Banda de alergat, instrument de mentinere a starii de sanatate. Tipuri de benzi de alergat

0
1074

Banda de alergat este un instrument eficient care iti permite sa te mentii in forma si te ajuta sa iti pastrezi in stare optima greutatea corporala. Beneficiile utilizarii benzii de alergat sunt numeroase, in primul rand iti permite sa realizezi antrenamente cardio de buna calitate, antreneaza sistemul muscular si ajuta la accelerarea metabolismului. Antrenamentele constante asigura producerea in cantitati optime a endorfinelor (hormonul de fericire), fapt ce asigura stare de bine. Banda de alergat este acel dispozitiv care iti permite sa organizezi timpul eficient, si sa iti concepi antrenamentele in functie de bioritm. Folosirea acestui dispozitiv iti asigura antrenamente eficiente in intimitatea locuintei.

Pentru a te bucura de antrenamente de buna calitate, este important sa achizitionezi o banda de alergat potrivita necesitatilor tale. Iata cateva aspecte pe care trebuie sa le urmaresti cand achizitionezi banda de alergat:

Model. Pe piata din Romania sunt disponibile mai multe tipuri de benzi de alergat, cele magnetice, banda de alergat electrica si banda de alergat profesionala. Acestea se diferentiaza intre ele prin greutate, functii si capacitate de lucru.

Greutate maxima admisa. Banda de alegat nu poate fi exploatata la capacitate maxima daca greutatea pe care o ai este mai mare de cea admisa. Modele obisnuite, pot fi folosite de persone cu greutate maxima de 100 kg. Daca ai o masa corporala mai mare orienteaza-te catre modele profesionale care pot sustine greutate mai mare.

Viteza maxima. Trebuie sa analizezi de la inceput, cum vei folosi banda. Daca doresti sa realizezi antrenamente ocazionale, te poti orienta catre un model de banda cu viteza maxima de 15 km/h. Daca doresti sa te bucuri de antrenamente constante si intense, specialistii recomanda achizitionarea de bande mai scumpe, care ating viteza de pana la 25 km/h.

Functii speciale. Pentru a beneficia de antrenamente calitative, fara accidentari,  este indicat sa alegi o banda cu functii speciale, precum cea de franare de urgenta si cea care ajusteaza inclinatia. Acestea asigura un plus de siguranta si permit realizarea unor antrenamente mai  intense.

Tipuri de benzi de alergat

Cum am mentionat anterior, in magazinele  de specialitate din tara, sunt disponibile trei tipuri de  benzi de alergat.

Banda magnetica, este simpla usor de utilizat, are dimensiuni reduse si poate fi folosita si in apartamente cu suprafete reduse. Este cea mai accesibila dintre toate tipurile si permite realizarea de antrenamente eficiente, de intensitate redusa sau medie. Deci reprezinta optiune perfecta de mentinere a starii de sanatate.

Banda de alergat electrica – este mai scumpa decat banda de alergat magnetica, este mai voluminoasa si necesita un spatiu mai mare pentru a putea fi folosita. Este prevazuta cu functii speciale, si permite realizarea de antrenamente eficiente.

Banda de alergat profesionala – este cea mai performanta dintre tipurile mentionate, si este intalnita, mai des in salile profesionale de antrenament.  Poate fi utilizata de persone cu greutate ridicata, vine cu functii numeroase care permit masurarea calitatii antrenamentelor. Aceste tipuri de aparate, sunt destinate antrenamentelor profesionale intense.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here