Intretinerea corecta a aerului conditionat necesara in fiecare sezon

0
1017
Air conditioner system isolated on white. 3d

Pe toata durata sezonului cald ne-am bucurat de beneficiile aparatului de aer conditionat, prin functionarea caruia am avut parte acasa de racoarea mult dorita in zilele toride de vara. Dar pentru a putea avea parte si in urmatoarele sezoane marcate de temperaturi ridicate de acelasi confort termic in propria locuinta sau pentru a-l utiliza si in plin sezon rece daca aparatul pe care il detinem are si functii de incalzire, respectiv pompa de caldura, este recomandat sa respectam pasii care asigura functionarea acestuia la cele mai bune standarde.

De aceea, intretinerea aparatului de aer conditionat in maniera corecta, fara a amana aceste activitati, este esentiala atat pentru pastrarea performantei acestei instalatii, cat si pentru a ne proteja sanatatea. Sunt anumite activitati pe care le putem face singuri in ceea ce priveste buna intretinere a instalatiei de aer conditionat, iar altele, precum reviziile corespunzatoare, inlocuirea freonului sau diverse reparatii in cazul unor defectiuni constatate, care trebuie obligatoriu lasate pe mana specialistilor, acestia avand expertiza necesara pentru a remedia in mod profesionist problemele aparute in functionarea aparatului.

Astfel, ceea ce sta in puterea noastra de a face pentru ca aparatul de aer conditionat sa functioneze normal, oferindu-ne racoare vara si sa contribuie iarna la incalzirea locuintei,  este curatarea constanta a anumitor componente ale instalatiei. Este vorba despre componente ale unitatii interioare, cat si ale unitatii exterioare. In ceea ce priveste unitatea exterioara, poate fi curatata cu o carpa umeda, pentru a inlatura din praful depus.

La partea de interior, bineinteles dupa ce aparatul a fost mai intai scos din priza, scoatem masca instalatiei, pe care o vom putea curata de mizeria depusa cu un amestec de apa si otet, dupa care o vom monta la loc, asigurandu-ne ca aceasta a fost bine uscata. Este foarte important sa curatam filtrele de depunerile acumulate si care determina in timp deficiente in functionarea nomala a aparatului de aer conditionat.  Acestea se pot curata cu un amestec de apa si otet.

De asemenea, este importanta pastrarea permanenta a curateniei in camera in care este instalat aparatul de aer conditionat, cu stergerea prafului de pe mobilier, astfel incat aparatul sa nu il antreneze in camera. Toate aceste masuri aplicate constant prelungesc viata aparatului de aer conditionat si totodata nu va determina probleme de sanatate, precum afectiuni ale cailor respiratorii, afectiuni oftalmologice, rinite, alergii sau chiar pneumonii.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here