Proteste împotriva Guvernului în marile ORAŞE. La Cluj, printre colinde de Crăciun se cer demisii/ Ce se întâmplă în Sibiu, Constanţa, Timişoara sau Craiova

0
979

Peste 1.000 de braşoveni au ieşit, duminică, în stradă, proptestând faţă de legile justiţiei, cerând demisia Guvernului. La Cluj-Napoca, circa 1.500 de manifestanţi strigă ”Demisia” în centrul oraşului, unde este şi Târgul de Crăciun şi se aud şi colinde, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Proteste împotriva Guvernului în marile ORAŞE. La Cluj, printre colinde de Crăciun se cer demisii/ Ce se întâmplă în Sibiu, Constanţa, Timişoara sau Craiova

Peste 1.000 de oameni protestează la Braşov, în faţa Prefecturii, oamenii scandând ”Jos, jos, jos Guvernul mincinos”, ”Nu vrem să fim o naţie de hoţi”.

Oamenii sunt decişi să plece în marş pe traseul Prefectura-Patria-Iuliu Maniu-Mureşenilor-Piaţa Sfatului, acolo unde este şi sediul PSD.

Cluj

Peste 1.500 de persoane protestează duminică seara în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca unde s-a deschis Târgul de Crăciun, acestea scandând „Dragnea nu uita România nu-i a ta” şi „Demisia” în timp ce în altă parte se aud colinde şi se citesc poveşti cu Moş Crăciun.

Protestatarii s-au adunat duminică seara în jurul orei 18 în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca chiar în interiorul Târgului de Crăciun. Ei au bannere şi afişe cu mesaje precum „Noi suntem statul paralel, Dragnea nu ai viză în el”, „Toţi pentru justiţie”, „Vă jucaţi cu focul, curând mămăliga va exploda”, „Curaj DNA vino şi îi ia” şi scandează „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, „Parlament penal marş la tribunal”, „Dragnea şi Tudorel sunteţi statul paralel”, „Dragnea nu uita România nu-i a ta”, „Hoţii la răcoare nu la guvernare”, „Tăriceanu şobolanul”, „Demisia” .

În timp ce într-o parte a pieţei se protestează, în altă parte se cântă colinde şi se citesc poveşti despre Moş Crăciun.

Protestatarii vor merge şi în marş prin centrul oraşului.

Sibiu

Şi la Sibiu, peste 400 de oameni au ieşit în stradă şi scandează împotriva Guvernului şi a şefului PSD, Liviu Dragnea. Protestatarii s-au adunat în Piaţa Unirii, pentru că Piaţa Mare este ocupată de Târgul de Crăciun.

Oamenii scandează ”PSD, ciuma roşie”, ”Hoţii”, ”Demisia”

Printre protestatari este şi fostul ministru de Interne din timpul Guvernului Victor Ciorbea, Gavril Dejeu.

Iaşi

La Iaşi sunt peste 500 de protestatari în centrul oraşului, unde scandează ”Ultima soluţie, înc-o revoluţie”, ”Nu se mai poate, vrem anticipate”, ”Iaşiul nu se lasă, am ieşit din casă”.

Protestatarii cer demisia Guvernului, dar şi dizolvarea Parlamentului şi alegeri anticipate.

Constanţa

Peste 300 de constănţeni s-au strâns, începând cu ora 18.00, în faţa sediului Prefecturii din Constanţa, strigându-şi nemulţumirea faţa de PSD, liderul partidului, Liviu Dragnea, şi faţă de Guvernul Tudose.

Oamenii au venit cu pancarte pe care scrie „PSD egal mafia”, „Constanţa contrează. Ţara n-a votat hoţia. Voi nu sunteţi România”, „Nu sunt vândut şi nici rebel, Sunt cetăţean paralel” „PSD = Mafia”, ori „Dragnea , demisia”. De asemenea, protestatarii scandează „Hoţul cu mustaţă/ Ne-a furat pe faţă”, „Dragnea şi cu Tăriceanu/ O să scoată cărţi la anu”.

La ora transmiterii acestei ştiri protestatarii continuau să se adune pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa, urmând să stabilească ulterior şi dacă vor pleca în marş prin oraş, punctul final urmând să fie sediul PSD Constanţa.

Craiova

Aproape 500 de persoane protestează, duminică seara, în centrul Craiovei împotriva PSD şi a Guvernului, protestatarii plecând în marş pe arterele principale scandând „Uniţi salvăm toată România”.

Şi de această dată, protestatarii îşi arată nemulţumirea faţă de modificările propuse de guvernanţi în domeniul fiscal şi în justiţie.

„Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!”, „Nu vrem să fim o naţie de hoţi”, „Demisia, demisia”, „PSD, ciuma roşie”, „Tăriceanu, nu uita, va veni şi ziua ta!”, sunt câteva dintre scandările auzite în centrul Craiovei.

După ce s-au strâns aproape 500 de oameni, craiovenii au plecat în marş pe strada A.I. Cuza din centrul oraşului, scandând „Uniţi salvăm toată România”.

Timişoara

Aproximativ 300 de persoane s-au adunat, duminică seara, în Piaţa Libertăţii din Timişoara, pentru a protesta faţă de legile justitţei. Manifestantii strigă „Legi pentru toţi, nu pentru hoţi, „Unitate”, „Hoţii” şi „Şcoli şi spitale, nu fapte penale” şi flutură steagul României.

De asemenea, pe unele dintre afişe protestatarii au scris „Lehamite de 300 de zile”. În jurul orei 20.00, manifestanţii vor pleca într-un marş până la Tribunalul Timiş, iar apoi se vor întoarce în Piaţa Libertăţii

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here