Încălțămintea din piele: cele mai importante avantaje

0
2234

Orice produs ieftin este tentant, iar, in cazul pantofilor,  primul impuls al nostru este de a alege încălțăminte care arată bine și costă foarte puțin. Raționamentul este ușor de înțeles, însă nu reprezintă o achiziție bună pe termen lung. Spre deosebire la articolele de încălțăminte din imitații sau din alte materiale, cea originală, din piele, oferă o garanție mult mai mare, dar și alte avantaje deloc de neglijat:

Raport calitate-preț bun

Încălțămintea din piele este de regulă scumpă, dar, dacă urmărești perioadele în care au loc reduceri mari, poți face achiziții la prețuri rezonabile. O vizită într-un outlet încălțăminte de damă sau de bărbați poate avea ca rezultat câteva perechi de încăltăminte la prețuri decente.

Rezistență ridicată

Se știe că încălțămintea din piele are o rezistență mai mare la purtare decât cea realizată din materiale sintetice, care se poate strica încă de la prima purtare. Întreținute corect, articolele de încălțăminte din piele naturală vor arăta bine chiar și după 1-2 ani de la cumpărare.

Mereu la modă

Pielea naturală nu se demodează, așadar, indiferent ce alegi să cumperi – pantofi, cizme, botine etc., acestea vor putea fi utilizate pe termen lung. Apoi, încălțămintea din piele naturală este versatilă, putând fi adaptată la diverse ținute și situații: business, casual, office, sport etc.

Întreținere ușoară

Încălțămintea realizată din textile, catifea sau diverse materiale sintetice se murdărește și se pătează ușor, iar prin curățarea la mașina de spălat rufe o poți deteriora. În schimb, cea din piele se întreține extrem de ușor, fiind suficient să o ștergi cu o perie și să o lustruiești din când în când. Încălțămintea udă se lasă mai întâi la uscat, apoi se aplică o cremă pentru hidratare.

O alegere sănătoasă

Încălțămintea realizată din piele permite picioarelor să respire. Pielea naturală are o structură poroasă care lasă aerul să circule în pantof. În plus, pielea este un material care absoarbe transpirația piciorului.

Cum recunoști încălțămintea din piele

Un prim indiciu în recunoașterea unei perechi de încălțăminte din piele este prețul. De exemplu, dacă într-un magazin obscur găsești pantofi din piele la un preț nejustificat de mic, atunci cel mai probabil aceștia nu sunt din piele. Prețurile mici sau foarte mici se aplică articolelor de încălțăminte care imită pielea naturală, iar această asemănare te poate duce în eroare. Eticheta ar trebui să includă informații importante despre încălțămintea respectivă, cum ar fi materialul din care e confecționată. Așadar, verifică eticheta sau ambalajul produsului pentru a vedea dacă apare simbolul pentru piele naturală.

Desigur, există și alte modalități prin care poți face diferența între un produs din piele și unul care imită acest material: mirosul, greutatea (încălțămintea din piele e mai grea decât cea din imitație de piele), textura și porii (pielea naturală are porii distribuiți neregulat).

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here