De ce este util un aparat de aer conditionat?

0
1247

Aparatul de aer conditionat este un dispozitiv, care, in plus fata de faptul ca produce  racire cu aer in camera, este, de asemenea, folosit pentru incalzirea acesteia, ventilarea camerei, dezumidificare si purificarea aerului cu un filtru intern sau instalatii suplimentare.

Producatorii moderni ofera consumatorilor o varietate de tipuri si modele de aparate de aer conditionat: de la dispozitive mobile mici pentru o camera mica pana la sisteme intregi, proiectate pentru sali de tranzactionare uriase. Atunci cand alegi, este important sa se iei in considerare atat avantajele, cat si dezavantajele aparatelor de climatizare.

Principala modalitate de a controla temperatura in camera, este instalarea aparatului de aer conditionat.  De asemenea, aparatele de aer conditionat moderne au o serie de functii suplimentare. Iata cateva dintre aceste dispozitive:

 • Aparat de aer conditionat pentru incalzirea spatiului in sezonul de iarna,
 • Aparat de aer conditionat pentru racirea aerului din camera, pe timpul verii,
 • Cu filtru pentru purificarea aerului de praf,
 • Cu filtru antialergic care elimina mirosurile si substantele chimice prin ionizarea aerului,
 • Cu Invertor – cu controler de putere al compresorului, economiseste energia electrica cu pana la 30% si asigura reducerea nivelului de zgomot al sistemului split.

De asemenea, este important ca aceste aparate sa detina un filtru pentru purificarea aerului. Toate aparatele de aer conditionat au filtre pentru praf grosier. Filtrele fine pot fi :

 • Plasma – curata aerul de praf, alergeni, fum si mirosuri neplacute.
 • Carbunele – elimina mirosurile neplacute, absorb substantele nocive.
 • Electrostatic – indeparteaza particule mici de praf si fum.
 • Ultraviolete – ucide bacteriile si virusii, insa cand lucreaza, este necesar sa parasesti incaperea.
 • Nano-filtre – ionizeaza aerul, curata aerul de par de animale, polen si mirosuri neplacute.
 • Argint ionic – previne raspandirea bacteriilor si a microbilor.

 

Cui este util aparatul de aer conditionat?

Aerul conditionat este doar un lucru necesar pentru persoanele care sufera de astm si alergii, deoarece aparatul de aer conditionat absoarbe praful si particulele daunatoare. Principalul lucru este sa schimbi in timp util filtrele. De asemenea, aerul conditionat este necesar pentru cei care sufera de boli cardiovasculare, deoarece un microclimat normal ajuta la prevenirea convulsiilor. Cu toate acestea, aerul conditionat poate fi destul de periculos, daca instalatia este neglijata.

 

De ce este periculos?

In privinta aparatelor de aer conditionat, medicii sunt foarte rezervati din mai multe motive. Pe canicula, oamenii adesea dozeaza in mod incorect temperatura aerului si fluxul de aer, iar rezultatul este o raceala rapida. Aparatele de aer conditionat trebuie curatate profesional o data la 3 luni. Daca acest lucru nu se face, si acest lucru nu se face aproape niciodata, atunci ele sunt inoculate cu un numar mare de microbi si foarte patogeni.

 

De ce ai nevoie?

Pentru intretinerea corespunzatoare a aparatului de aer conditionat, ai nevoie de o firma specializata in servicii de montaj aer conditionat, service, intretinere si igienizare. Una dintre afirmele recomandate, este S.C. Instal Aero Cris SRL care dispune de echipe de lucru in toate sectoarele capitalei, precum si in Ilfov si Giurgiu. Mai mult decat atat, aceasta firma asigura garantia aparatelor instalate de catre ei, astfel incat eventualele interventii sunt executate in cel mai scurt timp. Pentru a contacta aceasta firma, intra pe site-ul www.montaj-aer-conditionat-cris.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here