Actualitate
Evoluție neașteptată și incredibilă a epopeei SUA- Rusia, cu unii dintre ajutoarele campaniei lui Donald Trump
Aceștia sunt acuzați de conspirație împotriva Statelor Unite și de spălare de bani. Paul Manafort și Rick Gates au pledat nevinovați și au fost plasați sub arest la domiciliu după ce au plătit cauțiuni de 10, respectiv 5 milioane de dolari.Faptele de care sunt acuzați nu au legătură directă cu campania lui Trump, ci cu lobby-ul pe care l-au făcut pentru fostul guvern pro-rus din Ucraina.
Un al treilea membru al echipei de campanie a lui Trump, George Papadopoulos, a recunoscut că i-a mințit pe agenții FBI. Acesta a căutat să obțină de la ruși presupuse informații compromițătoare despre Hillary Clinton și a încercat să stabilească o întâlnire între Trump și Putin.Așa acum vă relatam ieri și anticipam, evidența a fost confirmată. Conducătorul campaniei Trump s-a întâlnit cu un profesor legat de Rusia pentru a discuta despre „murdăria” candidatei democrate Hillary Clinton.
Firul evenimentelor
Declarația lui George Papadopoulos a fost desființată ieri 30 Octombrie, chiar în aceeași zi. De fapt fostul manager de campanie al lui Trump- Paul Manafort și un asociat de afaceri- Rick Gates au fost acuzați de spălare de bani, evaziune fiscală, fraudă și nereușită în ”procesul” de a se înregistreze ca agenți ai intereselor externe. Papadopoulos este prima persoană care se confruntă cu acuzații penale care citează interacțiunile dintre asociații campaniei Trump și cei care pretind a fi intermediari ruși în timpul campaniei prezidențiale din 2016. Ajutorul lui Donald Trump a fost demascat în luna aprilie a anului 2016 de un „profesor” fără nume, cum anume Rusia ar avea „murdărie” pe Hillary Clinton sub forma „miilor de e-mailuri” .
WikiLeaks a lansat o bază de date cu mii de e-mailuri ale lui Clinton în luna martie a aceluiași an, obținută printr-o cerere de informare liberă. El a lansat și alte e-mailuri care au fost supuse unui atac cibernetic de la Comitetul Național Democrat în iulie și din contul Gmail al lui John Podesta, din partea liderei partidului democrat Hilarry Clinton, în octombrie. Nu este clar dacă acestea sunt e-mailurile la care se referea profesorul.
Papadopoulos a pledat vinovat la 5 octombrie, contabilizând ”minciunile agenților FBI ” despre momentul și natura interacțiunilor sale cu „cetățenii străini” despre care credea că are legături strânse cu înalți oficiali guvernamentali ruși. Documentul eliberat de echipa lui Mueller arată, de asemenea, că oficialii campaniei anonime i-au spus lui Papadopoulos c-ar fi vorba despre „o lucrare grozavă” , atunci când au încercat să aranjeze o întâlnire între Donald Trump și Vladimir Putin și l-a încurajat să facă o excursie cu oficiali ruși în locul președintelui american.
Cine este George Papadopoulos?
Papadopoulos a fost consultant pentru politica externă a campaniei Trump, la care s-a alăturat în martie 2016, după ce a fost consilierul lui Ben Carson. În vârstă de 30 de ani este absolvent al Universității DePaul din Chicago și a fost unul dintre cei cinci consilieri de politică externă anunțați de Donald Trump într-un interviu acordat în luna martie pentru Washington Post, la care l-a menționat pe Papadopoulos ca fiind un „excelent tip”.
Cel de-al doilea dintre cei cinci-Carter Page- a fost, de asemenea, investigat pentru legăturile sale cu Rusia. Consilierii lui Trump au spus că Papadopoulos a jucat un rol limitat în campanie și nu a avut acces la secretele prezidențiale. La briefing-ul de la Casa Albă, secretarul de presă, Sarah Huckabee Sanders, a respins chiar lauda lui Trump pentru consilierul pentru politică externă.Întrebat dacă președintele încă mai crede că Papadopoulos este un tip excelent, Huckabee Sanders a spus: „Uite, el trecea printr-o listă de nume prin Washington Post și nimic mai mult decât atât (…) și gratuit din partea oamenilor care erau voluntari în numele campaniei”.
În timp ce plecarea vinovată a lui Papadopoulos a devenit publică, Trump a reafirmat, pentru a-și reînnoi pretențiile, că nu a existat nici o înțelegere între campania sa și încercările Rusiei de a influența alegerile și de a încerca să transfere lumina reflectoarelor către fosta sa rivală, Hillary Clinton.
