Politica
Mai multi bani pentru Johannis: Administraţia Prezidenţială va avea 57,5 milioane de lei, în plus cu 20,6% faţă de 2017
Administraţia Prezidenţială va avea, în 2018, un buget („credite bugetare”) de 57,55 milioane de lei, cu 20,68% mai mult decât alocarea din 2017, arată datele proiectului Legii bugetului de stat pe anul viitor postat pe site-ul Ministerului Finanţelor.
Buget 2018: Administraţia Prezidenţială va avea 57,5 milioane de lei, în plus cu 20,6% faţă de 2017
Ca ordonator principal, Administraţia Prezidenţială va mai putea atrage sume suplimentare („credite de angajament”) la acest buget, în valoare totală de până la 57,55 milioiane de lei.
Potrivit proiectului de buget, sarcinile cele mai importante care dictează distribuţia resurselor financiare ale Preşedinţiei în orizontul de timp 2018-2021 sunt:
– asigurarea condiţiilor pentru exercitarea tuturor atribuţiilor constituţionale şi legale ale preşedintelui României;
– reprezentarea statului român la cel mai înalt nivel în relaţii cu alte state şi organizaţii internaţionale;
– gestionarea Sistemului Naţional de Decoraţii al României, conform Legii nr. 29/2000 privind sistemul naţional de decoraţii, republicată;
– administrarea patrimoniului material şi cultural existent la nivelul Administraţiei Prezidenţiale, inclusiv din cadrul Muzeul Naţional Cotroceni.
Pentru Sistemul Naţional de Decoraţii, Preşedinţia are un buget de un milion de lei, cu 300.000 de lei mai mult decât în 2017, iar pentru Muzeul Cotroceni alocarea din acest an este de 3,1 milioane de lei (faţă de 2,9 milioane de lei în 2017), la care s-ar mai putea adăuga credite de angajament de 3,1 milioane de lei.
În perioada 2018-2021, priorităţile investiţionale ale Preşedinţiei sunt orientate spre:
– reabilitarea şi modernizarea infrastructurii aferente sediului Administraţiei Prezidenţiale, respectiv complexul Palat Cotroceni, categorie din care se distinge un proiect de reabilitare a unei clădiri administrative care necesită credite multianuale, dar şi alte lucrări necesare de reparaţii capitale;
– modernizarea infrastructurii IT&C a instituţiei, actualizarea programelor folosite, dezvoltarea de aplicaţii informatice noi, ca şi extinderea reţelei de date şi a capacităţii acesteia.
Per ansamblu, 22 de ministere vor primi bani în plus în 2018, în timp ce la alte cinci fondurile vor scădea, se arată în sinteza proiectului de buget.
Citeşte şi:
Buget 2018: Ministerul de Interne va avea 15,3 miliarde de lei, în plus cu 20,7% faţă de 2017
Citeşte şi:
Buget 2018: Ministerul Afacerilor Externe va avea 0,9 miliarde de lei, în plus cu 21,8% faţă de 2017
Citeşte şi:
PSD va organiza mitinguri împotriva „statului paralel şi ilegitim” în Bucureşti şi în marile oraşe. Mesajul: „Aceasta este majoritatea” / Codrin Ştefănescu: Decizia a fost luată la presiunea românilor
Citeşte şi:
Şedinţă informală la sediul PSD. Dragnea i-a convocat, duminică seara, pe unii dintre liderii organizaţiilor judeţene – surse
Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Actualitate
ANUNȚ PREALABIL PRIVIND AFIȘAREA PUBLICĂ A DOCUMENTELOR TEHNICE ALE CADASTRULUI
ROMANIA
JUDEȚUL TELEORMAN
COMUNA UDA CLOCOCIOV
Nr. 3173 din 17. 12. 2024
ANUNȚ PREALABIL PRIVIND AFIȘAREA PUBLICĂ A DOCUMENTELOR TEHNICE ALE CADASTRULUI
Unitatea administrativ-teritorială UDA CLOCOCIOV, din județul Teleorman anunță publicarea documentelor tehnice ale cadastrului pentru sectoarele cadastrale nr. 1,2, 3, 4, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 17, 18, 19, 20 si nr. 24, începând cu data de 23.12. 2024 pe o perioadă de 60 de zile, la sediul Primăriei Comunei Uda Clocociov, conform art. 14 alin. (1) și (2) din Legea cadastrului și a publicității imobiliare nr. 7/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
Cererile de rectificare ale documentelor tehnice vor putea fi depuse la sediul Primăriei și pe site-ul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.
