Ce trebuie sa stii cand alegi mobilierul pentru dormitor?

0
1901

Mobila este cea care defineste utilitatea unei incaperi, cu atat mai mult cand vine vorba de dormitor. In primul rand, trebuie sa ai in vedere stilul pe care il vrei, spatiul disponibil si, nu in ultimul rand, personalitatea ta.

Evident, nu este usor sa alegi mobilierul de dormitor, mai ales cand pe piata gasesti atatea stiluri si preturi. De aceea, atunci cand iti cumperi dormitorul sau alegi un mobilier la comanda, nu pleca de acasa fara un plan in minte, care sa contureze ideea despre ce anume iti doresti.

Evident ca, pe langa aspectele ce tin de personalitatea ta, trebuie sa iei in calcul si cat de luminoasa este incaperea, culoarea si tipul podelelor si ce nevoie ai de spatiile de depozitare. Un alt pas important atunci cand alegi mobila pentru dormitor este sa te decizi asupra unui stil: clasic, modern sau minimalist. Nu uita ca dormitorul este un spatiu de odihna si relaxare.

Asadar, un dormitor nu trebuie sa fie niciodata prea incarcat, ci este ideal sa te limitezi doar la piesele de mobilier cu adevarat functionale. Aici, patul este piesa de rezistenta, iar intregul dormitor trebuie organizat in functie de acesta.

Dupa pat, gandeste-te ce nevoi de depozitare ai. In functie de asta poti alege un dulap sau mai multe piese de mobilier, fara sa para ca dormitorul este incarcat. Daca nu ai nevoie de un dulap de haine alege o comoda joasa cu sertare pentru lenjerie si maruntisuri. Dar daca ai nevoie de un dulap de haine cea mai buna solutie este sa-i aloci un perete intreg. Mergi pe ideea unui dulapt inalt, care sa acopere un perete intreg, dar mai ingust, cu usi culisante si alege o piesa de mobilier cat mai apropiata de culoarea peretelui.

Masuratorile camerei. Asta te va ajuta sa stii ce spatiu ai disponibil si daca ideile tale se vor incadra. Este foarte important sa masori cu exactitate camera, pentru a stii daca ai ales corect, altfel vei ramane cu gustul amar al momentului cand ajunge mobila visata si nici macar nu incape.

Pune accent pe calitatea mobilierului de dormitor. Asta nu inseamna ca trebuie sa cheltui mii de euro pe mobila, ci doar sa alegi modelele care se potrivesc cel mai bine ideii de durabilitate.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here