Presele manuale pentru deseuri, utile si in prezent

0
900

Istoria echipamentelor de balotat si a compactoarelor este destul de veche, primele masinarii de acest gen fiind, asa cum probabil va imaginati, niste prese manuale simple, utilizate pentru prelucrarea unor volume mici de deseuri.

Masinile de balotat au fost proiectate initial pentru a fi folosite în ferme la transformarea in baloti a fanului si paielor din recoltele personale, deoarece sub aceasta forma, dupa realizarea operatiunilor de taiere si comprimare, acestia au putut ca sa fie mai usor mutati, transportati si depozitati.

Primele prese de balotat si compactoare de deseuri moderne au mai mult de o suta de ani si erau manevrate manual cu ajutorul unui maner si al unui dispozitiv cu clichet avand rolul de a exercita forta necesara compactarii materialului (fan, paie) asupra caruia se actiona si a fi tinut in acea forma presata, de balot.

Istoria ne spune ca primul brevet obtinut pentru un compactor dateaza din anul 1941 si apartine unui american pe nume Wells care a realizat un echipament special pentru compactarea cutiilor de ulei. Mai apoi, John Boyd s-a gandit sa inventeze si un compactor destinat a fi utilizat de catre gospodine in bucatarie.

Aceste sisteme de presare a deseurilor, mai mult sau mai putin complexe, erau proiectate pentru volume mici si medii de deseuri, de-abia mai apoi, pe masura dezvoltarii industriale si cresterii consumatorismului pe tot globul, s-a ajuns la concluzia ca ne invadeaza gunoaiele si trebuie cumva sa actionam inteligent pentru a scapa de ele. Iar transformarea in baloti compacti este prima etapa din lungul drum al procesarii moderne a deseurilor de diferite tipuri.

A inceput ca sa treaca vremea cand deseurile presate erau aruncate dupa colectare in gropi comune.

Costurile de transport ale deseurilor necompactate a fost si este inca enorm, noroc cu aceste compactoare extrem de eficiente, fie ele prese manuale sau actionate electric.

O presa nu este altceva decat o masinarie care poate sa reduca volumul deseurilor existente intr-un container de pana la 8 – 9 ori. Materialul aflat intr-o camera inchisa este presat puternic ca sa isi reduca marimea pana se transforma intr-un balot foarte compact.

In prezent, presele manuale pentru deseuri (hartie, carton, folii de plastic etc.) sunt ideale pentru particulari, blocuri de locuinte cu un numar mic sau mediu de apartamente, pentru unitati HoReCa, clinici medicale etc.

Sunt foarte ieftine, usor de folosit, nu ocupa loc mult si au avantajul ca sunt dotate cu roti pentru a fi deplasate in caz de nevoie din locul unde au fost amplasate initial.

Ele se pot comanda inclusiv din Romania, existand firme autohtone cu experienta care ofera celor interesati prese manuale pentru deseuri provenind de la fabricanti cu renume pe plan international in domeniu.

Daca aveti un volum mic sau mediu de materiale refolosibile ce urmeaza a fi balotate si depozitate pana la ridicarea lor de catre firmele de colectat deseuri, nu ezitati sa va achizitionati o presa manuala. O sa va fie de mare folos!

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here