Externe din Haiti a criticat luni decizia anunțată săptămâna trecută de țara vecină, Republica Dominicană, de a deporta zeci de mii de migranți înapoi în Haiti, țară care se confruntă cu o criză umanitară de proporții.
Ministrul Dominique Dupuy a scris pe X că arestarea și deportarea cetățenilor haitieni din Republica Dominicană reprezintă „un afront la adresa demnității umane”, informează Reuters.
„Condamnăm ferm aceste acte dezumanizante și cerem respect și dreptate”, a scris oficialul.
Republica Dominicană vrea să deporteze zeci de mii de oameni în Haiti
Republica Dominicană, care împarte insula Hispaniola din Caraibe cu Haiti, a anunțat săptămâna trecută că va deporta până la 10.000 de migranți pe săptămână, o creștere semnificativă față de cifrele de până acum.
De la începutul acestei luni, Republica Dominicană a deportat peste 9.000 de persoane, dintre care peste 7.000 doar începând de joi, au anunțat autoritățile.
Republica Dominicană spune că intenționează să deporteze până la 10.000 de migranți pe săptămână pentru a combate fenomenul migrației necontrolate.
Planul a fost anunțat de purtătorul de cuvânt al președintelui Luis Abinader, Homero Figueroa. Republica Dominicană se confruntă cu un val de migranți din țara vecină, Haiti. Zeci de mii de haitieni au sosit în Republica Dominicană pentru a fugi de violențele fără precedent din țara de origine. De altfel, purtătorul de cuvânt al președintelui a explicat că măsura este necesară în contextul în care comunitatea internațională a reacționat foarte greoi și nu a reușit încă să restabilească ordinea în Haiti, țara fiind controlată de bande de infractori.
Criticii spun că Administrația președintelui Abinader i-a tratat inuman pe migranții haitieni, mai ales în contextul în care mulți dintre ei fug de violența extremă a bandelor și de sărăcia din țara de origine, notează BBC.
Figueroa a spus că deportările vor începe imediat și vor urma protocoale stricte care garantează respectarea drepturilor omului.
CITEȘTE ȘI:
Țara în care mai bine de 100 de copii au fost UCIȘI sau răniți în urma violențelor din ultimele luni. Avertismentul Salvați Copiii
„Faceți-vă bagajele pentru că veți pleca foarte repede”. Donald Trump promite că va deporta un milion de imigranți
Sursa foto: Profimedia
Breaking
Cum își terorizau vecinii copiii de bani gata care se drogau și vindeau stupefiante la școală
Unii dintre copiii de bani gata din București, acuzați că vindeau droguri la școală, semănau teamă în rândul vecinilor. Oamenii l-au filmat pe unul dintre aceștia în timpul unei crize provocate de consumul de stupefiante, iar imaginile au fost trimise anchetatorilor antidrog.
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) și procurorii DIICOT au descins, anul trecut, în dimineața zilei de 20 martie, la mai multe adrese din București, pentru destructurarea unei rețele din care făceau parte 22 de elevi și studenți. Printre aceștia erau și copii de bani gata, inclusiv fiul unui secretar de stat din Ministerul Afacerilor Externe și băiatul unei consiliere din Secretariatul General al Guvernului.
Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că cei mai mulți dintre suspecți ar fi provenit din familii înstărite. Aceștia ar fi fost, inițial, clienții grupărilor de trafic de droguri, după care ar fi devenit dealeri și ar fi început să comercializeze stupefiante pe străzile din centrul Capitalei, inclusiv la Unirii, Universitate și Piața Romană, dar și în liceele de top situate în aceste zone.
Operațiunea „Medusa”
Pentru destructurarea grupării, polițiștii și procurorii au declanșat o amplă operațiune, care a primit numele de cod Medusa. Pe parcursul anchetei, polițiștii au obținut și au depus la dosar o filmare realizată de vecinii unuia dintre elevii traficanți, care era, totodată, un consumator înrăit.
Acesta ajunsese să-și înspăimânte vecinii, în special pe cei mai în vârstă, care se temeau să iasă din locuințe, în condițiile în care băiatul se manifesta violent. De altfel, oamenii au și filmat un astfel de episod. Adolescentul a fost surprins în timp ce urla ca din gură de șarpe, ziua în amiaza mare, în mijlocul drumului dintre blocuri. Acesta era dezbrăcat la bustul gol și era însoțit de un alt tânăr.
La un moment dat, într-un acces de furie necontrolată, elevul a detonat două petarde, după care a dispărut din zonă, împreună cu prietenul lui.
Opt traficanți trimiși în judecată
După câteva luni de anchetă, procurorii DIICOT au trimis în judecată 11 tineri, dintre care opt într-un dosar și ceilalți trei, care au colaborat cu anchetatorii, cu acorduri de recunoaștere a faptelor, care le-ar putea aduce pedepse mai mici.