PRIMAR
Ing. BĂRBULESCU FLORICA
Politica
Partidul USR: O nouă viziune pentru viitorul României
Uniunea Salvați România (USR) este un partid politic modern, care și-a făcut rapid simțită prezența pe scena politică din România. Fondat în anul 2016, USR și-a propus să fie vocea cetățenilor care și doresc o schimbare autentică în modul în care țara este guvernată.
Cine este USR și ce reprezintă?
Uniunea Salvați România s-a născut ca răspuns la corupția sistemică și la nevoia unei reforme reale în administrația publică. Partidul este alcătuit în majoritate din oameni tineri, profesioniști din diverse domenii, dar mai ales din cetățeni activi care cred în transparență, meritocrație și responsabilitate publică.
Valorile fundamentale ale USR:
- Transparența – USR promovează o administraţie clară și deschisă, fără jocuri politice în culise.
- Integritatea – Candidații și liderii sunt aleși pe baza unor criterii stricte de integritate.
- Profesionalismul – Partidul pune accent pe competență și expertiză.
- Participarea civică – Cetățenii sunt invitați să contribuie activ la deciziile care le influențează viața.
Obiectivele USR pentru România
USR și-a construit programul politic în jurul unor obiective clare și ambițioase:
- Combaterea corupției: Prin promovarea unor legi stricte și a unor instituții independente, USR luptă pentru o Românie încare corupția nu mai are loc.
- Modernizarea infrastructurii: Investiții strategice în drumuri, spitale și școli pentru un viitor modern și competitiv.
- Educație de calitate: Reforma în educație și promovarea unor programe care să pregătească tinerii pentru piața muncii.
- Digitalizarea administrației: Simplificarea proceselor administrative pentru a reduce birocrația.
Realizările USR în Parlamentul României
De la intrarea în Parlament, acesta a fost unul dintre cele mai vocale partide împotriva legilor care adânceau corupția și incompetența. Prin propuneri legislative și campanii publice, a reușit să atragă atenția asupra unor probleme esențiale precum:
- Desființarea pensiilor speciale;
- Reforma sistemului electoral;
- Stoparea abuzurilor din administrația locală.
USR se diferențiază de alte partide printr-o abordare modernă și o comunicare deschisă cu cetățenii. Partidul nu promite lucruri imposibile, ci soluții concrete, bazate pe date și analize. Prin echipa sa formată din profesioniști, partidul oferă o alternativă reală la politicile vechi care au stagnat dezvoltarea țării.
Viitorul României înseamnă implicare
Partidul USR reprezintă o schimbare necesară pentru România. Fie că este vorba despre tineri la început de drum sau despre cetățeni care s-au săturat de promisiuni goale, acesta este un partid care construiește împreună cu oamenii pentru viitor. Pentru cei care cred într-o Românie modernă, integră și prosperă, Uniunea Salvați România este mai mult decât un partid politic – este un partener al cetățeanului în drumul spre schimbare.
Politica
Diaspora, inima care bate pentru o Românie europeană
În fiecare familie din România, există cel puțin o poveste despre diaspora. Este povestea fiicelor și fiilor, fraților și surorilor, prietenilor care au plecat peste hotare în căutarea unui trai mai bun. Pentru mulți, decizia nu a fost una ușoară, dar a fost inevitabilă: au plecat în țările civilizate ale Uniunii Europene pentru spitale decente, pentru educație de calitate, pentru respectul care, acasă, le-a fost refuzat.
