Donald Trump a dat „undă verde” intensificării verificărilor persoanelor care deţin arme de foc

0
846
President Donald Trump makes a statement on the Wednesday-morning shooting of Republican lawmaker Steve Scalise at a baseball field in Alexandria, Virginia, in the Diplomatic Room of the White House.

Preşedintele SUA Donald Trump s-a arătat „favorabil” măsurilor în sensul intensificării verificărilor în cazul persoanelor care vor să deţină arme de foc, a anunţat un oficial de la Casa Albă.

„Chiar dacă discuţiile sunt în curs şi sunt analizate posibilităţi de modificare a legislaţiei, preşedintele este favorabil eforturilor de îmbunătăţire a sistemului federal de verificare a deţinătorilor de arme”, a declarat luni după-amiază Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei SUA.

 Donald Trump a discutat în cursul zilei de astăzi cu senatorul republican John Cornyn despre un proiect de lege elaborat în comun cu democraţii privind măsuri de control asupra armelor de foc, informează televiziunea CNBC. Proiectul de lege prevede verificări detaliate în cazul oricărei persoane care vrea să deţină armă de foc.

Reamintesc faptul că numărul armelor de foc disponibil civilor americani a fost estimat la 310 milioane, potrivit unui raport din 2009 al Institutului National de Justitie. Pe locul doi se afla India cu doar 46 milioane. Potrivit unui sondaj realizat în Elveția, numărul armelor civile a crescut cel mai mult din 2007 până în prezent. Producția armelor de foc a continuat să crească la nivel global, în pofida efectelor dezastruoase pe care acestea le au.

Americanii dețin mai multe arme pe cap de locuitor decât cetățenii oricărei alte țări

Patru din zece americani dețin o armă sau trăiesc într-o casă în care se află arme, potrivit unui studiu recent al Pew Center. 48% dintre americani au declarat ca au crescut într-o casă cu arme. Potrivit unui sondaj, 66% dintre posesorii de arme au declarat ca au mai multe arme de foc, iar trei sferturi spun că nu își pot imagina sa trăiască fără o armă.

Sursa foto :Photo by Olivier Douliery/Abaca

Sinteza acestei știri a fost realizată de către Daniel Mihai, redactor șef al platformei  media Criteriul Național

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here