Caracteristicile funcționale ale unui sistem de tip ERP

0
1844
erp
erp

Orice companie are nevoie de planificarea propriilor resurse pentru a gestiona mai bine situațiile, pentru a avea o bază de date completă și integrată și pentru a găsi soluții eficiente în cazul posibilelor probleme ce pot apărea.

De aceea, specialiștii în IT recomandă instalarea unei platforme de tip ERP care să îi ajute pe manageri să aibă o imagine de ansamblu asupra activității companiei și, în acest fel, să adopte cele cele mai bune decizii care să favorizeze dezvoltarea afacerii.

Ce este platforma ERP?

ERP-ul (Enterprise Resource Planning) este o platformă software implementată care integrează anumite componente funcționale utile pentru dezvoltarea companiei.

Dezavantajele unui sistem ERP tradițional

Un sistem de tip ERP tradițional implică achiziționarea unei licențe, iar implementarea lui se va realiza la sediul clientului, folosind resursele hardware ale acestuia. De asemenea, vor fi necesare upgrade-uri mereu, plata unor servicii de mentenanță și a personalului IT specializat, iar, în consecință, costurile sunt foarte ridicate.

Atunci când sunt lansate versiuni de produse îmbunătățite de către providerii de soft ERP, customizările dispuse anterior nu mai sunt valabile, așadar, este nevoie de implementarea unor alte personalizări ale produsului.

Din această cauză, multe companii utilizează versiuni ne-upgradate ale platformei ERP. De altfel, durata implementării unui astfel de program ERP este mai mare și impune instalarea unor resurse adiționale. De asemenea, caracterul versatil al sistemului este dat de scalabilitatea sa, adică de posibilitatea de a adăuga noi funcționalități fără a fi necesară înlocuirea aplicației sau fără să fie nevoie să se modifice codul sursă al sistemului.

Acest lucru implică alte costuri din cauza faptului că aceste licențe trebuie upgradate mereu.

În acest caz, se recomandă o altă soluție de tip ERP care să răspundă necesităților de care are nevoie compania dumneavoastră pentru a obține rezultate optime în ceea ce privește activitatea pe care o desfășoară.

Soluția ERP in cloud

Compania Soft Pepper a dezvoltat un sistem ERP in cloud, cunoscut sub denumirea de 365ERP, bazat pe modelul SaaS (Software-as-a-service) prin intermediul căruia sunt asigurate serviciile de hosting, mentenanță, securitate și toate upgrade-urile necesare.

În consecință, costurile de implementare sunt mai mici în comparație cu un sistem tradițional. În primă fază, se va achita taxa de setup, iar ulterior se va plăti un abonament lunar. Sistemul ERP365 constituie o soluție eficientă pentru compania dumneavoastră deoarece are funcționabilitatea unui program flexibil și customizabil și gestionează resursele planificate.

Când este necesară implementarea unei soluții de tip ERP?

  • Dacă ați ajuns la concluzia că nu puteți observa activitățile derulate de companie integral,
  • Simțiți că aveți nevoie de date concludente care să faciliteze procesul decizional,
  • Trebuie să mențineți mai multe sisteme costisitoare, în locul unui sistem ERP complet,
  • Nu există un sistem integrat unde să fie planificate toate resursele companiei – acestea fiind realizate în Excel sau pe hârtie.

Dacă este implementat corect și eficient, un sistem ERP poate îmbunătăți productivitatea și calitatea produselor, conferind informații update în timp real, sporind operațiunile efectuate în cadrul companiei, și sporind, astfel, performanțele.

Pentru mai multe detalii despre beneficiile pe care le poate aduce implementarea unui sistem de tip ERP companiei dumneavoastră, accesați site-ul Softpepper.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here