Acesta este adevărul pe care nu-l putem ignora: România a pierdut oameni buni, talente, suflete, pentru că nu le-a putut oferi condițiile pe care le merită. Însă acești oameni, chiar și departe de casă, nu și-au pierdut legătura cu țara. Trăiesc cu jumătate de inimă aici, cu jumătate acolo. Și mulți dintre ei spun același lucru: „Dacă am avea ceea ce ne dorim acasă, ne-am întoarce.”
Diaspora – puntea dintre România și Europa
Cei care trăiesc în diaspora sunt dovada vie a ceea ce înseamnă Europa pentru noi. Ei ne arată că țările Uniunii Europene nu sunt doar un model abstract, ci realitatea palpabilă a unor standarde de viață superioare, a unor spitale unde pacientul contează, a unor școli unde copiii sunt viitorul, nu statisticile.
De aceea, pentru România, Europa nu este doar o direcție politică, ci o necesitate vitală. Fondurile europene sunt cele care fac posibile modernizarea spitalelor noastre, construirea de școli, infrastructură, dar mai presus de toate, readucerea încrederii că România poate fi un loc în care să ne dorim să trăim.
Dar modernizarea nu vine peste noapte, nici din discursuri goale sau din invocarea unui trecut glorios. Ea vine din muncă, din reforme și, mai ales, din investiții. Nu putem avea medici și profesori care să rămână în țară fără salarii decente, fără echipamente moderne, fără respect. Dacă vrem să oferim generațiilor viitoare șansa de a trăi aici, trebuie să construim o Românie care să concureze cu orice altă țară din Uniunea Europeană.
Când alegem să sprijinim drumul european al țării noastre, nu alegem doar apartenența la o comunitate de state. Alegem spitale care funcționează, educație de calitate și respect pentru fiecare cetățean. Alegem să ne întindem mâna către cei plecați, să le spunem: „Știm de ce ați plecat. Și vrem să facem ca întoarcerea voastră să fie posibilă.”
Duminică – ziua deciziei
Această schimbare nu vine singură, iar istoria ne-a arătat că fiecare pas înainte a fost făcut de oameni care au ales să creadă. Duminică, avem șansa să ne facem auzită vocea și să arătăm că România își dorește să rămână pe drumul european. Este o zi în care putem spune răspicat că vrem o țară care să respecte demnitatea cetățenilor săi, o țară care să nu mai piardă oameni buni, ci să-i aducă înapoi.
Diaspora este jumătate din inima noastră, dar cealaltă jumătate este aici. Și doar împreună, alegând un viitor european, putem să unim aceste două jumătăți. Haideți să arătăm că România merită mai mult. Duminică, haideți la vot şi alegeţi libertatea, nu izolarea!
-
Actualitateacum 2 zile
Protezare vs implantare dentară: care variantă este mai bună?
-
Actualitateacum 3 zile
Transformă-ți Livingul cu Gama de Mobilă de la Homemobili Timișoara
-
Actualitateacum 23 de ore
Care sunt factorii ce influențează deprinderea limbii engleze în copilărie? Descoperă alături de Novakid
-
Uncategorizedacum 2 zile
Turneul Internațional “Imagine Belle Epoque” Ianuarie 2025
-
Comunicateacum 2 zile
Secretele unei case ordonate: cum să minimizezi dezordinea fără efort
-
Comunicateacum 2 zile
Comunicat de presă „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!“
-
Uncategorizedacum o zi
Studiu HONOR: aproape jumătate dintre tinerii din România se confruntă cu probleme financiare în ianuarie
-
Socialacum 2 zile
Există controale vamale pe traseul România-Anglia?