„Îmi pare rău, dar acest lucru s-a produs acum câțiva ani, înainte ca Paul Manafort să facă parte din campania” Trump „, a scris președintele. „Dar de ce nu sunt strâmbi, prost concentrați Hillary & Dems ????? … De asemenea, nu există nici o coloană! „
Papadopoulos a fost de acord să furnizeze informații în cadrul urmăririi penale, potrivit acuzației lansate de ieri. Și a recunoscut că a făcut declarații false la FBI în ancheta sa privind legătura campaniei sale cu Kremlinul. În termenii înțelegerii cu Mueller, consilierul special, Papadopoulos, a dezvăluit noi detalii despre implicarea sa în încercările de a crea legături între campania lui Donald Trump și oficialii ruși. Un document de „declarație a infracțiunii” eliberat de biroul special al avocatului – pe care Papadopoulos este de acord c-ar fi exact ca parte a motivului său de a fi vinovat – afirmă că „la (sau în jurul datei) de 31 martie 2016”, Papadopoulos a participat la o întâlnire de securitate națională cu Trump și alți consilieri , la care Papadopoulos a declarat că „ar putea ajuta la organizarea unei întâlniri între candidatul Trump și președintele Putin”.
Misterul a fost spulberat
Papadopoulos le-a spus anchetatorilor, în cadrul cererii sale, că s-a împrietenit cu un profesor necondiționat din Londra, despre care credea că are „legături substanțiale” cu oficialii guvernului rus după ce a devenit consilier al campaniei. Papadopoulos le spusese inițial anchetatorilor că s-ar fi întâlnit cu profesorul înainte de a se alătura campaniei Trump – una dintre minciunile pe care le-a pledat vinovat pentru a nu cauza suspiciuni anchetatorilor. Profesorul nu a fost numit în documentele instanței, ci este descris ca o persoană care pretindea că are legături strânse cu Kremlinul și care i-ar fi spus lui Papadopoulos că Rusia avea acea „murdărie” asupra lui Clinton sub forma de „mii de e-mailuri”. Instanțele de judecată afirmă că profesorul a susținut că s-a întâlnit cu oficialii de la Moscova imediat înainte de a-i spune lui Papadopoulos despre aceste e-mailuri.
Profesorul a introdus, de asemenea, pe post de consilier al lui Donald Trump un cetățean rus pe care nu l-a numit,dar care Papadopoulos a crezut c-ar fi ” nepoata lui Putin.” „El a căutat să folosească legăturile sale rusești într-o perioadă de câteva luni, într-un efort de a organiza o întâlnire între campanie și oficialii guvernului rus”, se spune potrivit rechizitoriului. Papadopoulos locuia la Londra, când a aflat, în luna martie 2016 că se va alătura campaniei Trump pe postul de consilier. Scopul său principal în rolul pe care i- fost retribuit a fost tocmai îmbunătățirea relațiilor dintre SUA și Rusia.
Se poate afirma faptul că Papadopoulos a dat lovitura pentru a evita o pedeapsă de închisoare de cinci ani și o amendă de până la 250.000 de dolari. Afacerea subliniată sugerează că va fi foarte probabil să primească o pedeapsă cu închisoarea de la zero la șase luni și o amendă de la 500 la 9 500 dolari, luând în considerare recunoașterea vinovăției sale și cazierul judiciar anterior.
Sursa foto : LinkedIn,http://www.ziarelive.ro/
Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național
Actualitate
Cât costă un permis de muncă obținut peste rând pentru un angajat din Asia. Șeful Biroului Imigrări din Ialomița, reținut pentru luare de mită
Un comisar șef de poliție a fost reținut de către procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată. Șef la Imigrări în județul Ialomița, suspectul este acuzat că ar fi luat de trei ori mită pentru a urgenta obținerea unor permise de muncă pentru lucrători aduși din Asia.
S-a ajuns la timpi foarte mari de așteptare pentru emiterea permiselor de muncă FOTO: arhiva/IGI
Comisarul șef de poliție Rareș Gabriel Bulimej, împuternicit șef al Biroului pentru Imigrări al județului Ialomița, a fost reținut vineri, 4 octombrie 2024, pentru 24 ore, de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată (trei acte materiale). În același dosar este cercetat pentru trafic de influență și un agent de poliție din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Direcția pentru Imigrări a Municipiului București, acesta, conform procurorilor, fiind cel care intermedia solicitările firmelor care aveau nevoie de lucrători și care altfel ar fi trebuit să aștepte mai mult timp pentru obținerea documentelor.
„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 04 octombrie 2024, față de inculpatul BULIMEJ RAREȘ-GABRIEL, comisar șef de poliție, împuternicit șef al Biroului pentru Imigrări al Județului Ialomița, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (trei acte materiale).
Totodată, procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul NIȚĂ BOGDAN, agent de poliție în cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Direcția pentru Imigrări a Municipiului București, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență”, arată DNA, într-un comunicat de presă.
