Euro a ajuns la un nou nivel maxim

0
1707

Euro atinge, marti, un nou nivel maxim. In crestere este si dolarul american.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a cotat, marti, un euro la 4,6551 de lei/unitate, cu 0,18% mai mult fata de sedinta de luni.

Dolarul american creste si el, fiind cotat de BNR la 3,9650 de lei/unitate, cu 0,60% mai mult fata de prima zi a saptamanii.

Francul elvetian a crescut marti si a ajuns la 3,9960 de lei/unitate, fata de luni cand a fost 3,9833 de lei.

 

Lira sterlina s-a apreciat si a ajuns marti la 5,2461 de lei, fata de 5,2259 de lei, cat a fost luni.

Pretul gramului de aur a scazut. BNR a anuntat ca acesta este 163,2575 de lei, fata de 163,6579 de lei cat a fost luni.

 

Guvernatorul BNR Mugur Isarescu a explicat de curand de ce se depreciaza leul. Seful BNR a aratat ca problema mare a Romaniei este la balanta de plati.

„Avem importuri mai mari decat exporturile, iar viteza de crestere a importurilor o depaseste pe cea a exporturilor. Se contureaza o problema”, a explicat Isarescu, insistand ca solutia e la Guvern, nu la BNR: „Daca e o problema de extindere de cont curent, trebuie sa te adresezi problemei, nu cursului. Nu sunt de parere ca un curs depreciat de piata exporturilor trebuie stimulat altfel”.

Si presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru, a explicat cum masurile luate de Guvern in ultimul timp nu ajuta, de fapt, economia Romaniei.

„Nu fac decat sa alimenteze importurile, iar asta inseamna stimulare a altor economii. Nu ajuta economia locala, ci alte economii. (…) Atat timp cat avem in continuare deteriorarea balantei comerciale, deficit de cont curent, poate si deficitul bugetar, asta pune presiune pe cursul de schimb”, a spus Dumitru.

In schimb, Guvernul Tudose si liderii PSD se lauda cu cresterea economica pentru care sustin ca „suntem de invidiat” in lume.

Iata si cum arata bilantul social-democratilor la 10 luni de guvernare: Sustin ca salariile au crescut cu peste 21% si datoria si deficitul au scazut.

A.G.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here