Cum testati un ecran laptop?

1
2599

Cand vreti sa cumparati un laptop este intotdeauna o idee buna sa testati partea de hardware, astfel incat sa nu va confruntati mai tarziu cu necesitatea de a-l returna (daca il achizitionati online, testati in primele zile dupa ce il primiti – atentia la perioada agreata de furnizor pentru realizarea unui eventual retur).

Iata cum puteti testa un ecran de laptop.

1. Conectati alimentatorul si porniti laptopul. Dati click pe pictograma bateriei de pe bara de activitati, acolo unde apare ora. Click pe „Adjust screen brightness” (Reglare luminozitate ecran).

2. Deplasati cursorul „Screen brightness” spre stanga pentru o lumina mai scazuta. Apoi incet deplasati-l spre dreapta pana cand ajungeti in celalalt capat. Obsrevati cum se modifica imaginea de pe ecran la toate nivelurile de luminozitate. Deconectati laptopul de la priza si repetati acest pas.

service laptop

3. Incet si cu atentie impingeti ecran laptop in pozitia cea mai indepartata si trageti-l lent spre dumneavoastra – ideea este sa verificati daca ecranul flicare. Nu inchideti complet capacul laptopul pentru ca acest lucru duce la oprirea laptopului sau la intrarea in Stand by (hibernare).

4. Mai departe puneti din nou alimentatorul laptopului si conectati un monitor in portul VGA al laptopului. Pentru aceasta va trebuie un cablu VGA. Dati click dreapta pe o zona libera din spatiul de lucru pe de Desktop si faceti click pe „Screen Resolution”. Setati optiunea „Multiple displays” pentru a duplicarea acestor afisari. Comparati ambele ecrane astfel incat sa puteti vedea daca laptopul prezinta anumite imperfectiuni – pixeli morti, pete etc. Este normal daca ecranul laptopul are culori mai putin vii decat cele afisate pe monitor.

Glisorul de reglare a luminozitatii pentru ecran laptop se afla in partea inferioara a ferestrei „Power options”. Daca nu gasiti acest glison, click pe butonul Start si tastati „device manager” in casuta de cautare. Click pe „Device Manager” si apoi dublu-click pe „Monitors”. Click dreapta pe monitorul care apare dedesubt (in general se regaseste sub denumirea de „Generic PnP Monitor”, dupa care dati click pe „Uninstall”. Faceti click pe butonul „OK” pentru a dezinstala monitorul. Dupa ce ati terminat, click pe „Action” din bara meniului Device Manager si iar click pe „Scan for hardware changes” pentru a reinstala driverul monitorului si pentru a restabili setarile de luminozitate.

Daca laptopul nu are VGA, ci HDMI sau DVI, puteti urma instructiunile de la punctul 4 folosind un monitor cu iesire DVI sau HDMI (bineinteles avand si un cablul potrivit).

 

Comentarii Facebook

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here