Procurorii au strâns probe care arată că, în perioada 2022 – 2023, inculpatul Bulimej Rareș-Gabriel, în calitate de împuternicit șef al Biroului pentru Imigrări al Județului Ialomița, ar fi acceptat de la suspectul Niță Bogdan, agent de poliție în cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Direcția pentru Imigrări a Municipiului București, promisiunea primirii unor sume de bani „în schimbul urgentării unor acte ce intră în îndatoririle sale de serviciu, pentru urgentarea mai multor programări ale cererilor de depunere a avizelor de muncă / angajare pentru cetățenii străini din țările extra europene și, implicit, pentru urgentarea soluționării acestor cereri și pentru eliberarea, în mod preferențial a acestor avize, pe numele și pe seama mai multor societăți comerciale”.
12.000 euro pentru 25 permise, 31.400 euro pentru alte 38 permise
Bulimej a fost prins în flagrant joi, 3 octombrie 2024, atunci când a primit de la agentul Bogdan Niță 12.000 euro pentru soluționarea a 25 cereri de angajare pentru cetățeni străini din țările extra europene. Cu doar o zi înainte acesta ar fi primit alți peste 30.000 euro, tot pentru eliberarea unor permise de muncă pentru lucrători proveniți din spațiul extra comunitar, conform declarațiilor unui martor din dosar.
„Anterior, la data de 2 octombrie 2024, agentul de poliție Niță Bogdan, printr-un intermediar, ar fi primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 31.400 de euro în parcarea unui centru comercial din București, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Suma respectivă ar fi fost solicitată de suspectul Niță Bogdan pentru obținerea permiselor de muncă pentru 38 de cetățeni străini din Asia”, mai arată procurorii, în comunicatul citat.
Inculpatul Bulimej Rareș-Gabriel urmează să fie prezentat astăzi, 4 octombrie 2024, Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Atât lui Bulimej, cât și agentului de poliție Bogdan Niță, li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile.
„Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”, mai precizează DNA.
Emiterea documentelor fără de care lucrătorii străini nu pot activa pe teritoriul României a devenit un proces greoi, care presupune timpi mari de așteptare, societățile interesate de astfel de lucrători „vânând” locurile pe platforma electronică pentru a putea obține permise pentru fiiecare lucrător în parte. S-a ajuns chiar ca societățile comerciale să facă programări pentru îndeplinirea formalităților în alte județe decât cele în care activează, dacă identifică locuri libere.
Oamenii legii au intervenit, în această vară, într-un caz similar petrecut în Caraș-Severin.
Actualitate
Posibil ca Netanyahu să-mi fi pus microfoane în baie, dezvăluie Boris Johnson în cartea sa de memorii
Boris Johnson a afirmat în memoriile sale că a fost găsit un dispozitiv de ascultare în baia sa personală de la Ministerul britanic de Externe după vizita premierului israelian Benjamin Netanyahu, prima întrevedere dintre cei doi.
Boris Johnson la un eveniment de campanie al Partidului Conservator FOTO EPA-EFE
Acesta a fost descoperit de echipa sa de securitate în closet într-un moment ulterior vizitei. Cei doi s-au întâlnit în 2017, pe când Johnson era ministrul de externe al Marii Britanii.
Johnson a relatat episodul în volumul său de memorii „Unleashed”, ce urmează să fie lansat pe 10 octombrie.
Între timp, fragmente din acesta au fost publicate de ziarul Daily Telegraph.
Fostul deputat conservator a declarat că Netanyahu s-a scuzat în timpul discuțiilor pentru a folosi toaleta, pe care a descris-o ca fiind „o anexă secretă” similară cu privata pentru bărbați „dintr-un club elegant din Londra”, a relatat The Independent.
„Bibi a umblat pe acolo o vreme și, coincidență sau nu, dar am aflat că, ulterior, pe când făceau o inspecție obișnuită pentru microfoane, au găsit un dispozitiv de ascultare în vasul de toaletă”, a scris Johnson, rememorând acea vizită.
The Telegraph a încercat să insiste ca fostul prim-ministru să dezvăluie mai multe detalii despre ceea ce s-a întâmplat atunci, însă Johnson s-a rezumat la a spune: „Cred că tot ce trebuie să știți despre acel episod se găsește în carte”.
POLITICO relata în 2019 că guvernul SUA suspectează că Israelul ar fi responsabil pentru plantarea de dispozitive de supraveghere pentru telefoane mobile în apropierea Casei Albe și în alte locații sensibile din Washington.
La momentul respectiv, Netanyahu a negat raportul, iar președintele american de atunci, Donald Trump, l-a catalogat drept „greu de crezut”, scrie Times of Israel.