„Prin rechizitoriul din data de 28.06.2023, in cauza cunoscută public «dosarul MEDUSA», procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a opt inculpați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu (un inculpat în stare de arest preventiv, doi în arest la domiciliu, patru aflați sub măsura controlului judiciar și un inculpat în stare de libertate). De asemenea, au fost încheiate trei acorduri de recunoaștere a vinovăției.
În cadrul operațiunii cu numele de cod «cauza MEDUSA», a fost investigat un grup infracțional organizat inițiat și constituit în luna mai 2022 de către trei dintre inculpați, toți majori. La grupul infracțional organizat, constituit în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, au aderat succesiv ceilalți inculpați, printre care și un minor în vârsta de 15 ani la acel moment.
Inculpații au acționat pe mai multe paliere, de comandă și de execuție, constând în validarea aderării la grup a unor inculpați și integrarea lor, coordonarea vânzărilor către consumatori, aprovizionarea, respectiv comercializarea drogurilor de risc și mare risc, către consumatori de vârste tinere și foarte tinere”, anunța DIICOT.
CITEȘTE ȘI:
Victorie în instanță pentru cel mai PERICULOS violator în serie din România. Ce a câștigat temutul Iulian Fentzel
Rudele criminalilor de la Padina s-au BĂTUT la nunta lui Ahmed, fratele celor trei cuțitari. Mascații au oprit o baie de sânge
ONG-istul ACUZAT de violarea unor băieți plănuia să ajungă primar general. Ce surpriză au avut membrii BEC după ce i-au răsfoit dosarul de candidat
Breaking
Meseriile foarte bine plătite în România. Nu e nevoie de diplomă și nici de experiență
Care sunt meseriile foarte bine plătite în România. Nu e nevoie de diplomă de studii superioare și nici de experiență în domeniu. Potrivit unui studiu, tinerii din ziua de azi nu mai sunt interesați să-și îndrepte atenția către joburi căutate, ci altele sunt criteriile după care se ghidează.
Astfel, cercetările arată că cei din generația Z nu vor să mai lucreze în IT, un domeniu considerat bănos în țara noastră. Ei nu se gândesc nici la controlul traficului aerian, nici la management și consultanță. Tinerii se îndreaptă, deci, către alte domenii de activitate, iar printre acestea se numără meseriile de instalatori sau de sudori, pentru care nu este nevoie de studii superioare, ci doar de studiile liceale.
Astfel, un studiu realizat recent indică faptul că tinerii caută acum meseriile tradiționale. Jumătate dintre respondenți au declarat că intenționează să aibă o asemenea meserie. Mai exact, 77% dintre cei chestionați sunt de părere că o diplomă universitară este de modă veche și că nu le asigură o carieră de succes.
Câți bani câștigă un instalator sau un sudor în România
Mai mult, tinerii caută locuri de muncă unde au o stabilitate financiară, iar siguranța locului de muncă este foarte importantă, întrucât angajații nu vor fi stresați și furioși.
Una dintre meseriile căutate este cea de instalator. În țara noastră, ea începe să se răspândească, deoarece aduce venituri mari. Cei care activează într-un astfel de domeniu pot ajunge până la 4.000 de lei pe lună. De asemenea, ei pot să-și facă singuri programul de lucru și să lucreze numai în zonele care sunt aproape de locuințele lor. Ca și sudor, salariul pornește de la 5.000 de lei în România, iar salariul poate ajunge și la 10.000 de lei pentru cei care aleg să se specializeze în procedeele mai bine cotate salarial.
CITEȘTE ȘI:
Şapte noi MESERII vor fi introduse în Clasificarea Ocupaţiilor din România. Care sunt atribuțiile principale ale viitoarelor joburi
Noua generație alege tot mai mult meseriile TEHNICE în locul studiilor universitare
-
Stirea zileiacum 2 zile
Explorând arta contemporana alături de Viorel Trandafir: Noi tendințe și expoziții de prestigiu
-
Politicaacum 2 zile
Ludovic Orban: Nu, nu voi vărsa nicio lacrimă pentru Șoșoacă!
-
Actualitateacum 2 zile
Cine au fost, de fapt, primii americani și când a fost descoperită și colonizată America
-
Actualitateacum 2 zile
Momentul în care un avion rus de luptă doboară propria dronă, un model experimental rar, deasupra Ucrainei
-
Actualitateacum 2 zile
Cum poate fi cucerit Vârful Retezat în două ore. Râușor, stațiunea unde începe urcușul spre muntele legendar
-
Actualitateacum 3 zile
Ianis Hagi, din renegat, direct titular la Rangers. Anunț uriaș din Scoția
-
Actualitateacum 2 zile
O companie de lângă Brașov renunță la 800 din angajați, după ce a trimis 1.000 în șomaj tehnic în vară
-
Actualitateacum 2 zile
Misterul planează asupra tăcerii suspecte a liderului Hamas. Yahya Sinwar ar fi mort