Londra a fost, de asemenea, acuzată de spionarea guvernului și a misiunilor Israelului în străinătate, după cum arată scurgeri de informații americane obținute în 2016 de ziarul francez Le Monde, notează publicația israeliană.
Memoriile lui Johnson au ridicat sprâncene la Londra chiar înainte de lansarea propriu-zisă.
Fostul premier britanic, care a fost demis din funcție de propriul său partid în 2022, a dezvăluit detalii care ar fi trebuit să rămână confidențiale despre starea de sănătate a Reginei Elisabeta a II-a și l-a acuzat pe președintele francez Emmanuel Macron că a încercat să dea Marii Britanii o „bătaie” drept pedeapsă pentru faptul că această țară a părăsit UE.
Actualitate
De câte puncte mai are nevoie FCSB pentru a ajunge în primăvara europeană. Calculele calificării
FCSB are două victorii în grupa Europa League, după ce s-a
impus cu 4-1 în fața lui RFS și cu 1-0 pe terenul lui PAOK Salonic. Campioana României
este surpriza de până acum a competiției, fiind pe locul 4 în clasament, la
egalitate de puncte cu alte 4 formații care au maximum de puncte: Lazio,
Tottenham, Anderlecht și Lyon.
FCSB s-a impus eroic pe terenul lui PAOK Salonic. Foto Facebook
Deși pare devreme pentru calcule, pentru că mai sunt încă 6
etape de disputat, FCSB are șanse bune de a prinde unul dintre primele 24 de
locuri, care duc în primăvara europeană. Ba chiar și la primele 8 poziții, care
duc direct în optimi. Potrivit statisticienilor de la Opta, pentru a fi sigură
de clasarea între primele 8 echipe, FCSB ar avea nevoie de 17 puncte
în grupă. Adică să mai obțină 11 în următoarele 6 partide, în care va întâlni
pe Rangers (deplasare), Midtjylland (acasă), Olympiakos (a), Hoffenheim (d),
Qarabag (d) și Manchester United (a).
Cu 16 puncte, șansele ar fi de 98%, iar cu 15 s-ar
ajunge la 73% șanse de calificare directă în optimi. Cu 14 puncte s-ar ajunge
la 28%, iar cu 13 puncte, FCSB ar avea șanse de 2% să termine printre primele 8,
scriu cei de la Opta.
Cu încă 5 puncte, FCSB merge sigur mai departe
Pentru varianta mult mai plauzibilă în care FCSB prinde primele 24 de poziții și merge în playoff (echivalentul 16-imilor de finală), campioana
României ar mai avea nevoie de 3 puncte. Șansele sunt de 69% de calificare în
acest caz. Pentru a fi 100% siguri de calificare, roș-albaștrii au nevoie de 11
puncte. Cu 10 puncte, șansele românilor sunt de 98%.
Cu 8 puncte, șansele de calificare sunt de 16%, iar cu 7
puncte șansele scad la 1%. Dacă FCSB nu ar mai face niciun punct în viitoarele
6 meciuri, campioana României nu ar avea cum termine printre primele 24 de
echipe, potrivit Opta.
Ocupantele pozițiilor 9-24 joacă în playoff după următorul sistem: locul 9 cu locul 24, locul 10 cu 23, locul 11 cu 22 și așa mai departe. Câștigătoarele se vor califica în optimi, unde vor fi prezente primele 8 formații din grupă.
Următoarele meciuri ale FCSB în Europa League
- 24 octombrie, ora 22.00: Rangers – FCSB
- 7 noiembrie, ora 19.45: FCSB – FC Midtjylland
- 28 noiembrie, ora 22.00: FCSB – Olympiacos
- 12 decembrie, ora 19.45: TSG Hoffenheim – FCSB
- 23 ianuarie 2025, ora 19.45: Qarabag – FCSB
- 30 ianuarie 2025, ora 22.00: FCSB – Manchester United
-
Politicaacum 7 ore
Ludovic Orban: Dacă am face un sondaj printre liberali l-aş bate pe Ciucă cu 75%!
-
Actualitateacum 2 zile
Cele mai emoționante tradiții de nuntă din România
-
Comunicateacum 2 zile
Află acum secretele pentru a forma și gestiona o echipă multiculturală de top!
-
Tehnologieacum 2 zile
Ce să ai în vedere când cumperi o licență Microsoft Office
-
Economieacum 2 zile
Cum și unde poți recicla becurile în siguranță
-
Comunicateacum o zi
Cum să organizezi un botez de neuitat – primele lucruri de care trebuie să te ocupi
-
Politicaacum 7 ore
Mircea Geoană a confirmat vizita la Moscova din 2009: ”M-am dus ca orice om care vrea să conducă o țară”
-
Comunicateacum o zi
Formație nuntă LIVE – pentru orice gust muzical